Wel daten of niet daten, is dat echt de vraag?

In februari is ‘liefde’ precies een hot topic. Gesprekken gingen de laatste tijd over relaties, partners, liefde, bad boys en good guys. Over daten of niet daten. Velen, ook ik, hebben een levenspad bewandeld met de nodige romantische haarspeldbochten, loopings, eenrichtings- en doodlopende straten… Zelf ben ik de afgelopen 37 jaar 2 keer gehuwd geweest, in de tussentijdse periodes heb ik drie langere relaties en veel dates gehad. Relatie #1 eindigde omdat mijn echtgenoot verliefd werd op iemand anders, we waren jong en uit elkaar gegroeid. Mijn laatste huwelijk, #5e relatie eindigde met zijn onverwachte dood, een rauw rouwen. Tussenin had ik #2 maar deze mocht niet echt zijn, had niet echt een toekomst, maar heeft me door een moeilijke periode geholpen. Bij #3 exploreerde ik mijn alternatieve kanten, maar die waren zo verschillende van mijn echte ik. #4 Die had ik beter nooit gehad, maar hij zag me liever dan ik hem, en dat ik vond dat gemakkelijk voor eventjes. Hoewel er leuke periodes waren, waren geen van deze relaties echt duurzaam en vervullend.

Terwijl ik blog inspiratie zoek spelen Suzan & Freek op de achtergrond met ‘Altijd wel iemand’.

Mannen hé! Een anekdote

Onlangs was er hier een ‘ramenman’, die langs kwam om een offerte te maken voor eventuele renovaties. Hij zag er niet slecht uit, iets jonger wel, had een goede babbel, en hield van reizen vertelde hij. Terwijl ik de andere kant van zijn meter vasthield om het raam op de slaapkamer te meten (ja moet ook gebeuren) zei hij: ‘Je bent echt een leuke dame. Heb je zin om een keer te gaan eten?’ En hij torpedeerde zijn uitnodiging onmiddellijk met te zeggen ‘Ik ben wel getrouwd, maar mijn vrouw is alleen bezig met de kinderen (ocharme!), we leven als broer en zus (och ocharme), ze kan zo chagrijnig zijn en wil zelden seks hebben (maar zo erg, ocharme). Trouwens, je hebt een geweldig lichaam, ik hou van rondingen’. Yeaahh right…

Alle alarmbellen gingen tegelijkertijd af… DRIINGG RINNGGG Me ferm ingehouden hem geen bolwassing te geven😊 you know me… Maar deze ontmoeting deed me nadenken over online daten.

Genezen

Het interessante is wel dat door single te zijn, mijn leven meer en beter geëvolueerd is dan ooit voor mogelijk gehouden dan was ik misschien bij bovenvermelde partners gebleven. Ik vond mezelf terug. Ik leerde mijn eigen boontjes doppen, al zit ik daardoor misschien veel te veel in mijn mannelijke energie (zei een date), maar ja wie moet anders de beslissingen nemen…😊 Ik kon focussen op mijn eigen interesses en vaardigheden. Omdat ik al een paar keer mijn vriendenkring heb moeten updaten, heb ik een groter sociaal vangnet dan vroeger.

En vooral, ik heb het geleerd, ik detecteer ze van ver, ik ben genezen… Ja dat hoop ik dan toch. Nee, geen relatie meer met disfunctionele mannen. Ik wil geen businessman meer voor wie het werk of hobby belangrijker is dan de relatie. Ook geen getrouwde mannen met bindingsangst, die je beloven waar ze zelf niet in geloven. En geen mannen meer die ik probeer te redden, of minstens een betere versie van henzelf te maken. Geen mannen met narcistische of manisch-depressieve of manipulerende trekjes… Nee, dankjewel, dat deel is meer dan genoeg geweest dan blijf ik liever single… tot ik die ene tegenkom. En dan is wel daten of niet daten, is dat echt de vraag?

Is er wel iemand?

Nu ik mezelf emotioneel gezonder heb gemaakt, heb ik me afgevraagd of ik een normaal iemand zou kunnen vinden en daten.  Ik (noch andere dames) ontmoet iemand tijdens de culturele, sportieve of sociale activiteiten die velen van ons doen. Het is een feit dat single 50 en 60 plus mannen zich eerder verstoppen😊.

De online supermarkt

Even geleden heb ik een Tinder profiel aangemaakt. Mooi introductie, leuke foto’s met een glimlach of lekker gek op m’n fiets. Wat links en rechts swipen, soms een letterlijk nietszeggende match… Een babbel met gewoon die ene goede vent van 30 km in de ronde vinden, is precies een queeste. En Tinder is niet echt mijn ding. Het is precies een online supermarkt waar je ‘opwarmmaaltijden’ wil kopen maar zonder je de ingrediënten kent. Alleen een appetijtelijke foto moet je doen naar rechts swipen… Ooh nee weer een… gevangen dooie vis😊.

Wel daten of niet daten is zo vluchtig. Iedereen maakt oogcontact, knipoogt en glimlacht, maar zelden komt er echt boeiend gesprek van of een afspraakje aan een cafétafeltje om de conversatie life verder te zetten. En ergens creëert het verwachtingen, net als die Win for Life die ik vandaag kocht. Nee 3€ winnen is niet echt het grote lot, maar je hebt je inzet terug dat wel…

Naar aanleiding van mijn verhaal van daarnet, vraag ik me soms af zijn er nog wel serieuze mannen? Je wordt regelmatig aangesproken door mannen in relatie, je krijgt Tinder voorstellen van ‘Oudenaarde ligt op de weg naar huis…’ Eeuuhhh nee dat denk ik niet😊. Maar ben ik dan ouderwets als ik hoop op een one woman man?

Wat is het probleem?

Ja de gesprekken van de laatste tijd met single dames heeft interessante resultaten opgeleverd. Misschien wat kort door de bocht, en ik wil niet alle mannen over dezelfde kam scheren, maar wie het schoentje trekt het aan… en andere toepasselijke spreekwoorden😊 It’s all about…

  • Locatie, locatie, locatie

Niemand komt precies toffe alleenstaande mannen in de eigen dorp kleine stad. De leukerds lijken getrouwd te zijn. Dus allemaal verhuizen😊 of misschien moeten die leuke single mannen zich meer laten zien.

  • Ze willen vooral een warm lichaam

Een warm lichaam in bed is nog te begrijpen. Maar een lichaam dat de vaat doet, kookt, strijkt,… Oooh no… aan een vriendin werd zelfs gevraagd de living te stofzuigen nu ze toch was blijven slapen…. Eigenlijk is mijn perfecte relatie monogaam maar met twee aparte huishoudens denk ik, jij jouw strijk ik de mijne😊. Living together apart!

  • Ze hebben last van fomo

Single 50+ mannen beseffen dat ze schaars zijn. Ze hebben last van fomo (fear of missing out), velen denken dat er om de hoek een nog leukere dame voor hen gaat struikelen en vallen😊… Mannen hebben keuzestress. En onderschat ook de dames niet hoor.

  • Mannen zijn zoals wij vrouwen

Zoals wij dames die toffe, liefst wat goed uitziende, lekker in zijn vel zitten man willen ontmoeten. Iemand die naast ons past als we buiten komen. Vinden ook mannen dat ze recht hebben op zo een dame aan hun zijde, iemand die hun spiegelbeeld een meerwaarde heeft, waarvoor anderen hen benijden. Maar dames en heren, zo blijven jullie allemaal single…

Ja ik ben het probleem😊

Toen ik een paar dates had met een man, die er stabiel, normaal en functioneel uitzag, zei een vriendin dat ik niet te kritisch mocht zijn want eens de 50 voorbij vind je niet vlug een partner. Misschien had ik beter mijn buikgevoel niet gesust met de angst om alleen te blijven. Bij de eerste tekenen van te veel alcohol, rare sites op zijn iPad, en meerdere half-uur-durende-telefoontjes-met-de-deur-dicht… Tot ziens! Tot nooit meer!

Ik heb met vallen en opstaan geleerd kritischer te zijn in relaties. Ik heb aan mezelf gewerkt, wat ertoe heeft geleid dat ik meer betrokken ben bij mijn eigen leven en dit voorop stel. En nee, ik hoef niemand die me wil ‘repareren’, ik ben niet kapot. Maar het belangrijkste is dat ik me veel minder aangetrokken voel tot ‘gevaarlijke’ mannen. Want na een bepaalde leeftijd voelt het helemaal niet goed meer om compromissen te moeten sluiten om een relatie te hebben😊.

Kikkers kussen

Af en toe, heel af en toe, zoals wanneer ik graag een partner aan de arm had gehad om naar een feestje te gaan of op reis, mijmer ik over het vinden van iemand, me afvragend of ik ooit weer seks zal hebben voordat ik sterf, en ja ik wil echt weer seks hebben😊. Maar geen casual…

En als een fysiek en mentaal gezonde man zou komen opdagen met een fles wijn, de New York Times (oké het mag ook De Standaard of De Morgen zijn op zijn iPad (zoooo moeilijk ben ik niet 😊) en wandelschoenen, of nee eerder modieuze sneakers waarmee we het leven kunnen instappen… Ja hoor onmiddellijk… Maar op dit moment is de enige persoon met wie ik regelmatig op date ga diegene die me altijd aankijkt in mijn spiegel.

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs over daten speeddaten-ik-zoek-een-kobe en daten-door-een-mannelijke-bril

6 reacties

  1. Leuke lectuur bij mijn namiddag koffie. Ik ben zo blij dat ik niet meer in die date wereld zit, en hoop dat het ook niet meer op mijn pad komt al weet je dat maar nooit. Maar ik hoor mijn single vriendinnen net hetzelfde zeggen… waar zijn die leuke mannen van 50 en 60 plussers. Misschien moeten die alle single mannen gewoon een tandje bijsteken… velen blijven ook hangen in wat ze kennen in plaats van te evolueren gelijk ik veel van de vrouwen die alleen vallen wel zie doen. Nu de volgende lezen dan ben ik weer bij. Grtj

  2. Weer heel treffend en herkenbaar geschreven. Op mijn pad komen ook alleen maar ‘normale’ mannen die uit zijn op een avontuurtje om het saaie uit hun huwelijk te halen. En anders zijn het mannen die ik toch niet echt zie zitten en precies wachten op iemand om ‘gered’ te worden uit hun sociaal isolement en hun huishouden over te nemen. Neen, dankjewel.
    Ik geloof er ook nog in dat het kan om een fijne singel tegen te komen maar ben nu 13 jaar alleen. We zien wel

    1. Inderdaad gesprekken met Fiftylicious dames zeggen ook steeds hetzelfde… En inderdaad ons leven leuk invullen en we zien wel… want zitten wachten… Nee… Dank voor je reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.