Wat zoeken 50+ vrouwen in een relatie?

Mijn Dare to Date ontmoetingen van de laatste maanden leerden dat mannen misschien ook wel wat advies kunnen gebruiken over wat zoeken 50+ vrouwen in een relatie. Lang geleden leerde de man wat liefde is en hoe hij toen een goede echtgenoot en papa kon zijn. En naarmate hij ouder wordt, verwacht hij dat hij waarschijnlijk wel zal begrijpen wat vrouwen echt willen. 😊 Niet evident, want ook de behoeftes van vrouwen veranderen door de jaren heen! 50+ dames zijn zelfverzekerd, zich bewust van hun capaciteiten en weten wat ze niet willen… Ze zoeken geen ‘bad boy’ om het leven spannend te maken of naar iemand die financieel voor hen zorgt. Vrouwen boven de 50 hebben andere prioriteiten en dat is net wat hen daten zo leuk en spannend maakt.

Er zijn een paar dingen die bijna alle single vrouwen van boven de 50 verlangen in een relatie. En wanneer jij als man je daarvan bewust bent, verhoog je je kansen om samen af te stevenen op wat een langdurige, leuke relatie kan worden.

Eerlijkheid

Dit is belangrijk! Deze vrouwen hebben veel geleerd uit eerdere relaties en weten wat ze willen. Ze hebben een actief leven en zijn druk met werk, vriendschappen en andere interesses. 50+ dames hebben geen zin tijd te verspelen aan iemand die niet eerlijk is, die ze niet kunnen vertrouwen,

Ze zoeken vooral emotionele eerlijkheid. Willen weten of je klaar bent voor een relatie of je eerder een FWB (friends with benefits) zoekt. Ook daarvoor kunnen ze open staan. Maar als je haar aandacht geeft en interesse toont, zullen ze je woorden aan je daden toetsen… Doet hij wat hij zegt, zegt hij wat hij doet… Dus wees eerlijk over wat je zoekt, of je iets voelt… wij zullen dat ook doen. We zijn volwassen dames en hebben er geen probleem mee als dit uitgesproken wordt… Of zeg dat het gewoon vriendschap is, friendzone is niks mis mee… Wat mannelijke energie in ons leven vinden we ook leuk.

Belangrijke tip: Eerlijke communicatie is de sleutel van een gezonde relatie. Misschien volgen er enkele toffe date-avonden terwijl jullie over betekenisvolle onderwerpen praten, die zorgen voor verbinding en wie weet wat nog meer… 😊

Wat zoeken 50+ vrouwen in een relatie? Plezier! FUN FUN FUN 😊

Bij veel single Fifty-licious dames zijn de kinderen het huis uit, of zijn ze aan het einde van een beroepscarrière. Ze hebben nu de luxe om dingen te doen waar ze vroeger misschien geen tijd voor hadden. Ze hebben geen zin om thuis te zitten… Genoeg die 4 muren gezien de afgelopen jaren… En ja op de bank knuffelen en teevee kijken is gezellig, maar je kan de relatie voor jullie beiden interessant en spannend houden door leuke afspraakjes te plannen, nieuwe restaurants uit te proberen, nieuwe steden en regio’s te bezoeken en meer. Wees een beetje creatief… en google leidt je overal… 😊

Belangrijke tip: Laat haar kennismaken met wat jij leuk vindt en sta open voor haar favoriete activiteiten. En ze zijn misschien niet helemaal jouw ding. Bvb. shoppen pppff, zeg ‘schatje ga maar even rondkijken voor een uurtje ik wacht hier wel op het terrasje met een koffie’ (er zijn erger dingen😊)… Toon dat je ervoor open staat en ga regelmatig mee… dat zal ze dat ten zeerste waarderen. En die bank en dat knuffelen komt er dan sowieso van… 😊

Passie en romantiek

Iedereen wil een beetje overrompeld worden, maar dat betekent niet dat je daarom per se grote gebaren moet maken. Romantiek die passie opbouwt (en seks – das voor straks) vind je in de dagelijkse dingen die je met elkaar onderneemt. Een boeketje veldbloemen (oké rozen mag ook 😊), of kleine verrassingen (een gebakje bij de koffie, filmtickets, een leuke kriebel op een post-it in haar lunchpakket, of gewoon eens haar ontbijtboterhammetjes maken)… Even meehelpen met de afwas, of ongevraagd het gras afrijden, een complimentje geven, spontaan even kort een arm om haar schouders, een hand op haar rug of een speelse tik op haar bips… Het zijn romantische gebaren die passie in de relatie aanwakkeren.

Belangrijke tip: Ook als je elkaar beter leert kennen en je je op je ‘gemak’ voelt in deze relatie hou de passie en romantiek dan levendig… wordt niet lui en neem het nooit als vanzelfsprekend. Blijf haar verrassen!

Seks

Romantiek, passie en seks zijn met elkaar verweven, maar toch… Een gezond en leuk seksleven begint buiten de slaapkamer met veel van de hierboven genoemde tips. Voor sommige 50+ vrouwen is seks nu bevrijdend. Ze aanvaardden hun lichaam, ze weten wat ze leuk vinden in bed en ze zeggen dit ook en hebben geduld. Creativiteit en communicatie in en buiten de slaapkamer is in deze fase belangrijker dan ooit, want zowel vrouwen als mannen ervaren veranderingen in hun lichaam, hun seksbeleving en verlangens.

50+ koppels zullen meer seksueel synchroon evolueren, in een nieuwe seksuele harmonie. Beiden geraken iets minder vlug opgewonden Bij mevrouw is het misschien wat droger en vraagt wat meer voorspel…maar ook bij meneer komt de hardheid zo vlug niet meer als vroeger en vraagt ook de nodige aandacht… Koppels die elkaar op alle gebied waarderen, kunnen tot op late leeftijd genieten van bevredigende intimiteit en seks, zelfs zonder erectie en penetratie.

Belangrijke tip: Wat je zeker nooit mag vergeten is elkaar minstens 1 keer per week, of vaker natuurlijk hartstochtelijk te kussen.

Onafhankelijkheid

Tegen de tijd dat een vrouw 50 is, heeft ze haar eigen leven opgebouwd, compleet met een huis, vriendschappen en persoonlijke passies – en ja jij als man ook. Ze is niet van plan om dat allemaal te vervangen door een partner. In plaats daarvan wil ze een partner als aanvulling op het mooie leven dat ze heeft opgebouwd; ze wil iemand om het mee te delen.

Belangrijke tip: Naarmate je relatie zich ontwikkelt, verwacht ze dat je je hobby’s en interesses behoudt zoals ook zij die van haar wil blijven doen en dat jullie daarnaast ook gemeenschappelijke dingen samen leuk vinden.

 

Het mooie van daten als je 50+ is dat je vertrouwen hebt in wie je bent. We zijn volwassen vrouwen en hebben niet de behoefte om te veranderen om aan de interesse(s) van een partner te voldoen. En deze mannen verwachten ook niet dat je helemaal verandert… Dit is wat 50-jarige vrouwen willen in een relatie.

De persoon op wie deze man verliefd zal worden, is de persoon die je al bent en omgekeerd ook jij moet de man appreciëren zoals hij nu is en voor je staat. Ieder met tientallen jaren levenservaring, fascinerende verhalen en hopend op die magische klik met een compatibele partner die je onvoorwaardelijk liefheeft en steunt. Ja toch.

Of ben ik mis? Wat zoeken 50+ vrouwen in een relatie? Laat je het me weten…

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs over daten op leeftijd  Daten 50+… zwemlessen en Daten 50+… Zomerliefde

6 reacties

 1. Mooi geschreven! MAAR (die voelde je al aankomen).
  Zelf heb ik in het verleden steeds vrouwen ontmoet waarmee je weinig kan mee opbouwen. Telkenmale ondervond ik een financieel probleem bij hen en dit beperkt toch de mogelijkheden om samen te genieten.
  Vrouwen mogen niet verwachten dat de man alles betaald, hetgeen verwacht wordt.
  Hij moet er namelijk ook hard voor werken en de nodige maandelijkse kosten ophoesten. Als je financieel niet gelijk kan oversteken, is een relatie in mijn beleving gedoemd.
  Ik heb precies de pech om uit een goede broek te zijn geboren, want dit wordt me telkenmale onder mijn neus geduwd niettegenstaande ik uit een nederige, bescheiden, sociaal voelende familie kom, waar ten dienste staan en helpen waar het kan hoog in het vaandel gedragen wordt.
  Dit is mijn visie, maar gelukkig zijn alle 50+ dames niet zo. Alleen spijtig dat dit me telkens te beurt valt.
  Veel succes!

  1. Dank je voor het compliment. Om de een of andere reden ga je voor een vrouw die niet bij je past. Dikwijls is dit iets uit je verleden. Ik had ook die ervaring, waarom eindigen veel van mijn relaties in verdriet en doe ik mezelf te kort… Praten met een therapeut gaf me meer inkijk in mezelf… en nu hopen dat ik volgende keer beter doe :-)…

  1. Iedereen geeft een andere invulling aan ‘leven’… en zo lang jij voelt dat je leeft is het goed… En soms eens indommelen is niet slecht…maar dat is da best omdat ja wat laten nachten had in je leven 🙂

 2. Dat is één van de redenen dat ik al lang single ben, een vrouw moet bij me passen.
  En neen, zij moet niet gelijk oversteken, maar iets van stabiliteit en zekerheid mag zij toch bieden.
  Hopelijk vinden we haar, want ook de jongste vliegt eens uit het ouderlijk nest de weide wereld in en sta je helemaal alleen. Grts

 3. blij met de erkenning van het probleem van het afwezig blijven van hardheid. Ik merk dit al sinds men 21, maar nu ik de 50 gepasseerd ben wilt het al helemaal nimmer lukken. Niks werkt van middelen enzo. Maar nu ik hier toch ben, zoek ik nog altijd een lief vrouwtje dat me kan verwennen, mee op reis kan gaan en de afwas kan doen.

  mvg
  rb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.