“Single girls single girls single all the way”… Romantische resoluties!

Elke keer ‘Jingle Bells’ klonk de voorbije kerstperiode, zong ik zachtjes mee ‘Single girls single girls single all the way’ En de ‘Ho ho ho’ van de kerstman was eerder een ‘No no no…!’  Er zijn die clichéresoluties: afvallen, gezonder eten, meer sporten en bewegen, stoppen met roken en je alcohol beperken. Maar als single dame wil ik me eerder focussen op romantische resoluties om zo mezelf  te verbeteren voor mezelf, en voor niemand anders. ‘Single girls single girls single all the way’! (blog met kerst geschreven toen ik computerloos was, maar wou deze toch delen)

2020, een gloednieuw jaar. Voor jullie die single zijn is 2020 het jaar waar je je niet langer afvraagt wanneer en of je iemand gaat ontmoeten, maar dat je gewoon zaken doet voor jezelf die je leuk vindt en je happy maken. En als je onderweg iemand tegenkomt waarmee het klikt… à la bonheur…. Je hoeft wel niet te wachten tot 1 januari om een nieuwe start te maken, om je gedrag te veranderen, te verbeteren…, je kan op gelijk welk tijdstip dingen anders doen in je leven.

Dit zijn de 10 romantische resoluties en waar ook jullie single dames (en heren) even kunnen over nadenken….

1. Stop met zoeken naar iemand waar je ook bent of gaat

Soms betrap ik mezelf dat ik waar ik kom, een restaurant, café, kerstmarkt, op straat,… rond kijk of een man me opvalt… Niet doen! Als je op stap gaat moet je gewoon genieten van je wat je doet en met wie je er bent. Als het hebben van een ‘partner’ dé prioriteit is in je leven, zal het je er eerder ongelukkiger maken als je deze niet ontmoet. En nee het ligt niet aan jou, en nee twijfel niet aan jezelf daarom. Een partner is tof, is leuk maar niet de hoofdprioriteit om gelukkig te zijn. Jij moet gelukkig zijn met jezelf. Richt je daarom dit jaar vooral op jezelf.

2. Zeg meer ja

En deze zeg meer ja is niet alleen van toepassing zijn op daten maar in je ganse leven. Wees wat avontuurlijk, stel je open voor iets anders. Je hoeft niet al je datingnormen te schrappen en plots met iedereen daten die je het voorstelt. Grenzen zijn nog steeds belangrijk, en weten wat je wil is essentieel om een goede relatie te vinden. Maar zoek daarom niet naar een man die lijkt op je eerdere dates of partners. Zeg ook ja tegen iemand die aan veel (niet alle) van je waarden voldoet en spreek af, geef hem een kans. Je weet nooit wat er zou kunnen gebeuren.

3. Laat het verleden los

Deze is belangrijk voor mij. En er was een kleine hilariteit toen ik tegen de collega’s zei ‘je mag me een nieuw lief wensen dit jaar’ Giechel giechel, als 50+ meid… en toch het is bijna 3 jaar… Vasthouden aan pijnlijke breuken en ex-partners houd je tegen om te leven. Zorg er dit jaar voor dat je dit kan loslaten en plaatsen, want stilstaan is achteruit gaan… Leer die streep te trekken, misschien door het van je af schrijven in een brief aan die persoon uit je verleden. Of neem bewust afstand en verwijder deze persoon van je sociale media en uit je gsm dan word je niet meer geconfronteerd met zijn/haar leven, en in een zwak moment haal jezelf ook niet naar beneden om toch die ‘allerlaatste’ sms te sturen. Kies voor jezelf, want jij bent meer dan dubbel meer waard dan de helft van 2.

4. Maak nieuwe vrienden

Maak nieuwe vrienden en klik ook met mensen van buiten je comfort zone. Nieuwe kennissen kunnen je voorstellen aan andere nieuwe mensen, je beleeft nieuwe situaties en ervaringen. Spannend toch! Je vrienden in relatie moet je niet uit je leven verwijderen, maar als je andere singles leert kennen besef je dat je niet alleen staat, dat je gedeelde verhaal een meerwaarde is. De start van nieuwe warme vriendschappen. Als single heb je de luxe en vrijheid om terug op een nieuwe witte pagina een nieuw verhaal te starten.

5. Focus op het verbeteren van jezelf voor jezelf, en niemand anders

Als je wilt afvallen, doe het dan omdat jij dat wilt, niet omdat je denkt dat daardoor mannen je leuker zullen vinden. Als je een nieuwe hobby wilt leren, leer dan iets dat je interesseert – niet iets waarvan je denkt dat het aandacht zal trekken. Doe dingen alleen voor jou en niemand anders. Wees hier een beetje egoïstisch! Soms is dat nodig.

6. Probeer nieuwe dingen vaker

Een deel van jezelf verbeteren is openstaan voor nieuwe ervaringen. Ik zei hierboven ‘zeg meer ja tegen het leven’, dit bedoelde ik. Maak dit het jaar dat je dingen doet waarvan je nooit eerder had gedacht dat je deze zou doen. Probeer iets nieuws, ga ergens heen waar je nog nooit bent geweest. Doe dingen, zelfs als je niet zeker weet of je ze leuk zal vinden of niet, verras jezelf. Ga eens alleen naar een tentoonstelling in Londen of Parijs. Schrijf je in voor een danscursus. Sluit je aan bij een wandelclub van singles. Ga dansen op een singles party.

7. Wees niet bang om alleen op stap te gaan

Te veel vrouwen zijn bang om de wereld (of zelf maar een stad) in te trekken en dingen alleen te doen, zonder een vriendin aan hun zijde. Begin in het nieuwe jaar door met jezelf te ‘daten’.  Als je een nieuwe film wilt zien, ga dan eventueel alleen en koop de grootste popcorn. Als je zin hebt om op restaurant te gaan durf eens een diner-date met jezelf en geniet. Neem een boek mee, of gewoon je smartphone. Ook alleen verschijnen op feestjes, recepties, bruiloften, voorstellingen,… is niet erg. Je leert nog veel vlugger mensen kennen dan.

8. Hou niet langer vast aan zaken die niet werken

Dit jaar stop je met proberen dingen te laten gebeuren, te forceren. Dus, als je contact hebt met een man die je leuk vindt maar die zich niet wil binden, laat hem dan gaan. Als je probeert dingen met een ex te laten werken en het gebeurt gewoon niet, stop dan. Het is zelfs niet alleen van toepassing op romantische relaties, als je giftige vrienden in je leven hebt, houd ze dan niet langer in de buurt. Omring je alleen met mensen die je gelukkig maken.

9. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Wanneer je single bent, vergelijk je vlug je eigen leven met dit van andere mensen en daardoor krijg je soms medelijden jezelf. Niet doen! Je weet niet wat iemand anders meemaakt. Hoe een relatie binnenskamers is. Ook iemand anders heeft zijn onzekerheden. If you envy my shoes, walk my walk. (Als je jaloers bent op mijn schoenen, neem ook mijn leven over). Alles ziet er van buitenaf anders uit en je bent veel meer waard dan jezelf beseft, dat vergelijken met wat anderen hebben leidt tot niets.

10. Laat niemand je naar beneden halen

Dit is het jaar waar je volledig vertrouwen in jezelf zal hebben. Niettegenstaande we al met heel veel singles zijn, denken bepaalde mensen dat een single status zo anders is dan die van hen. Sommige commentaren en veronderstellingen kunnen je soms onzeker maken. Misschien beseffen ze niet dat ze kwetsen. Herinner jezelf eraan dat er niets mis is met single zijn en dat je een geweldige, onafhankelijke vrouw (man) bent die het alleen maakt in het leven en daarvoor kan men alleen maar bewondering hebben.  Echt waar!

Want de liefde van je leven… dat ben je zelf!

“Single girls single girls single all the way”… Romantische resoluties!

Xoxo Ninon

Kijk kijk, op Youtube de Jingle Single Girls plaat bestaat (klik hierna om te luisteren) Single girls single girls  

Een andere blog over single zijn is Love-live-live-mijmeringen

Photo by Jill Wellington from Pexels
A box of single cookies 🙂

9 reacties

  1. Hihihi zo een leuk liedje onderaan je blog, hoe heb je dat nu weer gevonden. En OK ik ben niet single, maar aan sommige tips heb ik ook wel iets, want zou in een relatie soms iets te weinig aan mezelf denken.

    1. Ja ik zocht naar ‘Single girls’ versie en botste op dit, een ingeving :-). Dat is wel zo de tips zijn niet altijd enkel voor singles van toepassing… maar aan jezelf denken binnen een relatie is ook belangrijk.

  2. Goedenamiddag Ninon, toen we elkaar voor het eerst ontmoeten en je mij info gaf over je blog en ik je zei dat ik daar interesse voor had, vertelde je me dat dit voornamelijk vrouwen zou interesseren. Toch had je me meegedeeld dat je er geen enkel probleem mee had dat ik mij aanmelde als man. Ondertussen heb ik al enkele artikelen van je gelezen en vind ze super. Ik kan kan mij daar vollelig in thuis voelen. Dikke pluim voor je openheid en eerlijkheid in je blog. Denken anderen daar ook zo over, ik hoop het van harte en indien niet laat ik dat voor hun appreciatie over.

    1. Dank je voor het compliment. Inderdaad soms is het een beetje voor dames (vooral als het over mode gaat) maar veel zaken zijn zowel voor mannen als vrouwen, al ken ik natuurlijk vooral de manier hoe ik met zaken om ga en hoe ik vor dingen denk. EN ik kan steeds extra volgers gebruiken, mannelijke of vrouwelijke want daar doe ik het voor toch… iets schrijven voor mijn lezers.

      1. Ninon, hartelijk dank voor je reactie. Ik ben het daar volledig mee eens. Heb je er nog nooit over nagedacht om een boek te schrijven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.