Shoppen en vriendschappen wat hebben ze gemeen ?

Het is officieel de herfst! Eigenlijk voelt september eerder als een moment van vernieuwing, van nieuwe energie aan, meer dan Nieuwjaar. Zomerkleding ruimt plaats voor winteroutfits. Je shopt  favoriete extra’s uit de nieuwe collecties. Je plant workshops of theatervoorstellingen om die herfstavonden in te vullen. Je twijfelt of je nog budget over hebt voor een herfst-citytrip, of toch maar de volgende zomervakantie beslissen, of misschien beter sparen voor die verbouwing komend voorjaar. En samen met deze activiteiten bouw je ook aan nieuwe vriendschappen en investeer je in oude… of evalueer je bestaande… Shoppen en vriendschappen wat hebben ze gemeen ?

Shoppen en vriendschappen, je zoekt kwaliteit

Ik ga graag windowshoppen. Ik ben een waarnemer, ik kijk voel keur. Ik meander door de winkels en straten (mooi woord : zich slingerend een weg banen van etalage naar kledingrek). Nee kopen doe ik niet elke keer, kan mijn geldbeugel niet aan 😊. Ik probeer een slimme shopper te zijn, op zoek naar kwaliteit voor een OK prijs. En ik had een leuke rok gezien, maar duur voor kreukkwaliteit ervan, nochtans een merk met faam. En die toffe trui… tja te warm voor binnen of op bureau… en Boris-wandelingen daarvoor hoef ik geen 120€ aan mijn lijf. In mijn kast staan nog een paar enkelbotjes en die zijn weer volop mode, en ook mijn stoere bottines zal ik meer dragen. Ik kan die ‘oude’ zaken combineren met die nieuwe boho jurk die ik op het oog heb 😊.

Zo is het ook met vriendschappen. Bij nieuwe ontmoetingen ‘kijk voel keur’ je of ze passen in je leven. Of nieuwe kennissen je die meerwaarde bieden en jullie samen investeren om echte vriendinnen te worden. Kan je nieuwe madammen met je ‘oude’ BF (best friends) verbinden dan is het super. Kwaliteitsvolle vriendschappen zijn belangrijker dan veel vrienden hebben…  Kies voor blijvers! Net zoals je een stuk uit je kleerkast combineert met iets nieuws, geeft een mix van old  & new friends  ook een synergie en leuke babbels, zoals onlangs de zondagapéro met vrouwenbabbels… zalig. Shoppen en vriendschappen wat hebben ze gemeen ?

Welke kwaliteiten zoek je in je vriendschappen?

Openheid en eerlijkheid

Best friends dragen geen maskers . In jullie vriendschap moet je je kwetsbaarheid kunnen tonen. Vrienden mogen oordelen, maar nooit veroordelen. Maar de eerlijkheid tussen echte vriendinnen is zo belangrijk. Het zijn die dames (of soms ook heren) die je de spiegel mogen en moeten voorhouden. Je de moeilijke vragen stellen.  Koester dit al word je er soms door verrast.

Vriendschap is als die linnen blouse in je kast… kwaliteitsvol, authentiek, eerlijk en duurzaam materiaal… Al vertoont ze af en toe eens een kreukel, dat mag dat moet anders is het geen linnen. Een authentieke duurzame vriendschap is zalig om te hebben.

Loyaliteit

Het is een absolute vereiste. Bij je beste vriendin zijn je gedachten veilig. Worden je opmerkingen niet verder verteld als een ‘scoop‘ of  ‘un fait divers‘. Een vriendin weet wanneer ze haar mond moet houden, maar ook wanneer ze jouw kant kiest of je moet verdedigen. Jaloers en nijdig zijn past niet binnen een vriendschap, je bent blij voor de andere, no matter what.

Best friends zijn als die little back dress in je kast, deze laat je op geen enkele gelegenheid in de steek.

Geven in plaats van nemen

Beste vrienden geven graag aandacht aan jou, aan je problemen, aan je leven en vice versa Ze zijn je sociale vangnet in tijden als het iets minder gaat. En jullie koesteren die happy moments samen. 1+1 is altijd 3.

BFF’s zijn als je it-bag of je statement accessoire, die geven aan elke outfit net dat beetje extra cachet, die meerwaarde.

Empathie

Je goede vriendinnen zitten op je golflengte omdat ze je kennen, weten hoe je denkt, hoe je reageert, hoe je gevoelens zijn. Ze kunnen bijna in je schoenen lopen. Dit soort vriendin is een blijvertje.

Beste vriendinnen zijn als een mooi paar sneakers… Je voelt je altijd comfy in hun gezelschap. Dat kan zowel sportief, maar ook wanneer je hip en trendy wil zijn. Ze zijn één en al sympathie voor je voetjes, dus ook voor jou…

Positiviteit

Ik heb gemerkt dat mijn beste vriendinnen een kamer opfleuren wanneer ze binnenkomen. Ze stralen iets uit. Ze verleiden met hun babbels, met hun vriendschap, met hun visie op zaken,… En ik ben blij in hun nabijheid te zijn.

Vriendschappen die voelen als een warme wollen wintersjaal, en je omhullen met warmte, vreugde en happiness.

Shoppen en vriendschappen wat hebben ze gemeen ?

Vrienden zoeken is soms als shoppen…  Kwaliteitsvriendschappen gaan heel lang mee, voor altijd misschien. Maar net als een trendy hip item waarmee je je outfit opfrist, zijn er ook vriendschappen die je maar voor even blij maken, leuk tof en aangenaam… maar dan is het tijd om los te laten. Niet alleen liefde is een werkwoord, ook vriendschappen onderhouden is een full time job.  Net zoals je zoekt naar die ultieme jeans of passend paar schoenen, moet je ook je tijd geven om vriendschapsrelaties uit te diepen en te bestendigen.

Doe jezelf een plezier en geef je relaties dit seizoen opnieuw prioriteit.

Xoxo Ninon

PS: lees ook deze blogs over vriendschap ‘B.F.F…. vrouwenvriendschappen’   en  ‘Vriendinnen als je 50+ bent’.

4 reacties

  1. Wat bedoel je met onnodig? Dat vrienden soms vrienden zijn voor verkeerde redenen… ja dat al nog gehoord… maar zijn het dan wel vrienden…

  2. je deed me glimlachen… ik heb ook linnen blousen en wintersjaals als vriendinnen, maar ook zo een hip en trendy laat ons zeggen heuptas waar ik al veel plezier met beleefd heb maar zonder de diepte van een it bag 🙂 Super blog meisje 🙂 🙂 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.