When I’m Sixty Four? Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben?

Vorige donderdag was het 11 november, Wapenstilstand, herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op de wekelijkse marktdag in Oudenaarde was er een fanfare die hulde bracht. In een oud legervoertuig zat een nog oudere meneer met blinkende medailles op de borst gespeld. Toen ik naar de auto stapte met mijn boodschappen, speelde op een terras een verdwaalde klarinet een bekend wijsje… The Beatles – When I’m Sixty Four? Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben? Een melodie vol levenswijsheid.

😊 In het echt was het iets minder…

De eenzame muzikant liet me nadenken over ouder worden. Hoe is het in godsnaam zo vlug kunnen gaan? Het lijkt pas van vorig jaar dat ik 50 werd, excuseer 49+😊. Vriendinnen wijzen me erop dat we van elke tijd de beste moeten maken, want er zijn geen zekerheden. Ook hou ik niet van het woord ‘anti-aging’, waarom niet vervangen zien door ‘pro-aging’. Positief ouder worden, de schoonheid van veroudering omarmen maar zachter maken.

(Klik hier en zing mee met The Beatles – When I’m Sixty Four? Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben?)

When I get older losing my hair
many years from now
will you still be sending me a valentine
birthday greeting, bottle of wine
If I’d been out till quarter to three
would you lock the door
Will you still need me
Will you still feed me
When I’m sixty-four

Koester dat je ouder wordt

Ouder worden is een zegen, het alternatief is veel minder, zei iemand. Ik ben al een jaar ouder dan mijn partner ooit geweest, 10 jaar ouder dan mijn grootmoeder die ik nooit gekend heb. Een vriendin overleed 10 jaar geleden, net geen 50. Lang gezond en zo avontuurlijk. En vol leven en toch had ze spijt dat ze dingen niet had gedaan. Maar haar tijd was ingekort, te kort. Na haar dood ging haar dochter naar Afrika, beklom er de Kilimanjaro… De foto van haar mama heeft ze er onder een rotsblok gelegd… Dromen vervullend. Nu ben je ook hier mama. Dust to dust…

Leef nu… euuh…

Je hoort vaak over mensen die in het moment leven, ik vind dat wat moeilijk momenteel… Ik wil kunnen de toekomst koesteren, iets en/of iemand hebben om naar uit te kijken. Deze 4e coronagolf zal ieders leven weer vertragen. We ervaren allen onze eigen versie van teleurgesteld, verdrietig en gefrustreerd voelen over deze situatie. We verlangen nog meer naar het normale leven van weleer. Corona leert ons wel wat belangrijk is, een back to basic, bezig te zijn met en in het nu… Zie het als een uitdaging.

FokkoF

Ergens is dit een geweldige tijd om een ouder wordende vrouw te zijn. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Nooit te laat om te starten met een nieuwe gezonder leven, een dieet, een nieuwe levensstijl, een nieuwe relatie. Ik word in mijn gedachten misschien wat beperkt door eigen angsten, onzekerheden en beperkingen. Dus fuck off… 😊 Pardon my French 😊.

Misschien moet ik gewoon met humor en kwetsbare bravoure tonen wat een ouder wordende vrouw echt is. Net zoals Barbara Sarafian in haar nieuwe voorstelling ‘FokkoF’ (klik hier voor voorstellingen)  want deze wil ik in 2022 zeker zien. De titel alleen al is veelbelovend.

Pro-aging

Vorige week werd ik via mijn blog Fiftylicious benaderd door een merk (iets onbekend waar ik geen reclame voor ga maken) dat ik een gratis product mocht proberen als ik er een blog wou schrijven. Eeuh, nope… Ten eerste, ik ben nogal trouw aan mijn producten want een gevoelig velletje. 2) Ik wil geen gesponsorde blog zijn, want dan ben je ook niet eerlijk. 3e Het was een ‘anti-aging’ gezichtscrème… Anti-ouder worden! Een crème voor mijn gedachten dan?

Hoe zie ik er oud uit? Heb ik het nodig volgens de foto’s op mijn blog? Anti-aging’, je wordt ouder schatje… Raar dat het ergens voelde als een belediging, net als die Tena reclame in mijn spam.

Kijk ik in de spiegel, en je ziet het… Die kraaienpootjes, die fronsrimpel, die lachrimpels rond de mond, en hier en daar een verdrietfrommel… Ja diep in mijn ziel dacht ik dat ik 49+ was en bleef.

Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben?

Nee, ik ben niet ANTI-veroudering – ik ben pro-veroudering. Ik ben fan van producten die de tekenen van veroudering op mijn huid kunnen helpen verzachten. Botox en fillers heb ik nog niet gedurfd. Maar een crème met Retin-A, of colageenpoeder, of een speciaal serumpje… Misschien zijn het maar substituten die je gewoon een beter gevoel moeten geven… Pro-aging… Aanvaardend.

Blijft de maatschappij geobsedeerd door leeftijd? Waarom is ouder worden een ‘vies woord’? Is ouder worden ervaren als negatief één grote marketing stunt? Wanneer zijn we een cultuur geworden die zo geobsedeerd is door jeugd? That wise old lady said…

Het zijn je gouden jaren

Laat niemand je licht dimmen of je potentieel beperken. Ouder worden is eigenlijk fantastisch, het betekent dat je (nog) niet dood bent.😊

We kunnen veroudering tegengaan en er nog steeds alles aan doen om er op ons best uit te zien. Maar wrijf die pro-aging producten vooral tussen je hersentjes en gedachten, haal daar de frons uit.😊

Kies ervoor om je leukste leven te leiden. En doe er alles voor om zo gezond mogelijk te zijn.😊

Kijk in de spiegel en zeg elke dag tegen jezelf: ‘Nee, ik heb geen vervaldagdatum!’😊

When I’m Sixty Four? Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben? JA antwoord onze maatschappij, en zelfs meer en meer…😊

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs over ouder worden mijn-circle-of-life-mijn-levenscyclus en cougars-op-de-werkvloer

Alle foto’s zijn gratis bij Pexels.  Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben? Zal je mij nog nodig hebben als ik 60+ ben? 

9 reacties

  1. Wat een zalige foto is dat. De 60+ energie spat er zo af. Leuk artikel… indeerdaad ik word ook niet graag oud, maar het alternatief is nog minder… En nu velen de 100 zullen halen… Het is wat het is… Prettig weekend!

  2. When I’m Sixty Four? Net over die lijn van 65 word ik niet meer gevraagd of ik al op pensioen ben, wat niet zo prettig klonk. Cijfers liegen niet, mensen… Nu kan ik met een gemeende glimlach zeggen yep : officieel gepensioneerd….…😊, dit met voldoening, want leeftijd in mij, is enkel een begrip.”. Het verlangen” manifesteert zich 😉 nog steeds..
    Een mooie blog Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.