Nieuwjaar? Ja graag! Op naar betere tijden voor ons allemaal en een gelukkig, veilig en gezond 2022

Gelukkig nieuw jaar iedereen! Ik kan jullie maar één ding wensen, op naar betere tijden voor ons allemaal en een gelukkig, veilig en gezond 2022. Nu we een volgende bladzijde omslaan, weten we dat 2022 niet zonder uitdagingen zal zijn. Maar zelfs dan is het belangrijk om even stil te staan ​​en aan de rozen te ruiken. Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Er zijn dingen die we kunnen verbeteren en dingen die we moeten achterlaten. Maar wat de pandemie betreft, ik vrees dat covid-19 niet snel zal verdwijnen, misschien zullen we deze ervaren in een meer voorspelbare of minder ernstig ziekmakende variaties… maar toch… We zullen er voor de komende jaren maar moeten leren mee leven en dus best nadenken wat zal werken voor ons persoonlijk.

Op naar betere tijden voor ons allemaal

Waar we in 2020 vooral ons hoofd boven water leerden houden, was 2021 eerder een ferme oefening hoe je voet aan de grond krijgen en je aanpassen aan de nieuwe norm(en). In 2022 zal het vooral gaan over het versterken van je wortels en misschien ook nadenken over hoe gaan we dit ‘spel’ spelen de komende jaren. De voorbije periode was moeilijk, vermoeiend en soms ook verdrietig… Deze pandemie heeft zo een impact op ieders leven gehad, je hield het nooit voor mogelijk. Na deze ellendige bijna 2 jaar van afwisselend lockdowns, vrijheid en nieuwe uitbraken, moeten we hopen( en bidden) dat het leven eindelijk weer een beetje normaal zal worden. Dat schreef ik op mijn nieuwjaarskaartjes. ‘Ik wens je vooral een ‘normaal’ 2022′ of ‘Ik wens je een ‘negatief’ 2022 vol van positiviteit’. Hopelijk starten we 2022 met een uitgebreide toolkit aan ervaringen waar we iets mee kunnen, om er betere, ja andere maar toch beter, tijden van te maken.

Nieuw jaar

2022Op het einde van een jaar denk ik telkens aan mijn goede voornemens. Sommige zijn praktisch (dagelijkse stevige wandeling, die deur eindelijk verven), terwijl andere een beetje langdradig zijn… nog steeds een lief vinden😊, of weerom eens met een dieet starten. Deze beloften aan mezelf omvatten het hele gamma – van fysiek tot mentaal, mogelijk tot onwaarschijnlijk – maar ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze dienen als mijn eigen persoonlijke routekaart voor de komende 12 maanden.

En ik ben niet de enige. Iedereen, jullie ook hebben zeker tal van goede voornemens om het nieuwe jaar te starten. Maar we kennen ons… uitstel… morgen… morgen… nu met die corona.. ppfff… Mijn plan… ik gooi mijn to do lijstje nu al in de vuilbak… voor 2022 GEEN resoluties of doelen… We zien wel wat ons overkomt… wat we gaan moeten tackelen… wie ons pad kruist.

Een gelukkig, veilig en gezond 2022

‘Wat! Maar het is een nieuw jaar. Een tijd om de klok te herstarten, om alles te bereiken wat mogelijk is en om je potentieel te vervullen!’. Ja toch??? Nee???

Helaas zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar notoir onsuccesvol. Je maakt plannen, maar het leven staat je in de weg, corona staat je misschien in de weg. Dus in plaats van teleurgesteld in mezelf omdat die lijst goede voornemens die niet ingevuld wordt. Of met die verplichte nieuwe doelen op 01/01 al te starten… verdorie ben al te laat… ben ik van plan om dat allemaal te vergeten en het nieuwe jaar in te gaan in een modus van absoluut aanwezig te zijn, en absoluut positief over wat een mooi jaar 2022 zal worden. En hopelijk, als ik deze modus kan aanhouden, zal ik misschien uiteindelijk alles doen wat ik zou willen en kunnen doen wanneer het zou moeten kunnen worden gedaan. (Duimen). (Onvoltooid verleden heden toekomstige tijd als deze bestaat😊).

Mijn resoluties

2022Zoals velen heb ik niet genoten van wat ik de laatste tijd in de wereld heb gezien. Maar ik ben vooral van plan om meer te LACHEN, omdat ik vind dat HUMOR ons een manier biedt om te proberen de chaos om ons heen te begrijpen. En POSITIVITIEIT en RELATIVEREN! Hoewel we niet terug kunnen gaan en het verleden kunnen veranderen, hebben we gelukkig voor ons de kracht om de toekomst zo rooskleurig mogelijk te maken.

Zullen deze dingen op zich helpen de huidige problemen waarmee we worden geconfronteerd op te lossen? Natuurlijk niet. Maar het lijkt mij een verrassend goede attitude om te beginnen. Dus nu de ik de bladzijde naar 2022 heb omgeslagen… wil ik iets meer de humor en de magie zien! Ik weet zeker dat de hoofdstukken vrolijker zullen zijn en later de moeite waard zijn om te herlezen!😊

We hebben ons een weg gebaand door de woelige wateren van de pandemie. En met een nieuw jaar 2022 voor de deur kunnen we misschien beter proosten dat we het gehaald hebben tot het eind. Geleefd, beleefd. En ja dus ook DANKBAARHEID.

Nieuwjaar? Ja graag! Op naar betere tijden voor ons allemaal en een gelukkig, veilig en gezond 2022.

Xoxo Ninon Op naar betere tijden voor ons allemaal en een gelukkig, veilig en gezond 2022 Op naar betere tijden voor ons allemaal en een gelukkig, veilig en gezond 2022
ABBA – Happy New Year (2022 edition)

Lees ook deze blogs nieuw-jaar-nieuwe-jij en happy-new-geen-goede-voornemens-year

Gratis foto’s van Pexels

8 reacties

  1. Ook aan jou een gezellig en gezond 2022 gewenst. We kunnen alleen maar hopen op een beter jaar. En ja mijn resolutie is vooral die weegschaal naar beneden krijgen. Grtj

    1. Idim dito, die weegschaal ja daar gaan we nog eens moeten aan beginnen 🙂 Ook aan jou en de jouwen een leuk en prettig en vooral gezond 2022 gewenst.

  2. Gelukkig nieuw jaar en vooral een goede gezondheid voor jou en wie je omringt. En blijf verder die leuke blogs schrijven.

    1. Dank je, ook aan jou en je familie een voorspoedig, gezellig en vooral gezond 2022 gewenst. En we doen ons best met die blogs 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.