Set a link back to this photo. You can use the following text: Photo by Malte Lu from Pexels

Love-life-live mijmering bij begin van een nieuw jaar

Bij het begin van dit nieuwe jaar heb ik meermaals het glas geklonken op ‘de vriendschap en de liefde’. Als je mijn blogs over  50+ zijn leest, dan weet je dat ik probeer happy & single te zijn. Zo een positivo meid die openstaat om ‘love’ te vinden, maar ondertussen het beste maakt van haar single ‘life’ (leven= naamwoord) en nooit vergeet dat ‘live’ (leven=werkwoord) het belangrijkste is. Soms moet je je attitudes aanpassen… zodat ook jij, interssant persoon met een leuk sociaal leven, happy kan worden of zijn. Love-life-live mijmering bij begin van een nieuw jaar.

Ergens ben ik (spijtig genoeg) een ervaringsdeskundige. Ik heb de voorbije decennia mijn deel gehad tijdens het zoeken naar liefde. Ik heb fouten gemaakt, ben gelukkig geweest, heb verdriet gehad, uitvluchten gevonden, mezelf verloochend. Lessons in life. De relaties die je hebt zijn ergens een weerspiegeling van je zelfliefde en je eigenwaarde. Ik las : we daten op het niveau van ons zelfrespect. Oei oei, als dat waar is dan heb ik er toch nog een beetje werk aan 😊. Het gevoel van falen (wat een verschrikkelijk woord) wegdrukken, en innerlijk terug je balans van eigenwaarde en eigenliefde voelen en even tijd nemen om jezelf (terug) te vinden is belangrijk. Zodat je happy neuriënd en huppelend, 2019 tegemoet treedt…

Hier zijn 4 love-life-live mijmeringen bij het begin van een nieuw jaar:

Key to my heart

1. DOEN Geniet van je single status. Na huishoudens te beredderen, kinderen en mannen op te voeden, heb je die welverdiende me-time. Omarm ook het positieve van je single zijn. Het focussen op jezelf en wat je graag doet is niet egoïstisch, al voelt het soms zo…  Je eigen interesses te ontdekken. Niet de opgelegde voetbalnamiddagen van je zoon, hoewel deze ook leuk waren natuurlijk… Of zaken die je deed om je partner te pleasen. Doe die pottenbakkencursus (ik beloof je daarom geen Patrick Swayze, maar je weet maar nooit), start to walk of to run (en ja hier kan je achter de mannen lopen, letterlijk dan) of schrijf je in bij een paar musea of galerijen en ga naar hun vernissages (een schilderij is een ideaal ‘gemeenschappelijk’ onderwerp om over te praten). Wees een happy single, maar hou je opties open om een happy couple te worden…

I love me

2. Denk NIET dat er iets mis is met jou omdat je wat langer single bent. Zoals ik al eerder zei, alleen zijn is geen ziekte. Het is gewoon alleen zijn. Een pauze nemen tussen relaties is goed, is aan te raden zelfs. Een hart werd gewond, neem tijd… Terug tot jezelf komen. Jezelf terug het belangrijkst vinden, in plaats van alweer te focussen op die ander. Ik zit zelf al bijna 2 jaar in dit helend stadium. Het duurt even voor je kan plaatsen wat je overkomen is, verder kan met die gevoelens. Bij mij was het rouwen, kwaad zijn, teleurstelling, opluchting, schuldgevoel…  En ik begin het ergens te voelen,… het korstje is er bijna terug af, de wonde lijkt geheeld maar het letsel is nog fragiel… Ben ik klaar om me terug open te stellen voor iemand…

I love my friends

3. Maak TIJD voor je VRIENDINNEN.  Vriendschap is ook een vorm van liefde, en zo belangrijk. Vriendinnen zijn je sociale vangnet als het fout loopt. Vrouwen zijn roedeldieren, van lang geleden toen ze samen de was deden aan de oever van de rivier, tot nu… De groep beschermt de groep, delen ervaringen, delen plezier, delen pijn… Je kan je koesteren in je vrouwenvriendschappen, maak er dus tijd voor. Mea culpa… ik ervaar nu dat ik vriendinnen te weinig gekoesterd heb tijdens mijn relatie… Sommige vriendschappen zijn verwaterd, zijn veranderd in kennissen… Het zal terug inzet en energie vragen om me te omringen met warme vriendschappen…

I love you

4. Geloof ook dat er honderden GOEDE MANNEN om je heen zijn. Maar je moet gewoon bereid zijn ze te zien. Tja bad boys trekken eerder onze aandacht, I know… Vraag is, zijn deze echt een match? Leer mannen anders te bekijken. Ze niet in hokjes te stoppen achter van die hele hoge tralies. Kijk naar hen met een genuanceerde open blik, met een vriendelijke attitude, zonder al te lange lijstjes,… Er zullen er plots veel meer zijn die in je gezichtsveld passeren. Zoek geen droomprins, maar zoek een echte man in een echt leven. Een ‘match’ met iemand die jou echt leuk vindt, en je op handen wil dragen. Goede toffe mannen zijn er wel. Ik geloof het. Jij zou ook moeten.

Een nieuw jaar, welke mogelijkheden creëer jij voor je love-life-live momenten ?

Xoxo Ninon

4 reacties

  1. hoi Ninon, ik heb je blog aandachtig gelezen en wou je toch even laten weten hoe sommige dingen bij mij overkomen.
    Gevoelens wegdrukken (ook van falen) is volgens mij niet gezond, ik heb meer baat om dat gevoel even binnen te laten, er bij stil te staan en me ook eens af te vragen of het bv echt wel falen was of gewoon een les die je moest leren. Dan weer loslaten, al dat vasthouden is zo vermoeiend en zinloos.
    Op zoek gaan naar de liefde geloof ik niet in, ten eerste als je zoekt zie je niet alles want je focust je op jouw verlangen maar ziet niet wat er vlak voor je neus passeert en ten tweede zijn wij echt minderwaardig, onvolledig, niet gelukkig omdat we alleen zijn ? Er is een hele wereld te ontdekken en ja, dat kan je ook alleen, toch als je in jezelf gelooft. Alleen beleef je dingen zoveel dieper en als je het nodig vind kan je dat achteraf delen met wie je wil maar dat moet niet. Juist zoals duizenden foto’s niet moeten om een beeld, een gevoel, een geur of een smaak levenslang te onthouden. Als je dingen alleen doet kom je jezelf dikwijls tegen en werk je aan jezelf, als je met anderen onderweg bent ben je (als het meevalt) de helft van de tijd bezorgd of zij het ook wel leuk vinden. Maar wij zijn niet op deze wereld gezet om iedereen te behagen en hun leven mooi te maken, als je zelf gelukkig bent dan genieten anderen daar mee van. Dat wil niet zeggen dat je niet om anderen geeft en er niet wil zijn jouw geliefden, vrienden je nodig hebben. Maar ik denk dat mensen zichzelf nogal hoog inschatten als ze denken dat ze verantwoordelijk zijn voor het geluk of welbehagen van anderen. Jij en Jij alleen kan voor je geluk zorgen, de anderen zijn soms meevallers (of tegenvallers) die op je pad komen als je het toelaat. Hopelijk choqueer ik niemand want dat is zeker niet mijn bedoeling.

    1. Het Dora, bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik begrijp jou mening ook hoor, die schuilt ook ergens in mij. Maar toch vind ik dat we zelf onze eigen mogelijkheden en opportuniteiten een handje moeten helpen. Is het om nieuwe vriendinnen te leren kennen, of een leuke man dat doet er niet echt toe… Beide gaan niet aan je voordeur komen bellen hee… we moeten ergens zelf actie ondernemen. Ik heb als single ook deeltje van de wereld ontdekt, en toch vind ik het leuker om samen met een partner een emotioneel moment te delen… het is gewoon anders, ook goed maar anders. En ja van mezelf zeg ik altijd dat ik in een relatie een beetje te veel een Moeder Theresa complex heb… dus daar moeten we nog wat aan werken denk ik :-). Groetjes en tot we mekaar eens life zien hee

  2. Met een knipoog geschreven, maar met een serieuze ondertoon… maar als nieuwjaarswensen kan dit zeker tellen. ook voor jou een opperbest 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.