Workshop: MUD… Make up voor de rijpere huid

Tijdens een babbel met  vriendin Cathérine bleek dat we beiden graag eens een make up workshop wilden volgen. Cathérine gebruikt zelden make-up maar nu ze wil gaan voor een natuurlijke grijze coupe is een kleurtje welkom.  En ikzelf heb al jaren dezelfde routine: bronzer, donkergrijs aan de ogen en liptick… Nu we geen 40-tiger meer zijn,  willen we graag leren hoe je je best opmaakt, je ogen laat stralen, de eerste lijntjes wegwerkt….  Fifty-licious lady’s met een  jonge en frisse uitstraling…

 Dus eventjes gegoogled en op een zonnige vrijdag richting reden we richting Gent voor de Mature Skin Make-up Workshop bij MUD Gent . Na een introductie van onze gastvrouw Niki Feusels (Beauty Advisor & Make-up Artist) krijgen we  een 2 uur durende workshop.  We zullen leren hoe je moet kwasten en kwispelen met je borsteltjes.  En waar je best kleurt, camoufleert, verzacht en contourt… Niki doet de ene helft van het gezicht en aan ons om de andere kant te doen (oei oei… hopelijk is er een gommetje). Na een make-uploze ‘voor’ foto en dan kunnen we er aan beginnen… (nee geen voorbeeld wegens te bloot 🙂 ).

Wat hebben we geleerd…

STAP 1: Verzorg je huid elke ochtend! Reinigen  met een ‘CLEANSER’ en afspoelen met water.  Daarna wat vochtinbrengende DAGCRÈME.  Hier bij MUD krijgen we paar drupjes CORE SERUM Anti-age die je met tokkelende zachte vingerbewegingen in je gezichtshuid brengt.  En ook nog een of meer boosters, een (drupje)  SERUM ‘anti-wal anti-blauw’  voor onder de ogen bijvoorbeeld.

 STAP 2: We leren … less is more…
1) Starten met PRIMER.  We krijgen een ‘erwt’ PRIMER en met een FOUNDATIONBORSTEL (aanbrengen kan ook met een sponsje maar dan gebruik je meer product)  breng je een dun onderlaagje aan als basis op het gezicht. Je begint met je voorhoofd en zo je neus, slapen, ogen niet vergeten (ja ook op de oogleden), wangen, mondregio, kin…  Wat is PRIMER? Het zorgt voor opvulling  van fijne lijntjes en vergrote poriën, het reduceert een glimmende huid en zal een betere hechting vormen voor je volgende stap… FOUNDATION.

 2) Dan wordt de kleur gekozen voor onze FOUNDATION.  FOUNDATION is een make-upproduct, dat je gebruikt om de huid een egalere tint te geven, daarom moet deze kleur moet zo dicht mogelijk  bij  je natuurlijk huidkleur liggen, zodat je dit mooi kan blenden. Het zal vlekjes of oneffenheden minder zichtbaar maken. Heb je een rozige ondertoon, of eerder honingkleurig… zoek de juiste tint.  Cathérine heeft een blanke huid met koele ondertoon, en ik heb eerder een warme ondertoon, dus 2 verschillende types (qua make-up dan toch 🙂 ) Cath krijgt Liquid Foundation L1 en ik tint L4.  Hier gebruiken we ook de FOUNDATIONKWAST voor, en Niki toont op de spiegel dat je voor een egaal effect best de FOUNDATION aanbrengt door met het plat van de borstel kleine tamponnerende veegjes aan te brengen.   Maar ook hier… less is more.

 3) De wat blauwe verkleuring onder mijn ogen wordt weggetoverd met een CONCEALER/CORRECTOR. Dit product is ontworpen om onvolmaaktheden te verbergen  (littekens, puistjes, wallen,…).  We leren dat met ORANJE CORRECTOR werk je blauw weg, met GEEL verberg je roodheid (couperose bijvoorbeeld, of een rode pukkel).  We brengen dit aan met een kattentongpenseel of   OOGMAKE-UP PENSEEL.

 

4) Daarna wordt deze basis gefixeerd met los FIXEER POEDER, maar ook hier voorzichtig want te veel kruipt in de rimpeltjes… ‘Buttercream’ kleur voor mij, neutraal ‘Zero’ voor Cathérine.

 

STAP 3… en nu kleurtjes kiezen… voor de ogen
1) voor een Fifty-licious look kies ik voor een lichte OOG MAKE-UP die de oogleden eerder naar voor brengen (en zo groter maakt) dan my usual donkergrijs die ze diepliggend maken, zeker achter mijn brilletje.  Op mijn oogbol komt een lichte Honey (mat licht goud) kleur.  Mijn arcade boog (de huidplooi) wordt geaccentueerd met een donkere Canyon bruin, wat nog meer mijn ogen zal naar voren brengen.  De bovenste wimperrand wordt aangezet met een donkerblauw Smoked Saphire. Met een ANGLE LINE PENSEEL (penseeltje met een schuine kant) wordt tussen de wimpers een fijn zacht lijntje geplaatst.  Cathérine verkiest een natuurlijke bijna nude OOG MAKE-UP  en ze gaat een soort zachte kleur combi: Cachemire+Chamois en  Pavement voor het accent lijntje, met een heel mooi effect.

2) Enkel de bovenste wimpers worden aangezet met een ZWARTE MASCARA, om zo ook voor een meer open blik te zorgen. MASCARA is steeds een must!

3) Cathérine’s wenkbrauwen worden lichtjes bijgetekend en voller gemaakt met kleur Taupe.  Tip: gebruik je WENKBRAUWPOTLOOD niet rechtstreeks maar gebruik een penseeltje, en fixeer met WENKBRAUWGEL. Bij mij worden ze enkel naar boven geborsteld met een laagje BROW GEL, wat ook een lift geeft.

STAP 4: zoenlippen…  Oei oei mijn donkere bordeaux lippenstift is ook een no go. Too dark.  Je lippen worden minder vol bij ouder worden dus daarom is een heldere kleur beter. Optische boost. Eerst met een LIPPENPOTLOOD in een nude kleur de omtrek natekenen.  Zo zal de kleur mooi binnen deze lijn blijven en niet afdwalen. Daarna ga ik als  LIPSTICK voor of Egg Plant (een licht aubergine) of Burlesque (donker peach)  of als ik knalrood wil zo een lief naampje op de lippen ‘Ladybug Red’. Cathérine kiest voor een andere mogelijkheid, zij gebruikt een COLOR CREME kleur Tulip  die je tegelijkertijd als BLUSH en voor je LIPPEN kan gebruiken. Met een LIPPENPENSEEL vul je mooi je lippen in, zo blijft ook langer dan dat je gewoon stift blijkbaar.

STAP 5: een frisse blos en wat contouren… dit laat de vorm van je gezicht beter uitkomen en accentueert.  Met een beetje BRONZER of CONTOUR POWDER en een BLUSHKWAST schaduwen we onder het jukbeen van de haarrand tot onder de buitenste ooghoek (schuin naar beneden van buiten naar binnen), een beetje tegen de haarrand op je voorhoofd, en heel lichtjes onder de kin. Als BLUSH voor een frisse look gebruikt Cathérine ook hier de COLOR CREME kleur Tulip die ze ook op de lippen gebruikte.  En bij mij wordt een POEDER BLUSH aangebracht in een peachy roze Glow kleur. Met je BLUSHKWAST  je breng je het aan op je jukbeen zelf, ook van de haarrand tot onder buitenste ooghoek en je blendt het mooi. Tip: wanneer je te veel naar midden gegaan bent met blushen, corrigeren kan je altijd met je fondationkwast.

Voilà we zijn klaar om op stap te gaan!  Niki, hartelijk dank voor alle tips & tricks. Deze workshop bij MUD kost 49€, maar dit bedrag kan je in vermindering brengen  bij de aankoop van producten.  Leuke deal! Je hebt ook nog andere workshops: feestelijke make up,  smokey eyes, contouring… Wij komen zeker nog eens terug. Het was een toffe, leerrijke en boeiende ervaring.  Dus vanaf nu lopen er 2 Fifty-licious young looking ladies rond.

 

XoXo Ninon & Cathérine

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.