Misschien gaat het niet over vinden van liefde, misschien is het groter dan dat

Soms lijkt de wereld zo eenzaam en begin je te denken aan alle keren dat je hart gebroken werd en dat je wenste dat je iemand aan je zijde had. Soms voelt het alsof liefde een vreemd woord is – een vreemd concept waar je mensen over hoort praten, maar die je niet echt begrijpt. Een miscommunicatie. Soms voelt het alsof je nooit de juiste hand speelkaarten hebt om te winnen. Of men nooit de Tarotkaart draait die liefde voorspelt. Je vreest dat je gps love land niet vindt (error error), tja deze moet misschien eens geüpdatet worden. Maar, dat wil niet zeggen dat je nog steeds het beste uit je reis halen. Misschien gaat het niet over vinden van liefde, misschien is het groter dan dat.

Liefde is een kaartspel

Inspiratie voor de foto hierboven kreeg ik omdat ik plots dacht een deelname van België aan het Eurosongfestival in 1996 volledig passend bij deze blog… ‘Liefde is een kaartspel met jokers en pokers, liefde is een schaakspel van geven en nemen’ van Lisa Del Bo… Liefde is geen ‘for Belgium 12 points (klik hier). ‘… 12 & 14 mei duimen we voor onze Jérémie Makiese met zijn ‘Miss you‘… Mijn 12 punten krijgt deze The Voice Belgique 2021 winnaar, wat een stem (klik hier)! Maar…

Misschien gaat je reis niet over liefde, misschien gaat het over een doel.

De weg is belangrijker dan de bestemming

Misschien gaat het om het vinden en het volgen van je passie. Of is de uitdaging naar een nieuwe stad te verhuizen en een andere kant van je leven te vinden. Durven te kiezen voor veranderingen. Misschien vind je het in een nieuwe hobby, of heb je een ongekende talenten. Een nieuwe stap op je pad dat je brengt naar iets anders, iets leuks, wat nieuws… een meerwaarde. En misschien is de weg er naartoe wel belangrijker dan de bestemming. Misschien ben je niet geboren om grootste dingen te doen, maar geniet gewoon van je levensweg…

Misschien gaat het niet om intimiteit, misschien gaat het om inspiratie.

Tarot van de liefde

Misschien gaat het om het ontmoeten van een aantal mensen die je inspireren om anders te leven, anders te zijn, iets te leren. Of misschien zullen ze je iets bijbrengen met hun wijsheid, met hun verhalen en de momenten die hun leven hebben veranderd. Misschien gaat het erom dingen alleen te doen, zodat je echt naar je gedachten kunt luisteren, zodat je beslissingen kan nemen die niet door iemand anders worden beïnvloed. En misschien gaat het erom dat je door jezelf wordt geïnspireerd, je kracht, je vaardigheden, je ervaringen en je verhalen. Misschien gaat je reis nu over het veranderen van je eigen leven.

Misschien gaat het niet om gehechtheid, misschien gaat het net om loslaten.

Mannen zijn van Mars…

Misschien gaat het niet om het vinden van iemand om van te houden, maar eerder over het loslaten van wie je eerder hield. Misschien gaat het over het herdefiniëren van liefde en wat het voor jou betekent. Of misschien gaat het over het loslaten van de restanten van je liefdesverdriet, zodat je weer met heel je hart kan liefhebben.

Aanvaarden hoe je liefdespad anders liep dan dat je had het uitgestippeld. Liefde heeft geen gps, geen tomtom… het is eerder een blind zoeken en vertrouwen.

Daarom focus op het verder gaan, vergeet na te denken over je exen, over de hasbeens en what could have been… Leef in het nu! En wie weet staat er iemand te liften aan de kant van je weg… Stop je of niet… jouw keuze… want misschien moet deze lifter niet naar dezelfde bestemming als jij… Misschien is je levensles om eerst je eigen pad te wandelen voordat je iemand anders vindt.

Misschien gaat je reis niet over het vinden van liefde, misschien gaat het over van jezelf houden.

Zet af en toe je joker in!

Misschien gaat het om jezelf terug te vinden, jezelf belangrijk te vinden. Misschien moet je aan jezelf bouwen in plaats van jezelf naar beneden te halen. Hou van wie je wel bent, met al je foute af te breken, met je imperfecties want je weet perfect zijn is zooo saai en vermoeiend. En misschien weg te lopen. Weglopen van alles, van wat je vroeger wist, van wie je was en een andere richting inslaan waar betere dingen wachten. Dingen waardoor je je afvraagt waarom je zo bezig was met het vinden van liefde terwijl je de wereld zou kunnen vinden.

Misschien moet je af en toe eens je joker inzetten, en zeker je eigen queen of hearts spelen!

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs liefde-hoeft-niet-perfect-te-zijn. en love-is-in-the-air

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.