Tropische prints vrouwenjurken en zo

Tropische prints, zomerjurken en zo

Zomermode. Wanneer je langs de etalages wandelt, of eindelijk terug gaat kijken passen en kopen in de winkels, je voelt je soms in een tropische jungle. Kleurrijke florale thema’s, exotische tekeningen, jungle prints in variaties van groen,…  Bloemen, palmbomen, bladeren, … en kleur kleur kleur… Het compenseert een beetje die staycation deze zomer. Voor deze modeblog mocht ik foto’s nemen bij Boomkwekerij De Bock in Oudenaarde… Tropische prints, zomerjurken en zo en dit tussen zalig ruikende rozen, prachtige agapanthussen, of in de schaduw van leibomen want het was broeierig heet. Kruiden of vaste planten nodig voor je tuin of een paar nieuwe bloeiende potten op je terras, zeker eens langsgaan. Instant vakantiegevoel. 

palm jurk Batida Fiftylicious

Zomerse temperaturen. Tijd om mijn garderobe te showen met een o.a. enkele nieuwe merken. Ja ik hou van prints en bedrukking maar een zonnebril is tegenwoordig nodig bij die felle kleurrijke zomercollectie… Als 50+ meid ga ik graag voor pittig maar niet té… zodat ik het kan dragen bij zowel bij een drink op een terrasje, tijdens dagje shoppen, bij een bbq of poolparty, op het werk,… Misschien wat veel foto’s (dankjewel nichtje Yerinn) maar ik kon niet kiezen dus geniet van tropische prints, zomerjurken en zo… (Klik op de foto’s als je ze groter wil zien)

Kies een lange zonnejurk van Batida

palm jurk Batida Fiftylicious

palm jurk Batida Fiftylicious

Een nieuwe ontdekking is BATIDA, een Grieks merk met een mediterrane sfeer. Een variatie van modellen, lange en korte jurken en ensembles met rokken en losse broeken.

Ik koos voor deze lange jurk met kleurrijke palmbladeren bedrukking. De witte fond laat mijn gebronsde huid mooi uitkomen. Het is een goede kwaliteit tricot stof wat betekent dragen-wassen-dragen… Je vindt de collectie van BATIDA in tal van boetieks en multi-merken winkels. Ik kocht mijn jurk bij Klein Londen in Oudenaarde.

Zoek zeker een lange zomerjurk met tropische print om lekker in te flaneren deze zomer.

palm jurk Batida Fiftylicious
Gek met een hoed!
palm jurk Batida Fiftylicious
Vliegende schotel 🙂
Bamboe
Bamboe

 

 

 

 

 

Mijn lucky charm feel good jurk van Pom Amsterdam

Zomerjurk Pom FiftyliciousZomerjurken Pom FiftyliciousNieuwe ontdekking: Pom Amsterdam. De 2 zussen ontwerpen alle unieke prints en fashion items zelf. De elegante en vrouwelijke stijl, de krachtige kleuren en de uitgesproken prints geven je die extra spark. Bij Pom Amsterdam hebben prints een verhaal ‘Kissed by the sun’ ‘Jeux de fleurs’, ‘Lucky charms’… Deze jurk was dan ook een hebbertje. Het is mijn anti-covid jurk met een knipoog. Covid-China-geluksbrengers… snap je.

Het is een donkerblauwe midi-jurk met handgeschilderde gelukspopjes en Maneki Neko’s, de geluksbrenger-kat met zijn zwaaiend pootje. Het is in een lichte en luchtige viscose en komt tot net onder de knie, maar met knoopjes aan de voorkant én zij-splitten is het sexy elegant bij het lopen.  De vlindermouwen verstoppen eventuele 50+ armen mooi.

Ik vond deze jurk bij Klein Londen Oudenaarde, Winch Waregem, Pom Amsterdam (Facebook) wordt op meer dan 800 plaatsen verkocht, dus zeker ergens in jouw buurt.

fiftylcious dress PomPom Amsterdam

Meisjesogen Fiftylicious
Meisjesogen

 

 

 

 

Tropische prints, zomerjurken en zo daar hoort ook een leuke broek bij (Gerry Weber)

Zomerbroek Fiftylicious

Zomerbroek Fiftylicious
De tuin is mijn catwalk!

Deze broek is een eyecatcher en hangt al sinds vorig jaar in de kleerkast en nog helemaal in de mode. Ik draag deze met een zwart top of blouse. Ook mijn wit linnen hemd staat er goed bij, of mijn knaloranje blouse. Bij de broek heb ik ook de passende sjaal, altijd leuk om te combineren.

De pantalon van het merk Gerry Weber. Soms iets te madammig voor mij, maar deze wijde broek had een tropische flair. Het is een heel goed passend model met rits vooraan en een elastische band achter. In lichte en soepele viscose is deze volledig kreukvrij. En het model is nog te krijgen in hun outlet. Ideaal voor in mijn en jouw vakantiekoffer!

Zomerbroek Fiftylicious
Agapanthus
No words!
Agapanthus looks Fifty-licious

 

Of deze working girl jurk met tropische prints van La Fee Maraboutée

Working dress La Fee Maraboutee FiftyliciousOh ja, een fashionista working girl. Dus tropische prints kunnen ook op kantoor, maar ik kies deze dan wat soberder.

Dit is een katoen met lycra chemisier jurk. Met de knoopjes vooraan, een A-rok, strikceintuur en 3/4 mouwen en super comfortabel voor op kantoor want de airco staat soms op fris. De donker-kaki bladeren op off-white staan zakelijk en toch weer speels creatief.

La Fee Maraboutee is een Frans kledingmerk met een collectie die geproduceerd wordt in Italië en dit komt zeker de afwerking, keuze van stof en kwaliteit ten goede. De stijl varieert van ingetogen tot uitgesproken leuke prints. Ik kocht deze jurk in de La Fee Maraboutée boetiek (Kortedagsteeg 5) in Gent, maar je vindt het merk in tal van multi-merken winkels of online.

Jurk LFM Fiftylicious
Onder de perenboom
Jurk LFM Fiftylicious
Een jungle vol wisteria
blauweregen
Blauweregen of wisteria

 

Ook fan van broderie anglaise, zwarte jurk van La Fee Maraboutée

Broderie anglaise LFM Fiftyliciousbroderie aglaise jurk LFM Fiftylicious

cornus
Cornus kausa

Net als vorig seizoen is broderie anglaise volop in de mode. Deze katoenen jurken zijn zo zomers. Jurken, blouses, rokken volledig in broderie anglaise of met alleen mooi opengewerkt borduurrandje vind je in veel merken en prijsklassen. Ik heb er ook gepast van het merk Oui, Y.A.S, H&M en C&A.

Ik kocht dit zalige zwarte jurkje ook bij de La Fee Maraboutée boetiek in Gent een traktaat aan mezelf toen de terrasjes terug konden, bestaat ook in wit. Een mooi kwaliteit broderie, een leuk en gemakkelijk model met die verlaagde taille. Zelf word ik blij van broderie anglaise door de look, de rijke uitstraling, romantisch en toch gedurfd. Ik zet er nog eentje op mijn to buy lijstje voor tijdens de solden, jij ook?

Eindigen wil ik tussen de zoete geur van rozen met deze multi-functionele jurk, ook van La Fee Maraboutée

ZOmerjurk La Fee FiftyliciousDeze button down jurk is van vorige wintercollectie, maar met de kleurrijke print van pioenrozen hoort ze zeker in dit rijtje. Deze multi-functionele jurk in een zijden poyester kan je gewoon dichtgeknoopt dragen met of zonder ceintuur. Of je kan ze ook als lichte zomerse jas over je zwarte jurk of jumpsuit tijdens een avondje uit combineren bijvoorbeeld.

Ik wou dat ik de zoete rozengeur die me hier omringt kon delen met jullie… Een grote variatie rode roze witte gele rozen lichtjes verwelkt en gedroogd door de hitte geurt zalig zoet.

We zijn er mee weg 🙂
Trosrozen
Rozengeur

 

Ik hoop dat jullie deze zomerse wandeling door mijn kleding kast leuk vonden.

Xoxo Ninon

 

 

PS: dit is een niet gesponsorde niet commerciële blog, alle jurken en accessoires werden door mezelf aangekocht

PS: mijn hartelijke dank aan het team van Boomkwekerij DE BOCK  (Pelikaanstraat 89, 9700 Oudenaarde-Nederename) dat ik mocht foto’s nemen op hun mooie locatie. Het is een familiebedrijf (en ja we zijn ook familie) en je vindt er een variatie aan fruitbomen, sierheesters, rozen, vaste planten, kruiden, sierbomen, enz meer dan 3000 verschillende plantensoorten voor de tuin – uniek in Vlaanderen. Dus zeker eens langsgaan.

PS: en natuurlijk wil ik nichtje Yerinn bedanken voor de mooie foto’s, het kiezen was moeilijk

4 reacties

  1. Waaaw meid, je staat weer prachtig op de foto’s, en een mooie zomerse locatie ook. Zelf ben ik minder aan tropische prints moet ik toegeven, ben meer een linnen jurken drager, of soms iets sober van bij Cos. Maar inderdaad in sommige winkels is het een echte bloemen- en planten tuin. Geniet van je vakantie. Grtjs

    1. Dank je wel :-), mijn nichtje heeft heel veel foto’s genomen en er waren ook tal van minder hoor 🙂 :-). Ik koop soms ook bij Cos maar niet zo veel… elk zijn stijl toch zodat alle winkels verkopen. JIj ook een prettig verlof, ik ben nog een tijdje working girl 🙂

  2. Hi Ninon, niet alleen je outfits zijn top, ook je accessoires pimpen telkens het geheel en zorgen voor die extra gedurfde toets. Ik ben er weg van. Waar vind je deze halskettingen?

    1. Dank je voor het compliment. Ik heb een winkeltje aan halskettingen moet ik wel zeggen :). De grote witte is uit Ibiza, cadeau gekregen van vriendinnen. De gele ooit bij Lola & Liza gekocht. De zwart/wit/oranje recent gekocht een een winkel in Aalst, en helemaal niet duur :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.