Op citytrip via je keuken: mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola uit Malaga

Op citytrip via je keuken: mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola uit Malaga

Het is een mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola, granaatappelpitjes, snoeptomaatjes, avocado’s en zo veel meer, maar dan werd de titel te lang. En at ik het in Malaga? Neen niet echt… Maar deze heerlijk frisse, knapperige, goede gevulde couscoussalade had die zomerse uitstraling die volledig past bij de tropische temperaturen van de laatste weken. Ik voelde me terug in Malaga, zoooo warm. Malaga bezocht ik op mijn eentje in het jaar nadat mijn partner overleed. Me, myself and I. Maar  dit keer ga ik op citytrip via je keuken: mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola uit Malaga, speciaal voor 2 vriendinnen die komen eten, volledig corona-proof. Old friends making new memories…

Malaga Picasso
Interessante man ontmoet 🙂

Malaga

Een vriendin en haar man nodigen me uit voor een weekje Zuid-Spanje, zo even er tussen uit in dat bewogen jaar 2017 deed deugd. En ik besliste er een paar dagen Malaga aan te breien, alleen, echt op vakantie met jezelf. Ik boek 3 nachten in het hippe Malaga Premium Hotel in het oude stadscentrum. Een leuke rooftop bar en restaurant, zodat ik ook ’s avonds weet waar naartoe. Alleen op reis het is niet de eerste keer, maar toch is het altijd eventjes die knop om draaien, even een overwinning op jezelf. Malaga is top daarvoor! Wandelen langs de haven of in de Mercado Atarazanas. Of je rijdt met de treintje naar de Castillo de Gibralfaro. Niet te missen is het museo Picasso en zijn ouderlijke woonst en de moderne kunst in Centre Pompidou Malaga. En je kan er leuk shoppen en er is een strand dichtbij.

Een terrasje in de haven met een wijntje… en out of no where klinkt plots mijn openingsdans…
… I was always on the run, finding out what I was looking for and I was always insecure, just until I found… een traantje… now I lost…

Promenade aan de haven
Centre Pompidou Malaga
Centre Pompidou Malaga
Mercado Atarazanas

 

Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola

Een zomerse  salade is zalig als lunch of avondeten op die echt warme dagen. Ik maakte dit recept (ssstttt eentje van de Colruyt / Okay (voor het Colruyt-recept klik hier)…) klaar voor mijn corona-veilige en bijna alcoholvrije lunch met 2 vriendinnen. Ieder vond het super lekker en je wordt vrolijk van al die zomerse kleurtjes. Dit mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola kan je combineren met kippensatés, of met zalm of tonijnsteak of scampi. Je kan de mango vervangen door stukjes meloen en dan met plukken Parma-ham je maak weer een andere lekkere salade. Of munt of basilicum toevoegen… Of wat meer feta en gewoon zo eten als lunchslaatje.

INGREDIËNTEN

 • 200 g  snoeptomaatjes rood
 • 1 komkommer groenwit, ik gebruikte maar een halve
 • 1.5 avocado geelgroen
 • 1 mango oranje, kocht voorgesneden mango
 • 50 g granaatappelpitjes rood, ik kocht reeds uitgepitte pitjes want met al die velletjes aan die granaatappel niet evident
 • bundeltje bieslook donkergroen
 • 1 klein rode ui bordeaux 
 • 100 g  rucola  groen
 • 100 g feta wit (blok)
 • 200 g parelcouscous wit
 • 2 eetlepels van mijn gepofte ‘superfoods’ zaden en pitjes bruin die ik bij mijn ontbijt anders doe en niet de pompoenpitten en hennepzaadjes uit het originele recept dan hoef ik deze niet aan te kopen
 • 1 limoen, ik heb een flesje limoensap steeds in de ijskast staan
 • Saus: 4 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel vloeibare honing, 1 eetlepel limoensap, peper (molen) & zout

BEREIDING

PARELCOUSCOUS
 • doe de parelcouscous in licht gezouten kokend water met 1/2 groenten- of kippenbouillonblokje (kooktijd: zie verpakking)
 • giet af of laat de zakjes uitlekken
 • laat koud worden, ik deed deze onmiddellijk in grote schaal om af te koelen
mango-komkommerslaatje met parelcouscousVOORBEREIDING GOOI SAMEN IN EEN GROTE SCHAAL
 • snoeptomaatjes: snij deze in de lengte in 2
 • rode ui: snij de in dunnen ringen, of in halve ringen
 • komkommer: schil deze en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes of in kwartmaantjes
 • mango: (schil als je een verse hebt) snij in blokjes
 • bieslook: snipper het fijn
 • limoen: snij in 2 en pers halve limoen
 • avocado: schil en snij in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap zodat deze mooi groen blijven
mango-komkommerslaatje met parelcouscousAFWERKING
 • doe de afgekoelde couscous bij de gesneden groentjes en hussel voorzichtig door elkaar (ik deed het met mijn handen)
 • maak sausje met 4 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel vloeibare honing, 1 eetlepel limoensap, kruid goed met peper (molen) & zout
 • doe de dressing over de slaatjesmengsel en meng voorzichtig
 • neem een grote leuke schaal, of voor mijn corona-veilige lunch nam ik 3 individuele schaaltjes
 • verdeel mango-komkommerslaatje met parelcouscous in de schaal/schaaltjes, sprenkel er nog wat granaatappelpitjes over en de pitten/zaden voor wat crunch. Leg er de rucola op, en verkruimel er de feta over. Geef nog een draai van de pepermolen.

Ik gaf er gebakken zalmmoten bij met een verse yoghurtmayonaise met bieslook, basilicum en peterselie.

Super gemakkelijk, vlug klaar, en lekkkkkkeeeerrr! Smakelijk!

Xoxo Ninon

mango-komkommerslaatje met parelcouscous

Mijn corona-veilige tafel

Willen jullie nog op citytrip via je keuken :  Onzichtbare taart uit Parijs   en  Tajine met kip en venkel uit Marakech & couscouscake

4 reacties

 1. Dit ziet er lekker uit, ik ga dat maken als ons vrouwenclubje samenkomt begin september. Nog een beetje de zomer in ons bord houden… En single op reis ook nog gedaan, maar dan eerder als single mee met een groepsreis en altijd goede ervaringen gehad. Maar t is leuker met 2.

 2. Ik kende dit slaatje reeds van zo een boekje uit de Colruyt en inderdaad echt wel smakelijk. Ik ga je tip om het te doen met meloen en rauwe ham misschien eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.