blozende appel oude appel

STOP! Vertraag je verouderingsproces, enkele tips!

Ouder worden en verouderen is een deel van het leven, gelukkig en helaas. Het verouderingsproces echt stoppen is moeilijk, maar het te vertragen. Onlangs deed ik een anti-oud worden / anti-rimpels gezichtsverzorging met producten van Wiotech (zie andere blog). Het deed me ook nadenken over wat je nog kan doen. Dus 2 blogs deze keer. Omdat alle kleine beetjes helpen, hier een paar bedenkingen. STOP! Vertraag je verouderingsproces, enkele tips!

Tip # 1: Eet & drink je jong!

😊Drink veel water het hydrateert je huid van binnenuit.
😊 Eet minder suikers en koolhydraten, deze zorgen voor een vroege huidveroudering en meer rimpels (oei!).  (zie link voor uitleg)
😊Een gezond ontbijt met granen en fruit geeft energie en zwengelt je verbranding aan ’s ochtends.
😊Eet groene groenten: broccoli, boerenkool, waterkers, spinazie, basilicum. Vitamines en antioxidanten zijn super tegen huidveroudering. Gebruik voedingssupplementen of multi-vitamines om de tekorten die je nogal vlug krijgt tijdens je menopauze, aan te vullen.
😊Vervang je kopjes koffie door groene thee, die heeft veel antioxidanten. Goed voor je hersentjes en je cholesterol. Bwèkkes ik ben geen theefan… moet dat echt? 

Ik ben Biosil als supplement beginnen gebruiken (zie mijn blog hierover). Het zou de aanmaak van mijn collageen verbeteren. Goed voor je haar, nagels, gewrichten, aders, hart en ook een verjongingskuur voor mijn huid, en willen we dat niet allemaal.

Tip # 2: Beweeg je jong!

😊Blijf actief. Beweeg, sport, laat je bloed rondstromen in je lichaam het zorgt voor celvernieuwing
😊Doe aan bureaugymnastiek (onlangs workshop gehad). Wissel regelmatig je houdingen aan je bureau , doe een sta-vergadering, ga naar de verste printer of naar toilet een verdieping lager.
😊Zet een app op je gsm of koop een Fitbit die je stappen en je beweging registreert. Daag jezelf uit. De beste uitdaging voor mij is zien hoeveel calorieën ik verbrand heb 😊 
😊Wandel.  In het bos, in de winkelstraten, met de hond… een boost voor je metabolisme en je verbranding.

Tip # 3: Smeer je jong!

Wiotech anti-aging intensieve anti-rimpel dag & nacht crème

😊Gebruik een dag- en nachtcrème en serums voor een betere hydratatie en bescherming.
😊Zonnebrandcrème is een must want 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon.
😊Minder alcoholgebruik. Het droogt je huid uit, je krijgt van die fijne lijntjes te zien en wallen.
😊Stop met roken. Ongezond en je krijgt intensieve rimpeltjes rond je mond.

Ik gebruik deze maand de dag/nacht crème Wiotech en schreef er een blog over (die lees je door hier te klikken) Dit zou de fijn lijntjes weggommen en de diepere rimpels vervagen… Bye bye fronsrimpel?

Tip # 4: Denk je jong!

😊Kruiswoordraadsels en sudoku zijn goede hersengymnastiek. Nadenken over blogartikels om te schrijven is dit hopelijk ook 😊
😊Leer gedichten van buiten, oefen die grote spier in je hoofd. Of misschien zijn liedjesteksten ook goed, my style.
😊Interesseer je aan nieuwe zaken…. Google, zoek het op, ga naar een lezing, of ga old schools gewijs naar de bibliotheek
😊50+ mag je niet tegenhouden want leren houdt je jong. Een nieuwe taal, een nieuwe hobby, een cursus.

 Tip # 5: Ontstressen en me-time houdt je jong!

😊Plan een half uurtje per dag voor huishoudklusjes. Dan wordt die berg strijk nooit te hoog, die stapel gedragen kleren nooit te groot, die kamer nooit te rommelig…
😊Vraag hulp aan je huisgenoten, vele handen maken licht werk toch. Verdeel de huishoud- en tuintaken
😊Je huis opgeruimd houden is belangrijk. Rust in je huis is, rust in je hoofd en lichaam. Marie Kondo :”De levensveranderende magie van opruimen: bla bla bla…”
😊Duw af en toe op die pauzeknop. Ga voor wat me-time in de badkamer met anti-aging smeerseltjes. Geniet van een oh nee! groene thee😊.

STOP! Vertraag je verouderingsproces, enkele tips en probeer er gewoontes van te maken
We willen oud worden en zelfs verouderen, maar liefst zo goed en zo mooi en zo leuk mogelijk toch.

Xoxo Ninon

PS: dat moest een jeugdige blozende appel zijn, en een gerimpelde oudere appel maar deze ligt hier 3 weken bloot en wil niet rimpelen.. goed ingesmeerd zeker 😊

2 reacties

  1. Ook leuk zo een dubbele blog 🙂 het een gebruik je en deze hier geef je tips.. ik ga er toch een paar meedragen 🙂 en ook eens gegoogled naar die producten, ken ze niet. Succes met de rimpeltjes 🙂 🙂 en nu nog dat altijd jong uit zien tovermiddel 🙂 Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.