pexels-lucas-insight-824678 free pexels m

Sngl zkt bbbl. – Single zoekt bubbel

Voor mij een glaasje bubbels… eeuuuhh… ‘Bubbel’ heeft de laatste weken een volledig andere betekenis gekregen… Je sociale bubbel, mensen die je mag knuffelen of kussen of zonder masker in dezelfde auto mag zitten of aan hetzelfde tafeltje… Jouw bubbel, eerst 10, dan 15, nu slechts 5… Een bubbel die meer lijkt op een zeepbel en elk moment uit mekaar kan spatten als corona te dicht komt. Maar ik ben een alleenwonende single zonder kinderen… Ik vind mijn bubbel niet daarom… Sngl zkt bbbl. – Single zoekt bubbel

Bubbel = zeepbel

Bubbels, tot nog niet zo lang geleden dacht je bij ‘bubbels’ aan bruisende champagne voor een feestelijke gelegenheid. Of ik bestelde een glas bubbels op een terrasje, genietend van vrouwenbabbels en cava met vriendinnen, zeker in deze na-Corona-periode toen het eindelijk weer mocht.  Zou het daarom zijn dat men iets positief klinkend als ‘bubbel’ heeft gekozen in plaats van je ‘sociale groep’, je ‘directe cirkel’, je ‘close contacts’? En toch nu met toch een pejoratieve bijklank en iets minder happy happy. Of is die bubbel, zo teer en fragiel als een zeepbel die bij het minste covid-19 briesje open spat in duizenden kleine druppeltjes, en ons allen terug in quarantaine thuis laat zitten.

Bubbel = wiskunde

Nieuwe regeling vanaf 28.07.2020 : maximaal 5 vaste contacten voor de komende 4 weken, waarmee je niet op anderhalve meter moet blijven, en mag met kussen en knuffelen.

Nooit eerder leefden zoveel mensen in zulke kleine belletjes. Dat is veel familietijd. Of tijd alleen. En of je nu single of een gezin van 6 bent, er mogen er maar 5 bij en dit voor de volle maand augustus.
Er waren en zijn waarschijnlijk de nodige discussies bij de gezinnen, want zorg je voor je ouders, of vorm je een bubbel met dat andere gezin, of kies je voor het gezin van je 2 getrouwde kinderen, hopelijk valt nummer 3 dan niet uit de boot. Of wie van de thuiswonende kinderen kan wel zijn lief zien en wie niet… En doe je het allemaal ten koste van je eigen mentale welzijn, dat de andere zicht maar gelukkig voelen?

Ik hoop dat jullie allen niet gebuisd waren in wiskunde, want al die sommetjes, en dat anderhalve-meter-rekenen… een punthoofd krijg je ervan.

Single & bubbel

Ik zoek/zocht mijn closest friends of mijn partners nooit onder mijn kerktoren, en met dat bubbelgedoe keert dit zich ergens tegen mij. Ik heb geen 5 mensen in mijn bubbel die dicht genoeg wonen om een terrasje of andere leuke uitstappen te doen in Oudenaarde en omstreken.  Dus single zoekt bubbel.

In quarantaine tijden mocht niemand buiten, iedereen bleef thuis, bleef gefrustreerd in zijn kot. Maar ergens had ik het gevoel het is voor iedereen gelijk. Maar nu met die bubbels, met die 5 vaste contacten… Men doet een uitstap met de kinderen, doet terrasjes met een partner, of er zijn apéro’s of barbecues met de vaste bubbel. En ik ben jaloers, echt wel.

En ik ben niet alleen met dit gevoel. Ik deed een rondvraag in een singles groep op Facebook. Ja sommige singles hebben hun bubbel of sommige zijn gelukkig met online contacten en houden het meer dan safe. Of er zijn ook singles die onmogelijk die 5 kunnen respecteren want ze zorgen voor hun ouders, doen oppas van de kleinkinderen (+gezin) tijdens de vakantie nu, hebben nog inwonende kinderen die toch wel 1 lief of vriend moeten kunnen zien in deze moeilijke tijden… en na al deze ‘verplichtingen’ willen ze ook nog aan zelfzorg doen, en van die deugddoende babbels hebben bij een koffie of een rosétje met een vriend of vriendin. En ja dat is dan +6 of + 8… maar safe dus no kissing no hugging. En waarom niet.

Maar er reageerden ook singles die zich opgesloten voelen in hun eigen leventje momenteel. Die zich eenzaam voelen. Die nergens bij horen. Die niemand meevraagt. Mooi dat psycholoog Dirk De Wachter zegt, kies bij je bubbels eens voor een alleenstaande… Laat de mensen die je graag zien even wachten. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/27/psychiater-dirk-de-wachter-over-de-kleinere-bubbels-de-wissele/

Sngl zkt bbbl. – Single zoekt bubbel

Ik wil hier niet zielig of eenzaam klinken. Ik wil alleen een lans breken… Als alleenstaande single zonder kinderen val je vlug uit de boot bij iedereen… t zit vol… sorry geen plaats… Ik hinkel zowat achterop en kom ergens en nergens. Ik begrijp het wel men heeft kinderen, een partner, ouders, familie, andere vrienden die dichter wonen, enz… En met die vorige quarantaine heeft men hen zo moeten missen,… maar toch…

Ik wil best het 5e wiel aan de wagen zijn aan dat tafeltje 1.5 m verder, zo lang je maar luid genoeg praat en ik mee kan converseren, lachen en santé doen van ver.

Hou het veilig, hou het safe.

Xoxo Ninon

 

Lees ook deze blog over Corona lockdown levenslessen  en Wanneer dit voorbij is beloftes aan mezelf en We zullen doorgaan

4 reacties

  1. Hey meid, OK ik voldoe niet aan het feit dat ik zo maar even kan in je thuisstad een terrasje komen doen, maar altijd welkom om elkaar te leren kennen op een zomers terrasje. Groeten

    1. Dank voor je uitnodiging 🙂 Ik zet je op mijn to see lijstje na de Corona bubbel :-). Maar nog geen voorstellen gehad voor Oudenaarde-terrasjes-bubbels :-/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.