Foto door Buenosia Carol via Pexels

Tournée Minérale ! Team Fifty-licous !!! Ga jij alcoholvrij in februari?

Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari? Een maand Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari? Na de ‘feestjes-december’ en  ‘nieuwjaren-januari’ maanden de perfecte uitdaging om het wat soberder te doen. Nee natuurlijk zijn we niet verslaafd. Maar alcohol is zo verbonden met onze sociale activiteiten, met gezelligheid, met feesten dat het goed is eens bewust met je alcoholconsumptie om te gaan. Je gezondheid, je lichaam, je hoofd, je katers, je lijn, je geldbeugel… alles vaart er wel bij. Er is een Team Fifty-licious en samen doen we Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari? IK WEL!

Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari? Het is misschien een van die dingen wat je wel wou proberen maar nog op je ‘bucket list’ 😊 en nog niet afgevinkt 😊. Of misschien deed net al ik ook de vorige jaren mee. EN met die goede voornemens van 2020, februari is de ideale maand om te starten, en het zijn maar 29 dagen (inderdaad een schrikkeljaar dit jaar). Natuurlijk zal het niet altijd even gemakkelijk gaan, natuurlijk zal je in verleiding gebracht worden, zal je denken ja ik heb het verdient vandaag… Natuurlijk zal men je misschien proberen overtuigen ‘Allé voor dit één glas, morgen kan je verder sober zijn’, daarom enkele suggesties voor je aan Tournée Minérale begint.

Tournée MinéraleDoe mee met Team Fifty-licious!

KLIK OP DE FOTO EN DOE MEE !

Hey please doen jullie mee met mij?  Samen gaan we er voor. Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari?

 

 • Sluit aan bij Team Fiftylicious  en klik op de foto en geef je op voor deze challenge.
 • Je kan je dan inschrijven bij Team Fifty-licious door op ‘VOLGENDE’ te klikken.
 • Vul je profiel in, voornaam naam, email adres, geboortedatum, postcode
 • Dan kan je een paar redenen aanvinken waarom je mee doet + algemene voorwaarden aanvinken
 • En ook een vinkje bij ‘ik ben geen robot–> VOLGENDE
 • Dan kan je nog meer vrienden vragen aan te sluiten bij dit team (mag altijd moet niet 😊)
 • Dan krijg je in je mailbox bericht dat je bent ingeschreven, en dan is het aan jou….

Moeten we Tournée Minérale eigenlijk nog voorstellen?

Het is voor de 4e keer Tournée Minérale en elk jaar doen er meer mensen mee. Een onvoorstelbaar grote groep Belgen (1 op 5) zal in februari 2020 een maand ‘nee’  zeggen tegen alcohol. Meer informatie over dit initiatief van Stichting tegen Kanker en De DrugLijn vind je op de site van Tournée Minérale (klik hier)

Weet waarom je meedoet aan Tournée Minérale

Ik doe het voor de uitdaging, 29 dagen op 366 alcoholloos zijn dat is nog geen 8%. Peanuts toch! Ik wil ook een maandje gezonder zijn, mijn lichaam even te resetten. En misschien mijn grote motivatie ik hoop wat kilo’s te verliezen, want alcohol is een dikmaker. En het zal mijn budget ten goede komen, of als anderen mij trakteren 😊 hun budget 😊. Een spuitwatertje alsjeblieft!

 

Tournée MinéraleToch een paar suggesties om je non-alcoholic maand leuk, gemakkelijker, actiever, interessanter te laten verlopen:

1. Plan je aankopen en wat je gaat drinken

Haal je niet-alcoholische drankjes van tevoren in huis. Kies ook eens een paar zaken uit het ongekende aanbod van niet alcoholische sapjes en bruisers…. Of waarom zou je je spuitwater niet in een cavaglas en er aan nippen. En je gezonde alcoholvrij kruidenvruchtensapje met een paar ijsblokjes als aperitief… rustig aan genieten.

 •   Of probeer een cava of wijn zonder alcohol
 •   Of creëer je eigen water met een smaakje (appel, citroen en munt of schijfjes komkommer en gekneusde blaadjes munt of aardbeien met wat blaadjes basilicum)
 •   De Tournée Minérale mocktails (klik hier voor recepten)
 •   En natuurlijk heb je al vele AA biertjes

2. Maak je koelkast leeg

Zorg dat je niet in verleiding komt! Verhuis alle flessen rosé, cava champagne, bier van je koelkast naar de kelder, of geef ze in bewaring bij de buren,…😊 Zo valt je oog niet op je alcoholische ‘lekkernijen’ telkens je de ijskastdeur opendoet om iets gezonds te nemen. En staat je roseetje, cavaatje of pintje niet koud dus niet echt lekker voor consumptie (psychologisch argument). Als je alcohol in de buurt hebt en je vlugger geneigd in verleiding te komen (ook zo met chocolade en snoep) vooral de eerste week. Daarna zal het beter gaan, zo niet heb je echt wel een probleem. 😊 😊 😊

3. Jij bent BOB deze maand

BOB sleutelhangerNeem je verantwoordelijkheid! Maak reclame bij je vrienden dat je gans de maand februari BOB wil zijn. Dat men op jou mag betrouwen om hen veilig thuis te brengen. Op deze manier kunnen ze ontspannen en een paar biertjes drinken en jou steunen met je challenge.

4. Je sociale leven is een instinker

Inderdaad als je iemand bent wiens weekendplannen zich vooral concentreren rond op restaurant gaan, of op café, of op zijn minst ergens after work aan de toog… Absoluut geen goed idee in februari! Als je de kat bij de melk zet kan ze drinken, dus… Je zal je sociale leven zal deze maand creatiever moeten invullen.

 • Misschien afspreken om naar de film te gaan of naar het theater, je avond is onmiddellijk ingevuld voor een paar non-alcoholische uren.
 • Of ga eens Marokkaans of Libanees of Indisch eten… en op hun manier, daar nemen ze ook water of thee bij het diner.
 • Of doe een avondlijke sauna, als je zo gezond bezig bent met stomen past water zeker beter…
 • Of na een stevige wandeling ga niet op café maar zoek een koffiehuis op… de babbel blijft dezelfde.
 • Of als je dan toch op een barkruk zit, vraag wat ze hebben aan non-alcoholic… en geniet er gewoon van… Je gezelschap is sowieso belangrijker dan wat in je glas zit. Ja toch?

5. Go easy on yourself

Tournee Mineral met goedkeuring van Tournee Minerale gebruikt
Foto cc Tournée Minérale met toestemming dit te gebruiken

Je bent geen ‘loser’ als je het niet de hele maand volhoudt, maar probeer het wel. De bedoeling van Tournée Minérale is niet alleen in februari eens echt ‘sober’ (ook Engels voor ‘nuchter’) te zijn maar vooral dat je bewust beseft hoe alcohol aanwezig is in jouw leven. Dat eventuele ene glas wijn in je favoriete Italiaanse restaurant, of dat ene glas champagne met je geliefde op Valentijn is nog niet zó erg zondigen. Geniet heel bewust. Kijk… ruik… smaak… voel… en hou het bij dit ene glas, niet een ganse fles… ! 😊

Tournée Minérale … Ga jij alcoholvrij in februari? Gaan we samen de uitdaging aan? Ben je mijn ‘partner in crime’ om elkaar te motiveren?

Maken we van deze Tournée Minérale een tournée générale! 😊

Xoxo Ninon (ik ben benieuwd 😊)

 

Doe mee met Team Fifty-licious!

KLIK OP DE FOTO EN DOE MEE !

 

 

 

 

PS: Logo en foto  cc Tournée Minérale met toestemming om deze te gebruiken

6 reacties

 1. Voila ingeschreven. Ik was toch al van plan mee te doen. Dus leuk dat je een Team Fifty-licious gemaakt hebt. Ik duim voor iedereen 🙂

  1. Bedankt voor je inschrijven bij Team Fiftylicious je bent de 1e en hopelijk volgen er nog veel !!! Tips en suggesties mag je altijd op de Fiftylicious facebook pagina plaatsen bij deze blog.

  1. Ammaai goed bezig, en makkelijk vol te houden? Ik heb ook dieet plannen, maar begin met februari alcoholvrij en meer bewegen 🙂 Bedankt voor je inschrijven bij Team Fiftylicious!!! Tips en suggesties mag je altijd op de Fiftylicious facebook pagina plaatsen bij deze blog.

  1. Dank je voor je reactie, ja alcholvrij voor sommigen is het evident voor ander vraagt het toch wat inspanning want het is zo verweven met ons sociale leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.