Mijn 2020 zal niet eindigen als een kerstfilm…

I looooooooove kerstfilms! My guilty pleasure (plezierige zonde). Ik weet het ze zijn melig, voorspelbaar, zoeter dan honing, maar zaaaaaaalig… even verstand op 0. Het is raar maar met Kerst verlang je als single precies nog meer naar een speciaal iemand dan anders. Die laatste 2 jaar wil ik zo graag terug die arm rond mijn schouders, mijn hoofd even leunen op de zijne. 2020 is een heel bizar jaar geweest voor iedereen. Ons leven werd ondersteboven gezet. Warm en koud tegelijk. Warme blijken van medeleven. De koude van het afstand houden. ‘Daten in tijden van corona’ (lees blog hier) is een risico, dit jaar was het helemaal niet evident om je lief te ontmoeten. Mijn 2020 zal niet eindigen als een kerstfilm…

Zoenen

Ik had maar 1 echt belangrijke romantische resolutie op 1.1.2020: ‘ik wil zoenen met een man dit jaar’… (lees blog hier) Het was een belofte aan mezelf… durf je terug open te stellen voor een leuke man en een lekkere kusser. Maar nee, het is er niet van gekomen… want al heel vroeg was corona een spelbreker… Een dikke streep door feestjes, daten, terrasjes en sociaal leven. En zoenen en corona zijn een heel slechte match.

Kerstfilms-fan

Misschien daarom mijn ‘verslaving’ aan kerstfilms. Ik hou van deze sprookjes voor meisjes van 49+. Boy meets girl, het gaat even niet goed, zien de liefde in elkaars ogen en they live happily ever after… De kerstperiode laat me verlangen naar met een happy end(ing). Kerstlichtjes, mistletoe, geurige koekjes, sneeuwvlokken wat zou je nog meer willen voor een romantische leuke date…. En toch, mijn 2020 zal niet eindigen als kerstfilm… Sprookjes bestaan zelden… en of ze gebeuren als in deze kerstfilms… even fact checker zijn…. (Een favoriet programma op TV 1)

Dé formule voor een kerstromance:

Leuke kerst-etalage in KnokkeWees goed in wat je doet

In kerstfilms krijg je bonuspunten als je job een feestelijke inslag heeft, ben je styliste, bakker, voormalig Olympisch schaatser, schrijfster, fotograaf… Top! Maar dikwijls moet de (meestal vrouwelijke) hoofdacteur daardoor moeilijke keuzes maken tussen liefde en carrière.

Ik ben eerder een dame met een doorsneejob zonder tierlantijntjes… iets minder kans op die kerstprins precies… Maar misschien als je een passie toont voor wat je doet, ben je aantrekkelijker in de ogen van anderen.

Je date een foute partner

Je kerstfilmpartner (met wie je het dan uitmaakt) moet meestal hebzuchtig, a workaholic, een grinch (je weet wel van ‘The Grinch stole Xmas’) die dus niet houdt van kerst zijn… dan heb je meer kans op een happy end, want je ontmoet ‘de goeie’.

Het klinkt als onlogische logica, maar misschien is de les dat je moet durven strepen zetten onder iets, en open staan voor iets/iemand helemaal anders.

Leuke kerst-etalage in KnokkeJe woont in een wereldstad, met kerst ga je naar een plattelandsdorp

Oeps, in België en Nederland is dit nogal moeilijk. Wij zijn overal nogal vlug met de auto, en een weekje overnachten met kerst is niet echt nodig. Maar in vele kerstfilms blijk je makkelijker je partner te vinden in de kleine stad, of loop je in je geboortedorp onverwacht je schoollief weer tegen het lijf…

Moraal van het verhaal, je moet het niet altijd ver gaan zoeken, soms gebeurt het gewoon onder je kerktoren. Ik zal toch eens een beter brilletje moeten aanschaffen dan, want nee mijn voorbije partners waren altijd van iets verder, de meeste kwam ik dan ook online tegen.

Je ziet er steeds op je best uit als je gaat shoppen

In de film is men nogal dikwijls net op zoek naar de ideale kerstboom… en ja hoor daar komt de kerstprins aan… En kijkt vertederd naar je leuke trui, schattige muts en sjaal en liefst vallen er net sneeuwvlokjes die het allemaal nog wat romantischer maken… Bingo!

Wil ik zeggen, doe je nu je dagdagelijkse boodschappen of ga je nog op zoek naar een kerst- of nieuwjaarsgeschenk, maak toch maar even werk van je looks. Want je weet maar nooit wie je ontmoet…

Leuke kerst-etalage in KnokkeHo ho hoogtijd voor kerstmuziek

In kersfilms klinken de kerstliederen rond je oren, er zijn kerstopvoeringen, kerstfestivals… typisch Amerikaans denk ik. Hier kennen we dit niet echt, en al helemaal niet nu ook kerstmarktjes verboden zijn.

TIP: Terwijl ik aan deze blog aan het schrijven ben, klinkt op de achtergrond de Telenet Kerstzender. Dus zap vlug naar kanaal 991 op ‘Stingray Specials’ via je digibox op TV). En luister 24/24 naar de vol van X-mas muziek… de echte klassiekers maar ook andere… Geeft me inspiratie… brengt me toch wat in de kerststemming…

Nu hopen op Mud met Lonely this Christmas dat is zo een forever mooike…

Kerstfilms = kerstgeuren

Lekker ruikende echte kerstbomen… wie kent die geur nog? Ik niet ik heb een kunstboom. Of de geur van versgebakken stollen en kruidnoten…. Er worden heel wat afgebakken en kerstkoekjes met frosting versierd in die films, en liefst samen met je prins-to-be. De kerstaroma’s van kaneel en speculaas werken als een bedwelmend afrodisiacum…

Wie weet kom ik mijn kerstprins tegen in de rij bij de bakker, maar met die anderhalve meter afstand en een mondmasker op… het zal iets moelijker zijn hem te herkennen en vice versa. Ook aan een ‘kerstkotje 17’ bij een warme chocolademelk (a hot coco) zal niet lukken want alles horeca is locked down… Misschien een mini kans bij een take away… duim duim 😊

Het warmste gebaar

In veel kerstfilms is er dikwijls een goed doel, een inzamelingsactie, een groot gebaar… Dat geeft een extra goed gevoel gloed aan de film. En misschien kom je bij zo een liefdadigheidswerk die speciale iemand wel tegen… Je grenzen verleggen is een must.

Ook hier bij ons is het altijd warme radio en tv met de Warmste Week acties van Studio Brussel. Als voelt het dit jaar zo anders, toch hebben we dit nodig. Zoveel mensen dankbaar omdat iemand het verschil maakte. Zo mooi, zo warm… samen zorgen voor een warme winter voor velen…

TIP: als je in 2020 ar nog een gift doet aan een erkende instelling is er een verhoogde belastingvermindering van 45% naar 60%. Dus als je een gift van bv. € 100 doet, dan vermindert je belasting met € 60! 😊

Hierbij de lijst van de instellingen aan wie je aftrekbare gift kan doen, ga naar hun website en daar zal je alle info vinden.

Misverstanden zijn er om opgelost te worden

In elke film is er altijd een ferm misverstand, een gebaar dat mis wordt geïnterpreteerd… Uit deze films kunnen we leren dat het meestal maar akkefietjes en geen dealbrakers voor een relatie. Communicatie, praten met elkaar en alles (kan) goedkomen. En eenmaal opgehelderd, alles bezegelen met een tedere kus en tja daarvoor zoek ik die prins natuurlijk. 😊

Mijn 2020 zal niet eindigen als een kerstfilm…

Zelfs als ik al het bovenstaande doe, kom ik mijn kerstprins dan tegen… kerstromantiek in 2020… ik denk het niet. We weten allemaal dat dit soort films niet realistisch zijn, en toch hou ik van de positiviteit, het nog geloven in de romantische liefde.

Kerstavond, kerst, oudejaar en nieuwjaar… zullen voor velen van ons anders dan anders zijn. Je familie niet zien, of alleen als ze in je bubbel zitten… Als single zal je niet veel mensen zien, 1 knuffelcontact + 1. Het zal een videochat-kerstavond-diner worden met iedereen… Een kerstlied zal klinken uit 5 gsm’s of laptops… al of niet synchroon. 😊

2020 zal niet eindigen als een romantische kerstfilm, dus mijn resolutie voor 2021 blijft ‘ik zal zoenen met een man dit jaar’….

Ik wens jullie allen Covid-veilige kerstdagen

Xoxo Ninon

 

Vrouwke, astemblieft hee!

 

3 reacties

  1. Had ik niet van je gedacht een kerstfilmfan :D. Ik kan er wel eens naar kijken, als ik alleen ben thuis maar mijn partner tekent nogal gauw verzet aan :D. Maar wel een mooie analyse van hoe te interpreteren. En ja ik heb ook kanaal 991 op tv ontdekt dit weekend. En van die giften gaan we nog eens werk maken. Ik wens je aangename kerststdagen. Grtj

  2. Hey Ninon,
    Ik ben niet zo’n fan van die kerstfilms, ik word daar een beetje weemoedig van. Vroeger kon ik er nog naar kijken maar nu hou ik het niet meer vol. Zo voorspelbaar en altijd een happy end, Nee, ik zap verder dan… maar kerstliedjes kunnen mij wel bekoren, daar geraak ik van in de stemming.
    Zo heeft ieder zijn eigen dingetjes om kerst te beleven. Ik kijk alvast uit naar 2021 en trek mij op aan het feit dat het alleen maar beter kan gaan, een lichtpuntje aan het einde van deze donkere tunnel.
    Ik hoop alvast op wat meer beweging in mijn leven, wat meer contacten en gezelligheid want we hebben toch allemaal mensen nodig rondom ons. Maak er toch een gezellige kerst van, geniet van de films en de sfeer in huis en all the best in 2021. Groetjes, Lieve

    1. Dank je wel, ook voor jou zo leuk mogelijke kerstdagen en ja deze zullen anders zijn dan andere jaren, maar we moeten er het beste van maken. Ja van die kerstfilms, het is iets van de laatqte jaren, vroeger had ik dit ook zo niet… en met nu nog meer thuis te zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.