Looking Fifty-licious! Je leeftijd je looks omarmen.

Hallo Fifty-licious ladies!  Hebben jullie ook zo soms van die  ‘faux-pas’ (mistapjes klinkt zo raar) of zo een lijst  met ‘no-no’s’ waar je of té veel rekening mee houdt of net niet genoeg nu je  50+ bent. In feite is het absurd dat er  stijlvol uit zien tegenwoordig zo klinkt als ‘er jong uit zien’ , dat heeft er toch niets mee  te maken maar inderdaad we willen er toch rekening mee houden. ‘Mutton dressed as lamb’ nee dat kan niet, maar bomma-looks?? Oh help nee!  Ben je nu 30 of 40 of 50 of 60, je moet altijd trots zijn op je looks, op wie je bent en op waar je bent in je leven,…

Maar dit gezegd, hier een paar tips om er FIFTY-LICIOUS uit te zien at any age.  Je leeftijd en je looks te omarmen.  En met een goede basis klinkt de rest als peanuts…

LINGERIE – Kies voor goede lingerie. Een mooie steungevende BH met goed aangespannen schouderbandjes zodat je boobs hangen waar je boobs moeten zijn.  Slipjes die zo goed als naadloos zijn op je billen, want je wordt iets minder strak op je ‘tootch’ en je wil toch voorkomen dat je slip aftekent onder je kledij hee. En hou steeds de wijze raad van de mama in gedachten: …als je plots naar het ziekenhuis moet, zorg dat je niet in schaamte valt… kies voor assortie setjes.   En ook liefst geen bomma-(cfr. Bridget Jones)-onderbroeken please!  Al breek ik toch een lans voor het gemak van goede katoenen Sloggy’s, ideaal als je 8 u per dag op een stoel zit (voor mij toch).

MAKE UP – Make-up een belangrijk deel van je look. Ja dames ook voor jullie die niets gebruiken, je ziet er  toch altijd ietsie pietsie beter uit als je minpuntjes wat verdoezeld en good assets in de verf zet.  Dus als je er Fifty-licious wil uit zien mag je dit niet verwaarlozen. Voor dagdagelijks is een vlugge make up meer dan voldoende… Na je dagcrème wat bronzer poeder (of een gekleurde dagcrème is ook een optie), een weinig corrector/concealer onder de ogen (blauw weg verven voor een frisse blik), je ogenleden heel natuurlijk nude aanzetten (beige-goud of zalm-roze of zacht zilver), wat mascara (bovenst oogleden alleen, voor een open blik) en een lichte lipstick of gloss (die ook in je handtas verdwijnt om af en toe bij te stiften). Alles samen maximum 7 minuutjes werk.  Primer, foundation, blush, enz. hou ik om in het weekend te gebruiken, of bij een avond je uit… waar het iets meer mag zijn en je ook meer tijd aan je make-up kan spenderen.
Maar met deze basis krijgt je een instant frissere look, zonder het er vingerdik op ligt (letterlijk).

ALLES MATCHEN NOT DONE – Het is ouderwets om gelijk onze oma’s en groottantes alles bij alles te matchen. Je kleur lipstick moet echt niet dezelfde zijn als je nagellak. En je handtas hoeft niet in dezelfde kleur van je pumps of laarzen te zijn. Hou het idee van de IT-bag in gedachten, dé tas die bij niets gaat maar bij alles past. De kunst is om outfits en accessoires samen te brengen tot een stijl, een kleurenschema, een totaal.  Breng energie in je looks door stijlvol te combineren.  Laat een item met verschillende kleuren de match zijn voor de rest.  Een bloes met een print  bijvoorbeeld, of een kleurrijk halssnoer.  En dan draag matching items die het kleurenschema oppikken.

Mijn perfecto draag ik al meer dan 5 jaar…

GEEN ONE TIME TRENDS – Ja ik zondig er ook regelmatig tegen, want shoppen is zo leuk.  Iets kopen dat net enkel nu at this very moment in zomer 2018 als hip en trendy wordt beschouwd. Maar volgend jaar volledig out dated is.  OK je wil je kleerkast eenbeetje aanpassen, en als het niet zo veel kost geen erg, maar wanneer een hap uit je budget en je weet dat je het maar zelden zal dragen…  beter niet. Kies kleding die je leuk vindt, waar je goed mee staat, waar je je goed in voelt maar investeer in goed basisstukken, daar heb je nog jaaaaaaren geniete van.

50 IS OUD OOOH NO! – Kan ik dit nog dragen? Ben ik niet té oud daarvoor?  NEE! Zolang het er stijlvol uit ziet is het OK.  Jij mag van die sneakers dragen (makkelijk en mooi) of die loafers met dikke zool onder je jurk.  Of ook een jeans jasje bij die rok en top.  Of aan kleur blocking doen. Of een ripped jeans met een nep Chanelletje er op.  Of een lange bloemenjurk voor de zomer.  Of een sportieve culotte.  Durf gewoon!  Accentueer je vrouwelijk zijn en hou het smaakvol.  Maaaaarrrr…. het is niet omdat je nog in dat mini-jurkje kan, dat je het ook moet aandoen… Kies of voor lang of voor een zoom tot net oven of halverwege de knie… Fifty-licious en fashion!   Want het is niet omdat je een bepaalde leeftijd hebt, dat je je moet hullen in omajurken, 50 shades of grey kleuren en  moeilijke-voetjes schoenen.

Je bent het nog! Je hebt het nog!  Look Fifty-licious, omarm je looks en je leeftijd!

Xoxo  Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.