Wist-je-datjes over het WK 2018 – WE ARE BELGIUM

Een mannenonderwerp: voetbal! Het WK 2018 !  En ‘onze nationale trots’ de Rode Duivels doen mee! WE ARE BELGIUM  Dan worden we toch allemaal een beetje chauvinistisch, patriottisch. Dames en voetbal niet altijd de beste match.  Maar een WK is toch anders. De crème de la crème! En daar hoort België-Belgique-Belgien-Belgium- Бельгия ook bij. Een 3e plaats  in de FIFA ranking (wist-je-datje) not bad at all. Dus thumbs up en fingers crossed dat de Belgen het schoppen (letterlijk) tot in de halve finale.   En omdat het een voetbalzomer wordt  en we toch een klein beetje willen kunnen meepraten… Hier wat wist-je-datjes over het WK 2018, info voor WK 2018 football dummies😊 (ook ik 😊)!  Van fashionista naar voetbal-specialista!

Op mijn werk doe ik mee aan een pronostiek: de winnaar van WK 2018 voorspellen. Dus mij er even in verdiept.  Wie speelt, tegen wie, wat zijn de kansen, wanneer,… en het is in Rusland 😊.  Maar ik heb wel advies gevraagd aan mannelijke voetbalkenners (merciekes), en op internet gespiekt naar de bookmaker sites… En naast 1e klasse voetbal om naar te kijken, zijn er ook de spelers,  de knappe mannen met hippe kapsels en mooi gespierde benen zijn. Miauwkes! Ja ik heb al enkelen voetbal-hotties bestudeerd, een arsenaal aan lekkere venten in spannende voetbalshortjes op het WK, maar daarvoor verwijs ik naar dit artikel van Elle België.

Wist-je-datjes over het WK 2018

32 teams: A. Russia, Saudi Arabië, Egypte, Uruguay
B. Iran, Spanje, Portugal, Marokko
C. Frankrijk, Australië, Peru, Denemarken
D.  Argentinië, Ijsland, Kroatië, Nigeria
E. Brazilië, Zwitserland, Costa Rica, Servië
F. Duitsland, Mexico, Zweden, Zuid-Korea
G. BELGIË, Panama,  Tunesië, Engeland
H. Polen, Senegal, Japan (tijd om de vlagjes te leren 😊)

8 groepen van 4 teams (geloot uit 4 potten volgens positie in FIFA wereldranglijst & geografisch (nog een wist-je-datje waar je kan mee uitpakken 😊 ))

2 winnaars (meeste punten) per groep gaan naar volgende ronde,  dus van 32 –> naar 16 –> naar 8 –> 4 –> 2 en dan de finale

Puntensysteem: 3 punten voor winnaar, 1 punt bij gelijkspel, 0 punten voor verliezer (Dus als je samen zit voetbal te kijken, op einde van de wedstrijd, kan je klaar en duidelijk laten vallen, ‘Voila de winnaar heeft er weer 3 punten bij’ (natuurlijk niet bij gelijkspel, eventjes opletten toch 😊)

64 wedstrijden (wist-je-datje 😊 )

12 stadions verdeeld over 11 steden, grootste is dit in Moscow met 81.000 zitjes
De Rode Duivels moeten serieus wat reizen: 1e wedstrijd is  in Sochi aan de Zwarte Zee waar ook de Olympische Winterspelen waren (wist-je-datje 😊), 5 dagen later 2e wedstrijd in Moscow (maar niet in het grootste stadion, maar dat van topclub Spartak Moscow (42.700 zitjes)), en laatste tegen Engeland is in Kaliningrad aan de Baltische kust,  een net klaar, nieuw gebouwd, beetje frauduleusruikend stadion.

15/7 Finale om 17 u (dus schrijf het in je agenda dat je dan niets anders plant!!!!), en mijn voorspelling Brazilië – tegen ‘die Mannschaft’ Duitsland, en winnaar Brazilië,  de ‘Goddelijke Kanaries / A Seleção…’ 😊 (sorry Belgium, maar ik duim dat jullie brons halen).

Dan zijn er een hele reeks Rode Duivel ga-uit-je-dak songs…. Lekker zomers, lekker dansbaar…
Zwartwerk – Dance with the Devils  
Tom Maes – Dva vodka
DJ Yolotanker – Dance with the devils
Ponkers ft. Het Goede Doelpunt – België (een parodie op België van het Goede Doel)
Ma Soeur & Di Lauren – Devil’s Anthem

En het ‘officiële’ FIFA 2018 lied Live It Up  – Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi.

 

 Van fashionista naar voetbal-specialista: daarna begrijp jij’buitenspel’! (hét ultieme wist-je-datje 😊)

Dit  leuke filmpje ook al zien passeren via facebook? De buitenspelregel uitgelegd voor fashionistas… Ja, ik snap het😊… De website goedkoop.be maakte deze ‘De Buitenspelregel, eenvoudig uitgelegd, speciaal voor vrouwen’…. de buitenspelval… Wanneer je partner dus heel luidt begint te schreeuwen ‘Het was offside’, t’is buitenspel, shit scheids zie je dat niet!!!’… Wil dit zeggen… te vroeg je portemonnee gepakt… klik even op onderstaande tekening dan zie je het filmpje… en je zal hem begrijpen… 😊

https://www.youtube.com/watch?v=2lINC_a5DyM

DUS basic rule, je moet altijd onthouden dat je samen met een vriendin moet gaan shoppen, steeds het doel voor ogen houden, en als je je Visa-kaart/bankkaart thuis hebt laten liggen (meestal doe je dat bewust om minder te shoppen, maar bij het voetbal kan dit niet) betrouwen op je shopmaatje, maar zolang je fashionista friend haar geldbeugel niet ‘daadwerkelijk’ jouw richting gegooid heeft, kan/mag je die klant die voor je staat niet voorbij steken, dat zou én onbeleefd  zijn 😊… én dan sta je daar zonder geld om te kopen 😊 … En je zou OFFSIDE staan…  dus tja dan worden die schoenen gewoon opzij gezegd voor een andere klant… (ook leuk uitgelegd  bij Harvey Nichols)

In voetbaljargon:

Shoppen=voetballen
Andere klant = verdediger
Verkoopassistente = doelman
Dat paar schoenen, die handtas = het doel, de goal
Dé aankoop van de schoenen = doelpunt
De geldbeugel/bankkaart van je fashionista vriendin = de bal
Jij en je fashionista friend = aanvallers voor hetzelfde team

Van fashionista naar voetbal-specialista !!!

En vergeet niet op zondag 15 juli (17 u) speelt België de finale  😊 (duim duim duim!!!)

Xoxo Ninon

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.