Verkoop het op Vinted ook voor 50+?

Ik heb een nieuwe hobby… Vinted. Je weet wel ‘Gebruik je het niet… verkoop het op Vinted’. En al zie je in de promofilmpjes vooral jongedames en mama’s met kinderspullen… Ook 50+ dames kunnen via deze online 2e hands app(lication) zaken verkopen…Tijdens die voorbije maanden bleef ik veel, en dikwijls, ‘in mijn kot’ en maakte ik volgens de Marie Kondo spirit kasten leeg…  Dus Fiftylicous ladies ook ik ben ondertussen Vinted-fan. Verkoop het op Vinted ook voor 50+? Ja zeker en eigenlijk is het eenvoudig en gemakkelijk 😊. Mijn ervaringen na 2 maand…

Verkoop het op Vinted ook voor 50Wat is de Marie Kondo spirit?

Marie Kondo is een Japanse opruimgoeroe. Weggooien of weggeven van overtollige spullen maakt je leven rustiger. Niet alleen je kast of je huis geraakt opgeruimd, maar ook je geest. De ‘KonMari’ methode is niet per kast of kamer, maar per categorie… Eerst alle niet nodige dameskleding, dan huishoudspullen, dan kerstgerief,… Want je zaken liggen of hangen in 5 kasten in 3 kamers, of keukenspullen staan van zolder tot kelder,… Een item moet je happy maken… Is het niet zo weg ermee… Daarom wil ik mijn niet eens gemakkelijke, weinig gedragen, hoog gehakte, 7 jaar oude camouflage pumps niet op Vinted zetten… er naar kijken maakt me gelukkig 😊.

Wat is Vinted?

Verkoop het op Vinted ook voor 50Vinted is een app die je kan downloaden in Google Play of de App Store via je gsm en je hebt ook de Vinted website. Je begint met je profiel aan te maken via de App, en daarna kan je beide (gsm/computer) door elkaar gebruiken. Meerdere profielen aanmaken gaat moeilijk want je hebt voor elk profiel een individueel emailadres en telefoonnummer nodig.

Vinted is tweedehands, of soms ook nieuw. Is verkopen van miskoopjes, zaken die je niet meer nodig hebt, waar je niet meer in kan met die coronakilo’s. Kleding, schoenen, handtassen, accessoires, heel veel kinder- en babyspullen, boeken, alles van huistextiel en decoratie, drinkgerei, bestek, tafelaankleding… Maar de Vinted jury is soms streng, Tupperware vintage potjes werden verwijderd ‘hoorden niet thuis in deze catagorie’ tja😊

Vinted voelt een beetje als Kerstmis en Sinterklaas samen. 😊 Of je maakt je verkopen klaar, doosje zoeken, vloeitje, mooi papiertje (had ik nog liggen)… dan afleveren in een contactpunt (op 1 km van mijn deur heel gemakkelijk). Of je zit vol verwachting klopt ons hartje te wachten op je aankoop. Het is vooral een Nederlands/Waals/Frans publiek (waar blijven de Vlamingen?)

Vinted is enerzijds ecologisch en duurzaam want je zoekt een 2e leven voor je spullen. Maar anderzijds het zijn wel bergen en bergen dozen met goedkope zaken die verstuurd worden, en dat zijn heel veel pakjes over gans Europa wat helemaal niet goed voor het milieu, want je draagt bij tot meer verkeer en meer uitstoot… dus beetje dubbel…

Vinted maakt je rijk? Nee dat niet, je houdt een zakcentje over. Tot nu toe kreeg de Kringloopwinkel mijn zaken gratis, en dat kan nog met wat niet verkoopt. Ik deed ook eens een closet sales mee.  Of deed ik kleding naar een tweedehandswinkel, maar dat deze zijn ook selectief (vorig seizoen zijn, commerciële merken, en je krijgt maar 40 à 50% van de verkoopprijs)  Verkoop het op Vinted ook voor 50+? Tuurlijk! Er is voor alles wel een publiek, zowel goedkopere als iets duurdere zaken, je kan selecteren op maat, merk, kleur, staat, enz.

Verkoop het op Vinted ook voor 50+? Ageism (leeftijdsdiscriminatie) is niet meer van deze tijd, dus Vinted (als je me leest) gelieve dringend een promo filmpje te maken voor je Fiftylicous doelgroep. Maar niemand ziet je leeftijd op Vinted. Een maat is een maat en spullen zijn spullen. En je kan alleen maar duimen  dat wat jij wil verkopen bij een ander in de smaak valt. En de Vinted site is zeer gemakkelijk te gebruiken, dus dat moet 50+ dames (en heren) niet afschrikken.

Klik hier als je ook een Vinted winkel wil starten.
 • Wil jij ook je Vinted winkeltje starten: klik dan hier of op de 15€
 • Geen must, maar als je het toch van plan bent… ik krijg € 5 als een nieuw lid via mij een profiel aan maakt en 3 artikelen uploadt, en € 10 als ze iets verkopen! Yippie!

 

Hoe werkt het?

In kort: jij zet zaken die je wil verkopen in je etalage aan een bepaalde prijs. Iemand is geïnteresseerd en koopt het item. Je verkoopt. Iemand betaalt op rekening van Vinted. Je verpakt. Je verstuurd. Iemand krijgt je pakket. Je krijgt je geld. En de app houdt kopers en verkopers mooi up-to-date van alles.

Je profiel: je maakt dus eerst een profiel aan op de Vinted app: een gebruikersnaam, email, zet er ook je locatie bij dat toont dat je het ernstig neemt
Tip: bij mij staat ook mijn foto en een kort verhaaltje wie ik ben en waarom ik dit doe. Hoeft niet, maar geeft vertrouwen aan je kopers.

Je etalage: dan kan je zaken die je wil verkopen toevoegen, je creëert als het ware je eigen etalage, je ‘shopje’.

 • Foto’s: maak duidelijke foto’s met je gsm die je kan opladen, voor & achterkant, details, foto’s van eventuele beschadigingen (vlekje, zoom los, knop weg), het bespaart je discussie of een retour achteraf.
 • Tip: zorg dat je items er goed uit zien, een verkreukelde blouse of jurk klik je niet echt aan, ja ik was en strijk…
 • Titel & omschrijving: in titel zet je merk, wat, maat en geef een zorgvuldige omschrijving, de nodige informatie over afmetingen, materiaal, gebreken, de staat, alles wat je zelf ook wil weten…
 • Categorie: een keuzemenu, onder welke rubriek wil je het plaatsen, soms wat zoeken maar je vindt altijd wel iets
 • Merk: een dropdown met merken en je kan altijd je merk toevoegen, voor duurdere merken vraagt men ‘bewijs’, dus neem een foto van het label, knopen, of rits waar het merk vermeld staat.
 • Maat: ook een dropdown, maar in de omschrijving vermeld ik soms ‘het valt groot uit’ of Nederlandse 42 = Belgische 44
 • Staat: is het nieuw of gebruikt, hoe is de staat, heeft het gebreken (vlekjes, gepluisd,… )
 • Prijs: wat wil je er voor krijgen, zoek iets gemiddeld naargelang merk en staat
 • Pakket: je kan aanduiden of je dit item met een klein (juwelen), middel (kledij) of groot pakket zal opsturen,  aan te vinken en je koper betaalt de transportkost.

En toevoegen! Eerste item in je etalage! En nu is het wachten op kopers en geïnteresseerden!

Verkopen: of je krijgt een bod en je aanvaardt het, of je vindt het te laag en je doet een tegenbod, of men kiest je stuk als favoriet en jij doet voor hen iets van je prijs…
Je kan ook bundelkorting geven bij aankoop van 2 stukken of 3 of 5… vooral als je veel spullen in je winkel staan hebt…

Bingo! Verkocht: je ‘klant’ koopt en betaalt het item + transportkosten (jij hoeft deze niet te betalen zip, nada… )

Verzenden:  Je krijgt bericht dat je het adreslabel kan uitdrukken (dus printer noodzakelijk). Je verpakt het verkochte stuk, deel van het adreslabel moet in de doos, 2e deel met barcode buitenkant kleven en je brengt het naar het dichtstbijzijnde afgeefpunt waar het gescand en verstuurd wordt. Dus begin al maar schoendozen te sparen en andere verpakking 😊

Geld: de app houdt je van alle transacties mooi op de hoogte tot het pakje afgeleverd is bij de koper en is alles OK dan stort Vinted dat bedrag op je Vinted account. Dit geld kan je gebruiken of om zelf iets te kopen, of gewoon laten storten op je eigen bankrekening.

Alles is zo easy peasy als het ook klinkt en ik had nog nergens problemen. Ik kocht leuk inpakpapier en rol brede kleefband en ik spaar ook schoendozen en andere doosjes.

Verkoop het op Vinted ook voor 50
Zo een geschenkjes wil je toch krijgen!

Mijn ‘etalage’ 

Je moet er wat tijd insteken… Foto’s nemen, opladen en tekstje schrijven, reageren, soms afmeting nemen en doorsturen, je zaken inpakken en versturen. En ikzelf wil het ook wel hygiënisch houden en was en strijk veel van mijn kleding voor deze verstuur, of al eens naald en draad boven gehaald om die knoop toch maar vast te naaien.

Toen ik begon mid-augustus liep mijn winkel als een trein, momenteel is het rustiger. De ‘prachtstukken’ van deze zomer aan mini-prijsjes zijn weg. Ik zal nu eens door mijn herfst/wintergarderobe gaan om te zien… die corona-kilo’s hee… En we moeten toch de economie steunen 😊.

Voor wie nieuwsgierig is: dit is de link naar mijn winkeltje op Vinted

Xoxo Ninon

PS: wie vragen heeft rond Vinted of meer uitleg wil… laat maar weten

PS: dit is een niet gesponsorde blog, maar omdat Vinted een nieuwe ontdekking is, schreef ik er graag iets over

6 reacties

 1. Ik ben ook al een tijdje fan van Vinted. En met diezelfde insteek aan begonnen, eerst Marie Kondo, en daarna alles waar ik niet gelukkig mee was op de site van Vinted. Je wordt er inderdaad niet rijk van, En dat vind ik ook niet nodig, wat ik wel al dikwijls heb ervaren.. is dat andere mensen er blij van worden. Het is dus absoluut een win-win situatie. Jij blij… wel ik ook 🙂
  Alweer een leuk artikeltje Ninon! Ook je mooi inpakpapier 🙂 🔝

 2. Hey leuke dingen heb jij in je Vintage winkel… ik zal me misschien aan een koopje wagen 🙂 want zo te zien zeer mooie prijs/merk kwaliteit. Ik ga ook beginnen met mijn garderobe te doorzoeken, want er hangt regelmatig een emo aankoop tussen die er gewoon maar hangt.

  1. Laat maar weten als je en shopje hebt op Vinted, zal ik je volgen en vice versa :). Net wat nieuwe zaken opgeladen, want steeds opnieuw iets bijzetten is wel belangrijk om vanboven in de bladzijden te blijven. Een tip 🙂

 3. Online kopen en verkopen is zo mijn ding niet, maar toch een leuke blog en ook eens naar je winkel geweest. Nu kan ik mee praten over Vinted 🙂 Dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.