Mooie madammen

Mooie madammen. Voor mij zijn dit dames die trouw zijn aan zichzelf. Ook een vrouw die zich bewust is van de gevoelens van de andere vrouwen rondom haar.  Geen alfa bitch, maar meer een alfa akela. En ja ze kunnen ook wel mooi zijn, maar er moet meer zijn dan enkel dat spiegelbeeld.  Je wordt mooi als schoonheid komt van van binnen. Van hoe je bent, van hoe je omgaat met anderen.  Van je medeleven en mededogen.  Van je eerder empathisch zijn naar anderen toe. Mooie madammen

Naast mijn Fifty-licious pagina op facebook waar ik behalve deze blog ook andere leuke artikels op post voor de fifty-licious ladies, heb ik ook een facebook page ‘Mooie madammen’ (kan je ook volgen 🙂 ).  Over vrouwen dus, de madammen dus. Mooie sportprestaties van vrouwen, vrouwelijke CEO’s die aangesteld worden, vrouwen die een award krijgen, enz.. Ook echte mooie madammen qua looks, maar die ergens ook het verschil maken. Denk maar aan Ashley Graham die grote maten in the picture zet, of Iris Apfel die 80+ weer jong maakt met haar negentig jaar. Of deel ik interessante nieuwtjes, eens een leuke quote of boodschappen voor vrouwen aan vrouwen over vrouwen… .

Niettegenstaande alle foto’s van beauty’s op Instagram, of van de vele fashion blogs waar foto’s primeren… vraag ik me af, kan je schoonheid eigenlijk kapteren in een foto? Iedereen heeft wel een bepaald beeld voor ogen als we aan ‘een schoonheid’, een knappe madam, denken. En je kent zeker ook zo een ‘IT-girl’ in je dagdagelijkse leven.  Bij je vriendinnen, in je kennissenkring van vroeger in school of van nu op café. De knappe meid waar alle hoofden voor draaien, alle stoelen worden vrijgemaakt, waar iedereen vriendjes wil mee zijn. Maar zijn het enkel haar looks, of heeft ze echt net dat tikkeltje extra…  Een ‘mooi’ in elke betekenis van het woord, van buiten van binnen van doen van laten.

Hoe wordt je een mooiere ‘mooie madam’…

Met je intelligentie. Praat met anderen zonder uit de hoogte te doen, of te intimideren. Hou een gesprek leuk en interessant, focus op de andere. Wees een mooie gesprekspartner.

Met je zelfvertrouwen. Een mooie madam heeft dikwijls al zelfvertrouwen, eigenwaarde.  Dus niet van ‘if you got it, show it’…  maar als je een kamer binnenkomt, denk dan eerder van: ” ha, daar ben je.” En niet: “hier ben ik, look at me!”  Geef een complimentje aan een andere, stimuleer haar in haar zelfvertrouwen.

Met je looks. Zorg dat je andere vrouwen niet onzeker maakt door je looks. Maar ook omgekeerd, blijf trouw aan je look, begin niet met down dressn to fit in… of ‘omdat men zou denken…’.  Je mag je tof en leuk kleden en naar de laatste mode als je daar zin in hebt.  Een giftige blik van een onzekere vrouw hoort er dan ook bij.  Wees begrijpend en geef haar een compliment over iets leuks. Maar blijf 100% een mooie madam.

Je geldbeugel. Wees rijk vanbinnen. Laat je geld nooit zeggen: “Ik ben te goed voor je.” Je kunt nog steeds je Jimmy Choo-pumps en je designer-jeans dragen, maar bestel een cava in gezelschap, en geen glas champagne omdat jij dat kan betalen. Wees nuchter op meerdere manieren.

Je karakter. Denk niet zwart/wit, gebruik eerder grijstinten. Als je een sterke persoonlijkheid hebt, pas je aan… kijk naar de andere dames in je compagnie, overschaduw hen niet, laat hen ook hun babbel doen.

Je wedstrijd. Sommige vrouwen ervaren een mooie madam als een bedreiging. Zorg dat je je vrouwelijke vrienden het gevoel te geeft dat zij de winnaars zijn.  Je weet toch voor jezelf, you are it in anyway !

Je bitchy friends.  Ja, die zijn er altijd. Dames die zich beter voelen door anderen te overschaduwen, terug te wijzen, op neer te  kijken, te oordelen,… Niet doen!  Spijtig maar deze zullen nooit een mooie madam worden, die hebben geen schoonheid van binnen. Als dat je vrienden zijn, denk even na hoe het komt… en run as fast as you can…

Een mooie madam zijn zowel van  binnen als van buiten, in je doen en je laten, geeft voldoening.  Koester deze schoonheid, deze totale make-up.  We moeten ons niet alleen mooi voelen, maar ook mooi zijn in ons zijn.

Hoe ziet schoonheid eruit voor jou?

Xoxo Ninon

Eén reactie

  1. Ik ben een mooie madam, of ik probeer er toch een te zijn. Ik ga je ook volgen op je facebook pagina Mooie madammen, altijd leuk lezen wat je er uit pikt. Grtz Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.