Superhelden gaan nooit met pensioen

Het is binnenkort Halloween. Eigenlijk heeft het wel iets, die uitgeholde feloranje pompoenen, , de griezelverhalen, de spinnen en hun webben (hier zijn ze puur natuur). Elk jaar is er een Halloweenoptocht in mijn straat met kinderen verkleed als heksen of zombies, of ze dragen de outfit van hun favoriete superheld, je weet wel die Superman-pyjama of Spiderwoman-kostuum uit de Action… Van mij krijgen ze dit jaar extra snoep als ze gekleed zijn als de superhelden van tegenwoordig… als dokter, verpleegster, kassajuffrouw, pakjesbezorger en zoveel andere helden in deze coronatijden. Trick or treat? Is dit niet het verhaal van ieders leven? Gaf het leven je zoetigheid of had je een paar valkuilen… Tja superhelden gaan nooit met pensioen!

Vind de superheld in jezelf

Superheld-oefening

Iedereen heeft in zijn jeugd wel een uit het nest-gevallen-vogeltje, een egeltje, een kitten gered… Je hebt misschien iemand belemmerd bij het oversteken toen het licht net rood sprong… Of met die goede daad of dat diepe gesprek had je een groter impact dan je ooit zelf zal weten… Of je bent een van de vele vrijwilligers in de vaccinatiecentra… of een van die andere mensen die de afgelopen periode de maatschappij rechthielden…

Stel jij ook belangeloze daden gewoon om iemand anders te helpen, gelukkig te maken, een glimlach als betaling te krijgen? Superhelden gaan nooit met pensioen, hoop ik…

Een superheld zijn is belangrijk

Ergens schuilt in ieder van ons die superheld. Even die verantwoordelijkheid voor iemand of iets anders, of voor jezelf… Een superheld ben je als je zorgt dat anderen het beter hebben dan dat het zonder je meerwaarde zou zijn. Het is jouw unieke kracht… Negeer de superheld in jezelf niet. Heb je naaste soms even lief als jezelf, neem je verantwoordelijkheid voor een ander. In deze egocentrische wereld is dit een heroïsche superkracht!

We denken misschien niet dat we een Superman of Wonder Woman zijn, maar vergeet nooit dat de kleinste goede daad even waardevol is en iemands wereld wat kan verbeteren.

Ons verleden heeft superhelden van ons gemaakt

Superheld-oefening

Ik weet niet wat jij meemaakte, maar denk even na over de grote en kleine momenten in je leven die je als vanzelfsprekend beschouwt. Besef je dat soms willekeurige handelingen in je leven misschien toch niet zo willekeurig zijn, maar bedoeld zijn om je superkrachten te ontwikkelen.

Zonder uitzondering heeft iedereen al pijnlijke ervaringen gehad in zijn verleden. Wat we ook meemaken is nooit bedoeld om onze innerlijke kracht te verminderen, maar net om ons te versterken. Jij hebt impact op anderen.

Superheld zijn is meer dan een fantasie

Ja ik beken, ook ik ben een beetje een superheld. Ik was soms een beetje Wonder Woman in mijn relaties, de Superwoman van mijn leven. Ik heb mezelf gered, anderen proberen helpen. Ik was zelfs wat miauwkes Catwoman. Maar Spiderwoman nee, ik zou schrikken van mezelf dan 😊.

Eens 55+ is het verleidelijk om anderen deze rol te laten overnemen. Ons leven voelt soms alsof de wind uit onze capes is gaan liggen. Maar echt, superhelden gaan nooit met pensioen. Zij (wij) zijn wijzer en waardevoller dan ooit.

Superheld-oefening

Superheld-oefening

Ik las dat wanneer we slechts vijf minuten in een superheldenhouding staan, we ons niet alleen ‘super’ voelen, maar ook beter presteren. De rode cape is optioneel (alhoewel).

Neem de houding aan van je ingebeelde superheld. Hef je arm op, kantel je hoofd omhoog en gooi je schouders naar achteren om te poseren als een superheld. Voel je het?

Maar ergens zijn we allemaal geroepen om superhelden te zijn, en dan bedoel ik niet in een fantasie Nintendo game. Superheld zijn is een belangrijke opdracht voor ons hele leven.

Superhelden gaan nooit met pensioen!!!

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs laat-mannen-helden-zijn-jouw-held en zet-je-masker-op-voor-eventjes

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.