Mooie madammen in zwart

Zwart, you love it or you hate it. Ook ik heb een bakvis-adoratie-relatie met zwart… In zwart voel ik me die onafhankelijke, toffe, mysterieuze, soms zwoele, mooie madam.  Een power vrouw, maar is dit ook zo?  Soms voelt zwart ook als dat veilige dekentje. Die makkelijkste optie als je niets hebt om aan te trekken,… en nochtans je kledingrek kraakt van de fleurige  kleuren.

2017

Is zwart het comfort food als het om je outfit gaat? Zwart is als pizza of lasagne… het is er  ready made… Je kijkt en pakt het gewoon van de hanger. Je hoeft niet na te denken over kleuren en over combinaties. Zwart is!

2015

Of denk je gewoon economisch?  Want in een zwarte kleerkast gaat alles bijna op alles, past zwart op zwart op zwart… Je zwarte aankopen van vorige jaar en van het jaar daarvoor, passen perfect bij je nieuwste aanschaffen… Op voorwaarde dat deze ‘anciens’ natuurlijk van kwaliteit zijn, geen wolletjes of slijtage vertonen, en als ze qua stijl matchbaar zijn.  Of je kiest voor meer een eclectische look, alles past op niets maar het creëert mooi energie…

2012

Ik heb wel 3 LBD’s in mijn kast hangen, Is trop te veel? Nochtans wordt de ‘little black dress’ aanzien als het ultieme stuk dat zeker niet mag ontbreken in de kleerkast van elke stijlvolle dame. Je LBD staat voor ‘sophistication’ en elegantie.. Het ‘dress for succes’ gevoel, dé power-meid! Anything can happen…

2011

En  ook in mijn lingerielade… hier en daar een zwart niemendalletje, zalige zwarte kant.  Verhullend als een mooi cadeautje. Ja zwart staat voor feeling sexy en wordt geassocieerd met willen verleiden.  Weten dat je onder je jurk, trui of jeans een zwart kanten lingerie setje draagt, geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je loopt gewoon head up high, boobs voorruit.  Je voelt instant sexy, en denkt er de Chanel-rode nagels en een zwoele blik bij…

2010

Maar niet elke mooie madam staat met zwart… en misschien ook jij niet… Zwart zet misschien  jouw sterke punten niet in de verf,  zwart laat je misschien niet stralen en blinken…as you would think… Misschien is navy blue of chocoladebruin of een grafietgrijs wel jouw nieuwe zwart. Ben je een wintertype net als ik en sta je met pure kleuren zoals koudrood, indigoblauw, biljarttafelgroen,… dan sta je ook goed met zwart…(gelukkig!).

2009

De pastellerige zomertypes kiezen beter voor fake-zwarte kleuren zoals donkerblauw of donker grafiet, maar zij staan dan weer prachtig met jeanskleur… Waar de warme lente- (gelige gouden abrikozen tinten) of herfsttypes (brons, groenen, warm-oranje) dan prachtig staan met outfits in donkerbruin, bordeaux of donkergroen in plaats van het te harde zwart.

 

2016

En ik weet wel Fifty-licious madammen blijven forever young, maar ook dan moet je oppassen want zwart verzacht je trekken niet, het maakt je soms ouder,..  Eens de 50 voorbij kan zwart ook te hard worden, je te dof maken… rimpeltjes accentueren (oei help!) Dan kies je misschien ook best voor de off-zwarten.

2018

But for the moment… I love any color as long as it’s black 🙂 , and feeling Fifty-licious

 

 

Xoxo Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.