Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

50+ en in een spiegel kijken… is dat echt wel een goed idee.  Gaat die spiegel antwoorden wat ik hoop dat hij zal zeggen… ‘jij bent de  mooiste van het land…’ Ik vrees er voor.. Tof en leuk en interessant en intelligent en humorvol en relativerend dat wel… 🙂 Maar concureren met de 20+ en 30+ sneeuwwitjes van deze wereld… I guess not. I want to be Fifty-licious!!!!

Ai ai in de spiegel kijken dezer dagen…ppffff… en ik heb dan nog zo een vergrotende spiegel… daar zie je elk pukkeltje, elk rimpeltje , elke droogtevlekje,… HELP… in-het-oog-springend GROOT.Maar als je tijdschriftartikels over huidverzorging leest, dan is mijn toekomst ronduit deprimerend! Wat mij allemaal nog overkomen zal, zeker nu ik 50+ ben… Amaai nie… Je zou die bladzijden zo overslaan… Lees ik het niet, dan komt het er ook niet…

In feite heb ik niet echt een tijdschrift nodig om me te vertellen dat mijn celletjes niet meer zo goed hun best doen als vroeger.  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Mijn wangen zijn niet langer meer van die appelblozende kaakjes (have they ever been?:-) ), frummeltje hier, rimpeltje daar, mijn huid wat minder elastisch. Want dat schoonheid misschien van binnen zit, ja kan best zijn… En inderdaad een super beauty met een oninteressante babbel of bitchy karakter heeft ook geen vrienden.  Maar we willen er toch ook verdomd (pardon my French) goed blijven uitzien van buiten. Goed voor mijn leeftijd, en beter dán mijn leeftijd… Liefst looking 39… ook in mijn macro-spiegel and being Fifty-licious…

But it doesn’t work like that… Er zijn alternatieven om je jonge looks kunstmatig te behouden… een botoxje doen à la Nicole Kidman, Courtney Cox, Demi Moore… Zo knap en toch hun ouder wordende schoonheid niet kunnen omarmen. Liever een plastiekig Barbie doll gezicht…  Want trop is toch te veel.  OK ik zou misschien ook die fronsrimpeltjes willen laten vervagen, of zo een botoxjes in die neusvleugel rimpels,…maar ik én heb het zo niet met een spuit én tja 3 maandelijks €250 je kan er al wat anders mee doen.   Of zo een nip-tuck full facial.  Sommige actrices  herken je bijna niet meer, ze zijn nog een schim van hun ooit mooie zelf… Meg Ryan,  Priscilla Presley, Lara Flynn Boyle,… Bij sommige 50+ celebs valt het resultaat wel mee… Maar dan ben je al zo knap, of heb je al zoveel succes en toch nog onzeker…

Onlangs las ik een artikel over hoe je er jong kan blijven uit zien en waarvan het afhankelijk is…

1. No more sunshine… Zomer en winter een anti-zon-factor smeren.  Dat obligate gezonde bruine kleurtje blijkt dus niet zo gezond te zijn, zeker niet voor je gezicht, het droogt je huid uit, turen in de zon geeft ook rimpeltjes.  Tja we wonen in België dus hier zal dat zonnen nog meevallen denk ik. En ik  heb ook weinig gezonnebankt in het verleden, dus in feite zou dit niet echt een boosdoener zijn voor mij.

2.  Goeie genen! Gelukkig heb ik enerzijds toch een beetje de goede ‘looking young’ genen van mijn mamaatje geërfd (Thank you mommy! 🙂 ), en anderzijds leerde ze ons dagcrème te gebruiken, reeds op jonge leeftijd. “Ze leerde haar dochters smeren…” (cfr.  🙂 )

Maar toch, mijn droog en gevoelig (net zoals mijn humor en karakter) velletje wil precies niet mee de laatste tijd. A close look in the mirror… die droogtevlekjes, schilfertjes en ‘mini’ rimpeltjes beginnen langzaam maar zeker op te vallen.  Tja 50+ pppffff voor mijn veranderende naar de menopauze afglijdende huid helpt al dat smeren precies niet, het product voldoet precies niet meer… and that is my problem…

3. Verder smeren, smeren, smeren…dagcrème… nachtcrème… zonnecrème… serum…  Hoe mijn eerder droog, vocht arm velletje in conditie houden, the magic word is HYDRATHEREN. Van binnen uit en van buiten. Oeps! Van binnen?? Tja ik drink inderdaad veel te weinig overdag!… 3 kopjes koffie, soms es een bekertje water,… OK ’s avonds wel eens een ‘gezond’ wijntje.. of een blikje Ice Tea… maar water???  Dus dringend mijn drinkgewoontes aanpassen !

En hydratatie aan de buitenkant… reeds hopen potjes gebruikt… de laatste jaren Clinique-fan… maar mijn huid is niet meer happy met dit (en andere) nochtans dure potjes… Ondertussen bijna een jaar Sothys aan het smeren en ja het gaat goed.  Velletje stelt het wel.  Dank je Instituut Bo Oudenaarde voor de goeie raad.  It feels good, real good…  De droogteplekjes zijn precies weg, ook de velletjes op mijn neusvleugels houden zich in….

Dus hopelijk zien we er deze lente weer Fifty-licious uit.

Xoxo Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.