Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou… Jullie wel?

Had je ooit het gevoel dat je de enige persoon bent die iets niet leuk vindt, terwijl IEDEREEN het absoluut top vindt? Meer nog, soms begrijp je niet wat ze er aan super vinden zelfs. Harry Potter. Yoga. Walnoten. Celine Dion. Nee, ik hou er niet van en dit zijn er slechts een paar… Dingen waarvan ik denk ‘waarom?’ of eerder ‘waarom niet?’ Maar neem alles wat ik schrijf toch maar met een korreltje zout please please… Ik wil niemand voor het hoofd stoten of beledigen… Het is gewoon een Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou… Jullie wel?😊

Misschien ben je het wel met me eens… of niet… Of denk je ‘Eindelijk iemand die het zegt!’ 😊 The pleasure was all mine 😊. Maar, er zijn veel dingen waar ik wel van hou, of die ik doe of zeg en die anderen, jij misschien, dan niet leuk vinden of niet kunnen uitstaan. En dat is oké – we zijn allemaal anders en dat maakt het leven alleen maar interessanter.

Hier is het, mijn Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou… Jullie wel?
In willekeurig volgorde

1. Harry Potter

Nee, ik snap het niet. Waarom houden volwassenen van kinderboeken? Ik niet. En oké ik heb geen kinderen, dus ik was nooit ‘verplicht’ om mee te kijken met hen, of om de boeken te lezen… maar toch… En ik heb een beetje hetzelfde met The Lord of the Rings films… Ik ben ooit aan de Tolkien trilogie begonnen… Maar nee niet mijn kopje thee😊… Misschien omdat ik niet hou van computeranimatie in films of van het SiFi genre (science fiction). Of misschien voel ik het niet omdat ik nooit een schooluniform droeg of de terreur van Victoriaanse klaslokalen voelde… Ja ik ging graag naar school. Ik was eerder een semi-nerdje die in de ‘real life’ Winkler Prins encyclopedie zat te neuzen in de kast van nonkel Robert. Of las over de Duitse spionne Mata Hari in de Wereld Oorlog boeken van ons bomma… Nee die fantasy world boeit me matig. Ik denk dat de acteurs ook een zwak moment (of een gat in hun geldbeugel😊), hadden… Emma Watson, Alan Rickman (altijd super sexy gevonden), Viggo Mortensen (ook!), Orlando Bloom (zeker!) en Cate en Liv.. waarom toch… 😊

2. Gedroogde walnoten

Ik heb net alle gedroogde walnoten uit mijn notenmengeling geplukt, voor de vuilbak 😊… Ik ben gek van noten. Amandelen, hazelnoten, paranoten, cashews, pistaches zelfs pinda’s kunnen me bekoren… Maar walnoten (of pecans want die lijken er op) die een paar maand oud en droog zijn nee… brrr… Vers van de boom, zo lekker nog wat nat… ja dan lust ik ze wel… Raar hee 😊… Maar ik pluk ook de gedroogde rozijnen soms uit mijn muesli… 😊 😊

3. Koekjes dompelen in je koffie of thee

Waarom zou je dat doen? Je wil toch dat je koekje knapperig is. Niet zo zompig en flets. Of erger nog iemand die zijn boterham dompelt (dopt zeggen ze hier) in zijn koffie… Bwah… Waarom doe je dat… En dan die kruimels op de bodem van je kopje, of onverwacht in je mond… bbbrrrr… precies een dooie vlieg die je gaat inslikken. Oei ik ben aan het kokhalzen. Maar mijn stukje chocolade dompel ik wel graag even in mijn warme koffie, en dan zo lekker aflikken… zaaaaalig… 😊

4. Celine Dion

Nee sorry ik heb het niet voor ‘dat mens’… In mijn oren geeft ze een krijsende stem… kan ook aan mijn oren liggen natuurlijk😊 Nee ‘Ne parteeeeeez pas sssans moi’, de Titanic sinking song ‘My heart will go on’… ik hou gewoon niet van haar timbre… My mistake misschien want ze is een van de bestverkopende artiesten aller tijden… Maar niet in mij platenkast 😊. Ik zal er ook niet bij zijn in 2022 in het Sportpaleis (maar jij misschien wel dus klik hier)

5. Zatte mensen

Oei opletten van lange tenen van vrienden en vriendinnen nu 😊 Maar toch, deze moest ertussen… ik ben allergisch aan zatte mensen… Versta me niet verkeerd, ik hou ook van een glaasje wijn of een pintje. Maar zo poepeloerezat, niet meer weten van welke parochie je bent laat staan dat je je bed nog alleen vindt… Nee nog nooit gehad… Ik zeg niet dat ik een eenmalige ‘ferm in de wind’ vriendin nog met haar auto ga laten rijden… Maar niemand mag mij die verantwoordelijkheid in de schoenen schuiven om het altijd te doen… Iedereen heeft altijd een keuze, en ja ze verkopen ook water en cola op café. Wat ik vooral erg vind is dat ze zichzelf daardoor naar beneden halen… Grenzen vervagen, verlagen… Zeker in de ogen van de iets nuchtere medemens… hoe ik hen dan zie… Alcohol is een smerig beest.

6. Yoga

Ik heb vriendinnen die into yoga zijn… Even herbronnen, me time, mediterend… Maar als ik zo stil op dat matje lig… dan raast mijn geest aan 100 km per uur… Boodschappenlijstjes, recepten, blog-ideeën, uitstappen, wat ik niet mag vergeten zeggen aan wie, werk issues,… Tja met window-shopping heb ik dat helemaal niet, is mijn geest volledig afgeleid… 😊 Elk zijn ding zeker 😊.

7. Anijs

Ooit contrastvloeistof moeten drinken om een scan te nemen van de maag… Hier mevrouw, je moet maar denken dat het een lekker Ricaardje is… Wal-ge-lijk! Anijs vind ik een afschuwelijke smaak. De Franse pastis, de Griekse ouzo, de Turkse raki, absint, sambuca, arak, Benedictine,… allemaal vieze drankjes… Ooit nam ik een grote hap van een boterham met ‘witte muisjes’ (muizenstrontjes zeggen we). Ik dacht lekker witte chocolade… Nee een grote anijswolk in mijn mond, ik kon ze niet vlug genoeg weer uitspuwen 😊 (in een servetje). De bomma had altijd ‘carabouya’s’ in huis… een koolzwart anijssnoepje… misschien komt mijn aversie uit mijn kindertijd… Maar de subtiliteit in venkel of kervel dat lust ik dan weer wel… Strange…

8. Strijken

Ik strijk zelden of nooit. Of alleen als het echt moet. Onlangs gaf een vriendin me een koffer met 100% katoenen en linnen jurken om op Vinted te plaatsen… Gekreukt natuurlijk. In de zomervakantie moesten we nochtans de mama helpen bij het strijken van zakdoeken, handdoeken, slopen, hemdjes… Jong geleerd is oud gedaan… Mijn tegenzin komt vooral omdat 1e echtgenoot elke ochtend wou dat een reeds gestreken hemd uit zijn kleerkast nog even een nieuw strijkje kreeg, net zoals hij wou dat de vouw in zijn broek elke ochtend moest geperst worden… Bij 2e echtgenoot… heb ik gewoon genoeg hemden gekocht en hem het adres van de strijkwinkel bezorgd😊😊.

9. Cristiano Ronaldo

Nee niet hem persoonlijk… alhoewel die lijkt gewoon op Ken van Barbie😊… Ik erger me aan de Ronaldo’s, Messi’s, zelfs de Hazards of de De Bruynes… Waarom verdienen voetballers een half miljoen Euro of Pond elke keer hun voet in contact komt met een ronde klomp lucht bedekt met synthetisch leer, ze deze wat verplaatsen, om er terug achter te lopen en nog wat verder te verplaatsen😊. Ik erger me omdat zoveel nuttige beroepen als verplegend personeel of postbodes of zelfs secretaresses bijvoorbeeld maar een schijntje krijgen… Hun jaarloon is dikwijls het dagloon van een stervoetballer… Erger je je graag ook even… Zie hier een loonwijzer van internationale voetbalspelers  Nee die aanbidding van voetbal heroes begrijp ik niet…

10 en met stip: muggen en vliegen

Als er al een god is… waarom heeft deze begot muggen en vliegen geschapen…😊 Welk nut hebben ze? Oké voedsel voor… Maar de vogels in mijn tuin liggen waarschijnlijk in hun nest te snurken met een indigestie… Waarom komt er geen hoornaart die het gemunt heeft op muggen en vliegen bijvoorbeeld in plaats van op die lieve bijtjes…😊 Muggen en vooral vliegen gaan met hun vieze pootjes op afval zitten, of nog erger op kak… en daarna op mij… I hate it!!!! Mep mep mep 😊

Varia: ik hou ook niet van mossels, slakken en andere vieze beestjes om te eten. Of ik hou niet van de stem van bepaalde mensen (bvb Jan Vanden Bossche in Familie). ik hou ook niet van Familie of van Thuis 😊. Ik hou niet van de geur van bepaalde mensen, of dat ze te dicht in mijn space komen… Ik hou niet van corona… maar ik vermoed jij ook niet hee😊.

Staat er iets in mijn Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou… Jullie wel? waar jij ook niet tegen kan? Zodat ik weet dat ik misschien niet de enige ben?!
Of aan welke dingen heb jij een hekel en anderen misschien niet… Laat maar weten 😊 dit wordt grappig 😊.

Xoxo Ninon Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou

Lees ook deze zomerblogs: voel-je-sexyer-voel-je-zomers  en zomerse-fotos-hoe-sta-je-mooi-op-een-foto

7 reacties

  1. Ge doet er mij aan denken… ik heb nog boterkoekskes die dringend op moeten 😉 en koffie. Perfecte dopcombinatie 🙂 En ja, het vraagt een zekere vorm van expertise om te doppen zonder accidenten maar dankzij jarenlange training en een zekere vorm van ‘lichthandigheid’ slaag ik daar in als de beste 🙂 Het koekje net diep genoeg maar niet té diep in de tas, net lang genoeg in de koffie laten hangen maar niet té lang… ik heb het allemaal onder de knie 😉 Nee, ik heb niks tegen doppen zolang we het over koekjes hebben en niet over chocolade. Chocolade doppen ?! Da’s er zwaar over LOL

    1. Dop jij? Is me nog nooit opgevallen… Maar zo te lezen ben je een pro 🙂 … Of ‘betere’ manieren als ik er bij ben (grapjeuh) 🙂 🙂 Nochtans chocolade en koffie… njammie…

  2. Voor mij begint de dag meestal met een latje melkchocolade of pure fondant in mijn koffie te doppen en daarna heerlijk naar binnen te laten glijden. Het zijn niet enkel de vrouwen, die van chocolade houden, hoor 😉. Voor de rest kan ik mij ook wel vinden in dit lijstje

  3. Ik heb 5.5/10 in je lijstje 🙂 heb anderzijds een hekel aan oester (smaken zeewater), bumperklevers op de straat, constant blaffende honden zoals hier wat verder in straat, sterke drank nee hou ik niet van… Leuk deed me even nadenken en ik moest glimlachen toen ik die van jou las… walnoten, en doppen 🙂 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.