Rome where art thou

Romeo my Romeo, where art thou?

Ik ben terug!!! Technische problemen hopelijk opgelost.  Tja deze hebben jullie vorige week gemist… 14 februari Valentijn… dag van de liefde, de verliefden, de koppels,… Voor sommigen een leuk uitje met je partner, voor anderen een té commerciële bedoening, voor singles misschien zo vlug mogelijk voorbij. Voor mij een confronterende dag met een triest randje, waar je nadenkt over wat niet is mogen zijn en hoopt op wat ooit terug komt. Ik wou niet over liefde schrijven maar het eerder luchtig en ludiek houden. De toneelvoorstelling Romeo & Julia van Theater De Toekomst  gaf me inspiratie. Waar kunnen we die Romeo tegen het vege lijf lopen… Romeo my Romeo, where art thou?

Zachtjes komen we uit die winterslaap, die eerste prille lente zonnestralen doen je weer ontwaken en je krijgt zin op zoek te gaan naar die 50+ Romeo 😊 Hoe vergroot je je kansen, wat zeg je, en durf je… Kansen creëer je door naar plaatsen te gaan waar je single mannen kan treffen, maar head up high en oogjes open (met een beetje een flirty blik) en je gsm in je tas (ja ook ik verschuil me vaak achter mijn gsm, helemaal ontoegankelijk). Kijk om je heen, sta open om oogcontact te maken, te glimlachen en een praatje te slaan! Gewoon spontaan… Romeo my Romeo, where art thou?

In de rij
Af en toe sta je in een rij te wachten voor een broodje of koffie, voor bioscoopkaartjes, in de supermarkt, aan de bar,… Waarom geen gevatte opmerking maken tegen die man voor of achter je, wie weet waar je hem nog tegenkomt. ‘Als het niet vlugger gaat zullen je ijsjes wel smelten… grote fan van mokkaijs zo te zien…’ ‘Ook tijd voor een verfrissing, want ook zo warm van het dansen…’ ‘Ik zit nog te twijfelen tussen 2 films, welke raad jij aan’…

Doggy walk 😊
Je houdt van honden, of je hebt er zelf één? Ga naar een hondenlosloopweide, of ga wandelen waar je andere hondeneigenaars kan tegenkomen. Als de honden elkaar  leuk vinden, kunnen de baasjes elkaar misschien ook even besnuffelen, figuurlijk dan. Spreek af voor een playdate voor de doggy’s, of om samen wandelen. Heb je er zelf geen, de hond van de buren (en de buren zelf) zullen je dankbaar zijn voor elke wandeling en dan loop je samen met je Romeo achter de bal… Ik zal toch mijn wandelgewoontes beetje moeten aanpassen want in de boerenstraatjes rond mijn huis kom ik weinig baasje tegen 😊

De bibliotheek of de boekhandel
Je ziet het ook in films… mensen ontmoeten over een boek… Dus breng regelmatig een bezoekje aan de lokale bib, of boekhandel… en terwijl je bladert kijk ook even rond… staat hij bij de dectives, bij de vakantiegidsen,… Voer genoeg om jullie interesse te delen… ‘Welke deel van Spanje heeft jouw voorkeur en waarom’ ‘Hou jij ook zo van spanning,… kan je mij een goede detective roman aanraden’ Waarom zet je het gesprek niet verder bij een koffie… Of vraag hem van wie was de quote Romeo my Romeo, where art thou?’ (pppssstt… = Shakespeare, en in feite is het ‘O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?’ (waarom ben jij Romeo) maar mijn dichterlijke vrijheid paste beter in mijn blog 😊

Trakteer een glas
Voor dames die durven (en ook de heren zouden wat meer mogen durven as in those old days). Het voelt dikwijls wat ongemakkelijk alleen op café aan de bar, of op een singles party, niemand benadert je. Dus waarom zelf niet iemand trakteren? En het toont dat je een onafhankelijke, zelfzekere dame bent. Vraag gewoon de barman om aan de bewuste heer  te vragen wat hij drinkt, op jouw kosten.. en proost van ver… En als het een gentleman is… dan komt hij een praatje maken. En no harm doen, het was gewoon leuk, op naar een volgende gelegenheid…

Feestjes
Zeg ja als je ergens uitgenodigd wordt. Een verjaardagsfeest, een BBQ, een trouwfeest, een singles party, een communiefeest, een after-work-drink met de collega’s, een festival, een optreden,… Ga in op elke uitnodiging die je krijgt. Nog altijd de beste manier om iemand te ontmoeten. Want vrienden van vrienden kunnen ook jouw vrienden worden… en je netwerk wordt groter.. en de kans je Romeo te ontmoeten daarmee ook… Dus voor de spiegel, een blik naar je awesome zelf, schouders achteruit ‘Let’s party’

Nu is het jouw beurt, en hou me op de hoogte.

Xoxo Ninon

PS: nog even mijn excuses dat ik bijna 2 weken off line was, maar wisselen van de web host leek me easier said than done… dus ik hoop nu alles opgelost

2 reacties

  1. Romeo my Romeo where are thou, ik heb dat ook vroeger soms echt luidop gedacht. En toen ben ik hem tegen gekomen… ik was 48 en ondertussen al eventjes happy… maar ik kan me voortellen moest ik mijn zoektocht weet moeten beginnen dat ik echt wel op de plaatsen die jij hier zegt ga kijken… en ik vraag de hond van de buren mee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.