Zomerse foto’s… hoe sta je mooi op een foto

Zomer… vakantie… Het moment om ‘cheese’ te zeggen voor de camera. Een selfie met een koel drankje op een terrasje. Of je wordt misschien getagd in een foto  op facebook, ‘Ai nee ik sta er terug niet goed op de foto’. Waar kan je op letten om een leuke foto’s te maken. Een paar tips voor zomerse foto’s… hoe sta je mooi op een foto

Ik kreeg complimentjes voor mijn badpakkenblog (lees hier)… ‘Mooie foto’s!’ OK, een geïnspireerd en enthousiast fotomodel, een mooie setting, leuke badmode van Lingerie Svelta (zusje) en door de lens keek vriendin Isabel, een fotografe met oog voor detail. Maar van de 100 foto’s werden er slechts enkele geselecteerd voor de blog en social media. Een goede foto nemen of laten nemen van je, is niet altijd evident. Hier een paar tips hoe je je van je beste kant laat zien op een foto.

Tip: je lichaam

Nee, niet stok en stijf… creëer ruimte

Creëer ruimte tussen lichaam en ledematen. Hou je bovenarmen steeds een beetje verwijderd van je romp. Als je armen tegen je lichaam aan zijn zie je er dubbel zo breed uit of tonen je armen dikker dan ze zijn. En nee een Jerommeke op de foto is niet ons doel… 😊

Draai je lichaam een beetje,  naar ongeveer een ¾ hoek. Zo zie je er plots slanker uit, dus best niet met je schouders frontaal naar de lens staan. Zet je hand op je heup, en strike a pose… En vergeet niet schouders achteruit en een rechte houding.

Als je zit kruis je enkels en ga mooi rechtop zitten. Dit is een betere pose dan knietje over want hiermee zie je er direct breder uit en dat je wil niet echt. Plus een knie is echt niet het mooiste deel van je lichaam.

Maak je lang, precies alsof je met een touwtje naar boven getrokken wordt. Denk een beetje ‘ik ben een giraf’😊… Head up high met een lange hals… Draai dan je voorhoofd en kin naar de camera voor de foto.

Sta of zit nooit recht en stijf, is voor niemand een goede look. Als je nu zit of staat bij een foto, probeer je lichaam te buigen… Een sierlijk kromming van je arm of hand, je been wat geplooid, steunend op een heup, je handen in je zij, je hoofd lichtjes gekanteld.. Veel beter, en leun nu nog heel zachtjes naar de camera toe… prima!

Tip: wat doe je met je gezicht

Kies je goede kant

Hou je mond niet te strak. Probeer je gezicht te ontspannen in een natuurlijke ‘say cheese’… Een glimlach met een zacht geopende lippen werkt wel. Is het toch een brede wijde smile, dan hou je best je tong tegen je verhemelte… want je amandelen (en tandvullingen 😊 ) willen we echt niet zien 😊 😊

Kies je goede kant. Iedereen heeft een goede kant, dus draai die kant eerder naar de lens. Hoe test je dit? Maak 3 selfies, één recht in je camera, dan draai je je hoofd lichtjes links en dan naar rechts… Kijk welke foto je het mooist vindt. Dat is je goede kant 😊

Weg die kin. Voor een slankere pose, kantel je hoofd een beetje naar buiten en naar boven toe. En hou je kin iets naar beneden. het voelt wat onnatuurlijk aan maar staat goed op de foto. Dit creëert ruimte tussen je gezicht en je lichaam en alles ziet direct wat strakker. Bye bye tegen die extra kin!

Straal. Zomerse foto’s… hoe sta je mooi op een foto denk aan een leuke herinnering of een grap. En lach er om… dan ziet het er niet zo gemaakt uit. En met een happy gezicht en ogen die twinkelen! Prachtig toch, zo een natuurlijke glimlach!

Leer smizen, glimlachen met je ogen (smile with your eyes). Dit is dé tip van super model Tyra Banks . Leer lachen met je ogen… Dit doe je door je onderste oogleden heel zachtjes wat toe te knijpen en je blik te focussen naar de camera of ergens in de verte naar iets specifiek. Je ogen brengen de foto tot leven.

Zorg dat je neusprofiel steeds binnen de omtrek van je gezicht valt. Dus kijk even in je spiegel tot hoe ver je je hoofd mag draaien zonder je een ‘snaveltje’ krijgt.😊

Tip: enkele make-up tips

Neem een test-selfie. Licht en al of niet flitsen heeft invloed op de kleuren in je foto. Dus make-up is belangrijk. Als je een mooie foto wil van jezelf, voor je date- of Facebook profiel of op Instagram, neem eerst een vlugge selfie met flits en kijk hoe je make-up er uit ziet. Misschien moet je wat extra blush aanbrengen, of lippenstift of mascara… Maar ook niet het erop plamuren 😊, dat je gezicht geen masker wordt!

Je wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen zijn trendy momenteel. Maar sommige dames hebben misschien iets te veel geëpileerd de afgelopen jaren. Dus met een snelle selfie met je gsm met flits kan je zien of deze naar huidige trend mooi vol zijn of ze eventueel lichtjes bijwerken met bruine oogschaduw.

Accentueer je wimpers en je wenkbrauwen

Accentueer je wimpers. Je kan tegenwoordig een wimperlift laten doen, of wimperextensions laten aanbrengen (onder andere bij Make-up & Lashes Maxine mijn nichtje in Geraardsbergen). Of voor de gelegenheid valse wimpers plakken kan ook mooi zijn.  Maar je kan ook extra volume en oomf!!! toevoegen met een extra laagje(s) goede mascara. Laten drogen en pas op voor panda-ogen.😊

Een fellere kleur lippenstift. Je glimlach zal meer aanwezig zijn op de foto als je je lippen aanzet met een iets heldere of fellere kleur lipstick. In de zomer denk dan helderrood of donker oranje of een mooi roze… Nude kleurige lippen laten je glimlach vervagen op een foto.

Tip: wat draag je om er op je best uit te zien.

Maak je je bovenkant of onderkant breder…

Doe aan kleurcontrole. iets te veel in de zon gezeten, en té rozerode zonnebrand of rode vlekken… En je moet naar een feestje (help 😊), zorg dat er een outfit in je kast hangt met groene accenten. Groen zal de roodheid in je gezicht neutraliseren. En wil je pronken met je zacht gebronsde huid, dan accentueren wit en turkoois je bruine velletje, en ook fruitige kleuren zijn een goede keuze. Prints en  beige en bruine tinten neutraliseren eerder.

Kies voor donkerder. Lichtgekleurde stoffen accentueren de rondingen, donkere kleuren slanken af op de foto. Dus een witte top op een donkergekleurde wijde broek of boho rok zal de aandacht naar je bovenlichaam brengen. Een zwarte bloes op je witte jeans, trekt de aandacht eerder naar je heupen. Neem je een foto van enkel je bovenkant, dan zal een donkergekleurde top het accent leggen op je lichter gekleurde gezicht.

Test je outfit op transparant. Zeker ’s avonds, ga je naar een party of dance feest. Misschien thuis even een testfoto met flits voor je vertrekt. Sommige stoffen krijgen een rare vale kleur als je flits of worden semi transparant… en tonen je BH.  Misschien wel sexy, maar hou er even rekening mee 😊 😊

 

Ik hoop dat je prachtige zomerfoto’s zal maken… en vooral de herinnering telt… Ook ik ben de kunst nog niet helemaal meester… maar oefenen voor de spiegel en test-selfies nemen helpt 😊.

Zomerse foto’s… hoe sta je mooi op een foto? Vooral dat smizen probeer ik, lachen met mijn ogen… stralen van binnenuit … dat geeft toch de mooiste foto’s niet?

Xoxo Ninon

Fout: armen tegen lichaam en full frontal, strakke glimlach
Beter: 3/4 gedraaid en arm gebogen, open glimlach

 

Fout: armen naast lichaam maken breder, en knietje over niet ideaal
Beter: lichaam in gebogen houding, elegante pose met arm en been, de hoed verbergt mindere deel

 

 

4 reacties

    1. Eens een blog met praktische tips, omdat ik bij mijn badpakken blog toch ook heb moeten letten op mijn houding en zo voor goede foto’s

  1. Ooh leuk, hier ga ik toch een paar tips proberen te onthouden en toepassen op mijn vakantie foto’s straks… want nu moe tik ook soms opletten met mijn kalkoenflapje onder mijn kin, en mijn gebogen neus staat ook niet ideaal bij een foto aan de zijkant… 🙂 Mijn beste kant die ken ik al hihihihi…. En dat van die armen niet tegen je lichaam houden… hoe vlug doe je dat niet…, ik ga er onmiddellijk 10 kg slanker uit zien… dat worden super zomerse foto’s; Bedankt!

    1. Ja eens 50+ staan we beter wat flatterend op een foto 🙂 ik ga ook nog wat moeten oefenen… en gezien hoe een pareo lekker alles camoufleert 🙂 Bedankt voor je reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.