November, met de ‘n’ van new nouveau nieuw…

Oef eindelijke nieuwe blog. Eventjes buiten strijd geweest, maar ondertussen kan ik al terug plaats nemen achter mijn laptop. En is het november, met de ‘n’ van new nouveau nieuw… Nieuwe maand, nieuw begin, nieuwe mindset, nieuwe focus, nieuwe intenties, nieuwe resultaten… Ja die paar dagen bedlegerig en mijn knuffel alpaca gaven me inspiratie voor deze zelfzorg blog. Begin jouw november op een zo positief mogelijke manier, je hoeft echt niet te wachten op het nieuwe jaar om jezelf te koesteren, liefde voor jezelf te hebben.  November, met de ‘n’ van new nouveau nieuw…

Nieuwe huisdier
Hector de alpaca

Als het gaat om zelfzorg, zelf-liefde, is er een verschil tussen verwachtingen en realiteit. Natuurlijk willen we tijd vrijmaken voor onszelf, en hebben we de allerbeste bedoelingen om 30 minuten per dag te lezen, of alle dagen eventjes power-gym te doen, tja… Me-time nemen is niet altijd makkelijk.  Hectisch soms! Al moet ik toegeven dat dit voor mij, 50+ single zonder kinderen die halftijds werkt, super goed mee valt. Ik heb voor het eerst tijd. Kostbare tijd. Zaaaaalig!

Ik wou volgende inspiratie met jullie delen. Motiverende zelfzorg uitdagingen, een korte to do lijst en een check-list om in te vullen.

Wat november een ‘goede’ maand maakt, is voor iedereen anders. Maar deze uitdagingen vond  ik via Pinterest en maakte er een Fiftylicious versie van, doenbaar toch. Als er wat sleur in je denken zit hoe zelf-liefde moet oefenen, hierbij wat dagdagelijkse inspiratie.

november zelfzorg uitdagingen
Als je er op klikt kan je de lijst openen en in .pdf uitprinten

Mijn favorieten. 1) Digitale decluttering: me uitgeschreven uit  nieuwsbrieven die ik toch maar deletete zonder lezen. 2) Afspreken met vriendinnen, ja tuurlijk zeer zeker… love vrouwenklets & koffie.  3) Nieuwe recepten pasteis de Belèm (Portugese roomtaartjes) en Starbucks lemon muffin (een citroen cake) geprobeerd en verkocht op het werk voor de Warmste Week. 4) Dat boek lezen mag ik ook afvinken, bezig in de nieuwe ‘Wat zou Jani zeggen‘ en al schuddebuikend liggen lachen. 5)… Poetsen en cleanen… zal ik me toch even moeten motiveren… en ik mag nog niet van meneer doktoor 😊

november checklist
Als je er op klikt kan je de lijst openen en in .pdf uitprinten

Op Instagram ben ik een volger van Amber Rae  auteur van o.a. het best wel leuke zelfzorg boek Choose Wonder over Worry. Wonder is een stem die wil dat we goed doen, dat we gezien worden en dat we najagen wat we het liefst willen. Worry is dat saboteurtje in ons, een eeuwige criticus, de twijfelaar… Soms, zien we Worry echt als de waarheid, negative self talk is hier een gevolg van. Je mag jezelf niet belemmeren in groeien en veranderen, omdat je bang bent of twijfelt..

I loooove de illustraties in haar boeken, en deze november checklist is een geïnspireerde Fiftylicious versie… Verwezenlijkingen, uitdagingen. Denk na over wat je vorige maand deed, wat je gevoelens waren, en waar je naar uit kijkt, wat je graag zo doen in de nabije toekomst.

november to do list

November, met de ‘n’ van new nouveau nieuw…  Een nieuwe maand tussenin herfst en winter. Is genieten van de knisperende herfstbladeren, roodoranje pompoenen, de lekkere pompoensoep en stoofschotels van mijn mama, voorbereidingen voor de feestelijke dagen in het verschiet, en toch maar die kamer poetsen en die rommel eens wegdoen zeker, want orde betekent rust… 😊

Begin nu al met je zelfzorg, je zelf-liefde… daarom een kleine to do list voor november… en geniet!

 

PS: Alpaca (lama) brengt liefde, uithoudingsvermogen en zorgt voor evenwichtige handelingen, helpt je om hordes te overwinnen. Een lama in je leven of droom helpt je het juiste pad te vinden en toont je hoe je de dingen voor jou kan laat werken ipv in de dingen te vliegen. (uit: Totemdieren die je pad kruisen)

Xoxo Ninon

 

 

 

2 reacties

  1. Hey meid, alles goed met jou nu? ik hoop dat het geen te zware operatie was. ik duim voor spoedig herstel. Leuk ventje je Hector 🙂 de lama… die knuffelen is ook zelfliefde… en tot die man verschijnt… mooi artikel en je groene lijstje hangt al op mijn prikbord. Daad bij het woord gevoegd voila.

    1. Ja hoor met mij OK, een weekje bedje/zeteltje gehad maar nu lukt het al om even te compjoeteren, en een mens is direct al veel meer genezen hee :-). Leuk dat je november uitdagingen al ophangen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.