Lippenstift-Liefde

Lippenstift-Liefde, 2x met grote L want het eerste wat ik deed toen de mondmaskers weer af mochten was een reeks nieuwe lippenstiften kopen… Mijn lippenstift-liefde is rood, oranjerood en framboosrood. Een kleurrijke kleur op je lippen is een leuke manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Je krijgt er een ‘ik kan de wereld aan’-gevoel van. Je wandelt zelfbewuster, nipt elegant aan je glas, kijkt eerder met een glimlach naar jezelf. Een rode lipstick is ook voor 50+ dame instant feel good. En toch twijfel ik, kan dat nog zo een felle kleur eens die 50 voorbij? Want als ik zo in de spiegel kijk zijn mijn lippen niet meer zo vol en ik zie van die fijne lijntjes errond… I love red lips, maar kan dat nog steeds of zijn er zaken waar we best rekening mee houden?

Rode lippenstift is een van de krachtigste schoonheidssymbolen. Maar je lippen rood verven is pas sinds de 20e eeuw sociaal acceptabel, ervoor was dit de kleur voor dames van lichte zeden. Gelukkig trokken de suffragettes in 1912 in New York de straten op met felrode lippenstift als teken van rebellie en emancipatie, en zo werd het het meest gewilde schoonheidsproduct.

Wijze woorden van Coco Chanel, mijn vrije vertaling ‘Als je triest bent, stift je lippen extra en kom buiten!’. Uiterlijke verschijnselen kunnen interne veranderingen bewerkstelligen.

5 iconische rode lippenstiften

  • Dior Rouge Dior kleur 999: Een hulsje vol geschiedenis is dit klassiek rood die bij elke huidtint past. In 1953 speciaal door Christian Dior gecreëerd voor zijn eerste modeshows en in 2013 is dit iconische N° 999 terug op de markt gebracht met groot succes.
  • Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Colour (99 Pirate): het echte Chanelrood, een remake van het iconische rood 99 Pirate de favoriete lippenstift van Coco Chanel sinds haar lipstickcollectie uitkwam in 1924.
  • M.A.C Cosmetics Retro Matte Lipstick (Ruby Woo): Madonna droeg deze iconische tint Ruby Woo en is sinds 1999 het bestverkochte rood ooit, het een kleur dat bij letterlijk op iedereen past.
  • YSL Beauté Rouge Pur Couture (01 Le Rouge): Een tijdloze couture-tint van Yves Saint Laurent die je nog steeds op de catwalk ziet. ‘01 Le Rouge’ was dan ook heel toepasselijk de eerste lippenstift die het merk lanceerde in 1978 toen het begon met YSL Make-up. Men zegt dat dit het meest neutrale en puurste rood is.
  • Clinique Raspberry Glacé: dit framboosrood, een succesvolle lippenstift uit de ’80 die iedereen goed staat, is opnieuw een hype en één van mijn favorieten. Het is niet alleen een mooie kleur maar bevat ook verzorgingselementen, geen parabenen en co en niet getest op dieren.
Lippenstift-Liefde
Lippenstift-Liefde

Alle monden zijn anders. Grote of kleine mond, volle of eerder smalle lippen, mondhoeken omhoog of omlaag. Alles is mooi! En elke keer dat je een gewaagde lipstick toevoegt, wordt die natuurlijke vorm benadrukt, letterlijk in de verf gezet.

Ga eens voor fel!

Kies eens levendige kersen-, bessen, roos of abrikozentinten. Durf! Een felle lippenstift voegt wat pit toe aan je look. Het is niet omdat onze lippen niet zo vol zijn als vroeger, of er van die vervelende verticale rimpeltjes zijn verschenen, dat we niet kunnen gaan voor een mooie kleur. Integendeel. Naarmate we ouder worden, hebben we eigenlijk wat meer kleur nodig. Dus kies eens een mooi rood, oranje of rozige tint… zeker in de zomer… ga voor feller!

Hydrateer je lippen

Naarmate we ouder worden beginnen onze lippen aan volume te verliezen, ze worden ook droger en je krijgt ook van die fijne lijntjes rond je mond. Daarom moet je ze regelmatig hydrateren en aangepaste lipverzorgende producten gebruiken. Ik wil geen reclame maken, maar ik gebruik regelmatig deze van Clinique, ook deze van Clarins reeds gekocht. Klik hier voor het aanbod bij een parfumerie (nee ik ben niet gesponsord).

Kies voor glanzend

Kiezen voor matte of glanzende lippenstift hangt af van de grootte van je lippen. Als je smallere lippen hebt, probeer dan een warmere, lichtere tint rood met een beetje glans. Een glanzende lippenstift geeft ook die illusie van volheid. Een glanzende kleur brengt ook meer de aandacht naar je lippen dan een matte kleur.

Positieve mondhoeken

Als van nature of door het ouder worden je mondhoeken eerder neerwaarts hangen, dan volgende tip. Als je je lippen stift, stop net voor je eigenlijke mondhoeken, je stift ze dus niet volledig Daardoor krijg je de illusie van een positieve lip, in plaats van een eerder naar beneden gebogen mond. Zie hier hoe een make-upartiest en beauty-youtuber Lisa Eldridge dit doet (klik hier). En vergeet niet genoeg te glimlachen, dan gaan ze als vanzelf naar boven.

Gooi donkere kleuren weg!

Naarmate we ouder worden, verliezen onze lippen collageen en worden minder vol. Hoe donkerder de kleur van de lipstick, hoe dunner je lippen eruit zullen zien. Denk na… waarom draag je een zwarte broek… juist… Tenzij je gezegend bent met weelderige lippen, koop geen en/of gooi je donkere lippenstiften weg als je ouder wordt. Ga naar de parfumerie en kies een nieuwe lichtere lievelingskleur.

Gebruik een neutraal lippenpotlood!

Jong geleerd…

Een lippenstift te zien ‘bloeden‘ in de lijntjes rond de mond, ja dat kan je voorkomen door een lipliner (of lippenpotlood) te gebruiken. Of een primer speciaal voor lippen helpt ook. In mijn make-uptas zit een lippotlood met eerdere neutrale natuurlijke kleur om mijn lippen te omranden, zo heb ik geen passend nodig bij elke kleur lippenstift. Of je kan ook met een huidkleurig concealer pen afbakenen waar de lipkleur zal beginnen en eindigen. Je kan je lippen daarna stiften, maar nog beter is met een klein penseel letterlijk de lippenstift er op te schilderen, en dan afhappen natuurlijk op een tissue.

Ga niet voor matchy/matchy

Lippenrood in zelfde kleur als je nagellak én als je teennagels… echt ouderwets! Op je lippen een meer oranje of rozige kleur en je nagels in Chanelrood kan prima. Ook alle andere kleurtjes van de nagelstyliste van blauwen naar grijzen of groenen of met strassteentjes superleuk, en op je lippen iets contrasterend. Dat maakt het levendig en interessant.

Maar als je kiest voor een felle mond, hou dan de rest van je make-up eerder neutraal, en beperk ook de rouge op je wangen.

Tja het was Clinique outlet verkoop 🙂

Vakantie! Zonnig, terrasjes, vrolijke outfits… daar hoort een mooie lip bij. Soms is het even wennen, maar wat heb je te verliezen op zo een buitenlands terrasje waar men je niet kent. Je kan er alleen een stralende glimlach met winnen.

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs voel-je-sexyer-voel-je-zomers  en zomerse-fotos-hoe-sta-je-mooi-op-een-foto

6 reacties

  1. Kleine tip om geen lippenstift op je tanden te hebben!
    Steek je vinger in je mond, sluit je gestifte lippen errond en trek je vinger er terug uit. Op je vinger hangt nu wat kleursel wat makkelijk is af te vegen, maar nooit meer op je tanden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.