Zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben

Waar ben jij dol op? Of waar hou je van? Vorige maand was er een blog over dingen die ik niet kan uitstaan, je weet wel ‘Zomerlijstje: hier zijn 10 dingen waar ik niet van hou… Jullie wel?’ met veel leuke reacties. Om de grappig bedoelde negativiteit in balans te brengen, hierbij mijn positieve zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben. Kiezen is altijd een beetje verliezen. want ik hou van veel meer dan deze 10…  Wat doe of zie of eet ik graag? Waar ben ik gepassioneerd door? Of is het misschien gewoon een ‘guilty pleasure’ (fout pleziertje). En misschien hou jij er deze keer helemaal niet van, laat maar weten 😊.

1. Olifanten

Waarschijnlijk komt het door Dumbo, dat vliegende olifantje. Toen ik als kleine meid samen met de bomma naar deze film ging zien, waren daarna alle verhaaltjes-voor-het-slapengaan avonturen van olifantje Dumbo. Later verzamelde ik ook olifantenbeeldjes en heb zelfs een poes gehad die luisterde naar de naam ‘Olifant‘.

Ik vind olifanten hele warme dieren.  Ze zijn qua emoties heel dicht bij de mens. Ze knuffelen, ze komen op voor mekaar, zijn sociaal en speels, kunnen plezier hebben maar ook rouwen. En olifanten hebben herinneringen. Het zijn intelligente dieren want een oudere olifantendame leidt de kudde, ervaring en wijsheid voor status. Foert aan testosteronmannetjes die baas willen spelen… Elephants I love them.

2. Jimmy Smits

Wie hoor ik je denken? Sorry een foto van deze knapperd kon alleen als ik er voor betaalde… maar je moet hem maar eens googlen (klik hier). Jimmy Smits is een Amerikaanse acteur vooral gekend door zijn rollen in L.A. Law (150 afleveringen) en NYPD Blue (90 episodes) en recenter Sons of Anarchy. Maar ‘den Jimmy’ is voor mij het prototype van wat ik een mooie man vind. En als ik mijn voorbije partners overschouw, ja allen hadden het hoge voorhoofd, jukbeenderen, een karakterkin, haar op hun hoofd en groot… 😊

3. Ouwmeetjesvel, oudewijvenvlees, nonnenbillen, jongmaskesvlies…

Oooh zaaaaaaaa-lig. Ken je de Vlaamse marshmallow😊? Van dat wit of roze spek met kokos omhulde bollen… Of ‘nonnebillen’ zo roze/witte schuimpjes…. Lekker van die roodgekleurde spekbollen omhuld met wat suiker… Of zo een ‘soft kiss’… witte spekken met chocolade rond… of nog lekkerder in chocolade én kokosschilfers gedoopt…. Kabelspekjes, cilinders, balkjes of ruitenspek snoep… Het zijn typische Vlaamse namen voor sponsachtige snoepjes gemaakt uit suiker, opgeklopt eiwit, gelatine, Arabische gom en wat kleur of smaakstoffen… Kwijl kwijl 😊

4. Bloemenprints

Loooove bloemetjes…

Ik word gewoon gelukkig van een bloemetjesjurk😊… In mijn kast hangen jurken in bloemenprints in veelvoud. Sinds mijn ‘duurzaamheidsworkshop’ doe ik mijn best om meer effen outfits te kopen, want deze zijn minder tijdsgebonden en een meer een neutraal canvas… Bloemenprints vind je enkel in mijn garderobe… Mijn interieur is bijvoorbeeld heel wit/grijs/hout neutraal….  met hier een daar een kleurrijk accent. Ook mijn tafelaankleding is in neutrale tinten, geen bloemetjesservies please😊

5. Zomer

Zeker als je zo een zomer hebt die geen zomers is… Het waren eerder maartse buien, aprilse grillen en herfststormen… De zomer werd dit jaar vergeten. De feelgood factor, zon op je (goed ingesmeerde) huid, blauwe hemels, de terugkeer van gierzwaluwen, de lange dagen, warme nachten, blote-armenjurkjes, je gebronsde lichaam, overal bloeiende bloemen, bbq’en en zomerse slaatjes, over het algemeen blijere gezichten, op de noten van latin summertime muziek zachtjes wiegend met je heupen… Missed it this year.

6. Say yes to the dress

2014
1986

My guilty pleasure, mijn foute pleziertje (net als kerstfilms😊) Ik vrees dat ik alle afleveringen gezien heb van Say yes to the dress… 😊 De romantiek, Kleinfeld in New York, de trouwjurken, de bruiden… Fan van Randy Fenoli en Fred van Leer. Het moment de bruid een traan wegpinkt en weet ‘ja dat is mijn jurk’…  Herkenning… Ik voelde ook ontroering toen ik in deze jurk (de korte links) in het pashokje stond…Misschien kijk ik graag naar ‘Say yes to the dress’ omdat liefde dan nog onvoorwaardelijk is. Het zijn sprookjes voor volwassen dames… en ja andere modeprogramma’s zijn er wel niet op teevee…

7. Humor: sarcasme, zelfspot satire, zwart…

I love van glimlachen en grijnzen om de confronterende verbale humor van Alex Agnew, Hans Teeuwen, Michael Van Peel, William Bouva, Xander Derijcke en tal van anderen. Van de kritische spiegel de je voorgehouden wordt. Typetjes (sorry Jacques, Basil Fawlty, Mr. Bean) of piespoepkakgrapjes zijn minder mijn ding. Kunnen lachen met jezelf, je sociale statuut, je godsdienst, je omgeving en je wereld kunnen relativeren is zo belangrijk.

Ik ben fan van de vrouwelijke stand-up comedians op Comedy Centra, de hilarische stijl van Amy Schumer of Katherine Ryan and many more. Ook Vlaanderen heeft zijn humormadammen. Niet vergeten te reserveren voor ‘t Zware Leven van Amelie Albrecht, en al zeker naar Nele Bauwens in ons eigen cc. Ja de conferences van Pascal Platel, Els De Schepper en Veerle Malschaert zijn best te pruimen 😊 😊 (snap je hem 😊).

8. Mode en vooral koopjes

Prachtig maar past niet in budget (2019)
Yippie gevonden op Vinted (2021)

Ooh ja als ik een koopje scoor, dat mijn gevoel van ‘gooooooaaaallll’…. Want als je een éénloonsbudget hebt, moet je inderdaad wat creatief omspringen met je portemonnee. Dat stickertje van ‘-…%’ 😊 is dan ook mijn grootste trigger om niet met lege handen thuis te komen. Ik ben daarom een outlet fan, een solden koper, een Vinted-ontdekker. In ons dialect zegt men ‘een hazard doen’… Komt van het Frans een ‘un par hasard’ = toevallige kans… Maar bij ‘Hazard’ denk ik eerder aan voetballers Eden & Thorgan … dus ja dat is zeker scoren 😊!!!

Wanneer maak je nog eens een modeblog vroeg een vriendin onlangs. Tja in tijden van corona was dit niet evident… Binnenkort, beloofd! 😊 Lees hier een vorige modeblog.

9. Steden

Ik ben een city girl, al woon ik op de buiten. Ik hou dan ook van city-trips. Zalig dat dynamisme en de drukte van een stad. De veelheid van musea, tentoonstellingen, winkels, restaurants, terrasjes. Van oude gebouwen, nieuwe gebouwen. Van straten en pleinen. De gevuldheid van het leven daar. Al besef ik ook dat er veel eenzaamheid is. Duimen dat we binnenkort terug zonder problemen Londen kunnen bezoeken. Of een café noisette in een bar tabac in Parijs. En New York… onze trip werd in 2020 geannuleerd, in 2021 uitgesteld… dus 2022… here we come… duim duim.

10. Fiftylicious

Rechtstreeks naar m’n blog

Al meer dan 3 jaar lang plaats ik elke week een artikel. Soms is het therapeutisch schrijven. Of is het iets wat je deed nadenken. Of een ervaring die ik wil delen met jullie. Ik kook, ben reisreporter, een beetje ‘psycholoog‘ soms… zelfs fotomodel… Een lezeres liet weten dat de ‘Venetiaanse’ pastaschotel superlekker was (hier recept). En een Nederlandse dame had veel gehad aan mijn tips tijdens haar weekend Oostende (lees hier Modern Oostende en de klassiekers van Oostende)… Leuk toch. Fiftylicious is inderdaad een passie, mijn creatieve uitlaatklep.

11. Boris

Boris sharpeiOei Boris mijn hondje toch, baasje had je bijna vergeten 😊. Tuurlijk moet jij in mijn lijstje… Love you doggy… Maar ik ben niet zo een crazy dog lady die jou in mijn bed laat slapen, je jasjes aandoet, je als mijn ‘kindje’ beschouwd… we zijn gewoon roommates hee… Lees hier mijn blog die ik ooit over Boris schreef.

 

En jij, waar hou jij van? Waar ben je dol op? Laat maar weten.

Xoxo Ninon Zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben Zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben Zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben Zomerlijstje: 10 dingen waar ik helemaal fan van ben

2 reacties

  1. Je deed me glimlachen op mijn laatste dag van m’n verlof… Ik ben ook fan van SYTD, je moet daarom zou oud geworden zijn… En ik ben gek op zure beertjes… En hou van nerdy looks à la Steve Jobs… Hou ook van je humor en je ‘hazard’ en scoren…. Grj

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.