Liefde zoeken… Love me Tinder…

Op aanraden van een vriendin heb ik een paar weken geleden een profiel aangemaakt op Tinder. Ja een mens moet iets doen nietwaar😊. Fotootjes kijken, swipe links (negatief), swipe rechts (positief), swipe links, links, links, links… Ik kritisch??😊 Té ver, té jong, té oud, geen leuke hobby’s, looks mijn ding niet😊… Sommigen kregen het voordeel van de twijfel want je krijgt maar weinig informatie bij elk profiel. Maar toch, Tinder heeft me al een paar keer een bericht gestuurd dat ze geen potentiële matches meer vinden voor mij en ik ‘wereldwijd’ moet aanduiden😃, das wel ver om te daten😊. Toch deed het me nadenken. Een langere tijd single zijn heeft zo zijn voordelen. Persoonlijk ben ik het gegroeid en zelfbewuster geworden in deze periode. Maar alleen zijn is ook niet altijd leuk, ergens hoop je toch op je +1, een partner om je leven met te delen. Liefde zoeken… Love me Tinder… Zijn we veel kritischer naar anderen toe, dan naar onszelf? Blijven we ons leven op dezelfde manier leven en hopen we toch dat het tot andere resultaten zal leiden? Een overpeinzing… Liefde zoeken… Love me Tinder…

Nieuwe Feiten

Als ik ’s middags huiswaarts rij luister ik steeds naar Nieuwe Feiten op Radio1 (website hier). Onlangs was er een gesprek met iemand die zijn/haar masterproef deed over Tinder, over het feit dan vrouwen kritischer zijn dan mannen, en waarover ze ‘struikelen’. Liefde zoeken… Love me Tinder…

En ik lachte me een kriek met deze hilarische parodie op ‘Love me tender’ van Elvis… waarmee ze het interview afsloten 😊 Zeker even luisteren. Liefde zoeken… Love me Tinder…

Single zijn is geen vloek, een relatie hebben is geen wondermiddel. En toch blijven we zoeken, maar vinden we elkaar zelden. Maar als ieder voor zich even kijkt naar je gewoonten en je keuzes, want meer buiten te komen of je aanmelden voor elke datingsite en maar te swipen is niet genoeg. Ben je wel klaar voor een relatie? Wil je wel je nieuwe geclaimde leven aanpassen voor een partner? Zijn we niet kritischer naar de ander toe dan naar onszelf? Het zijn gewoon nadenkertjes, geen beschuldigend vingertje hoor… Liefde zoeken… Love me Tinder… het is niet evident.

1. Je bent té wanhopig op zoek

Je voelt ergens een emotionele leegte en deze lege ruimte probeer je te vullen met een relatie of mannelijke bevestiging. Ook mannen zijn geen verbintenisfoben (tenminste, de meerderheid is dat niet). Een man kan zeer toegewijd zijn en heeft graag een relatie aan met een vrouw die hem waardeert om wie hij is. Hij wil zich gekozen voelen door een vrouw die hij moest verdienen. Hij wil niet het gevoel hebben dat hij gewoon een plek opvult die gemakkelijk naar een andere man had kunnen gaan. Een man voelt jouw wanhopig op zoek zijn. En hij houdt niet echt van die ‘verantwoordelijkheid’ dat hij je doet goed voelen over jezelf of dat híj die leegte opvult, dat hìj je geluk maakt…

Oplossing

Dit wanhopig op zoek zijn komt meestal voort uit een gebrek aan eigenwaarde. Het gevoel hebben dat er iets ontbreekt in jezelf of in je leven en denkt ten onrechte dat een relatie de remedie zal zijn. En nee ook een relatie je niet gelukkig maken. Werk je aan die relatie met jezelf, nee je bent niet zielig omdat je single bent. Als je jezelf begint met jezelf graag te zien, zal je dit ook uitstralen.

Mijn overpeinzing

Ik zocht vroeger ook bevestiging in het hebben van iemand. Soms had ik een relatie en was niet eens echt verliefd op de man, maar ik had iemand… Nee doe ik niet meer, ik ben gegroeid. En ik ben het waard!

2. Je bent (té) kieskeurig

Swipe… swipe.. swipe…

Van het ene uiterste of het andere. Sommige dames zijn misschien té kieskeurig en zijn niet bereid genoegen te nemen met iets minder dan die droomman. (En heren, idem dito voor jullie hoor!). Tal van mannen (of dames) met mooie eigenschappen worden al geschrapt als relatiepotentieel omdat ‘iets’ hem/haar uitsluit als hun droomman/vrouw. Wees alsjeblieft toch een beetje flexibel, besef dat het is niet omdat niet alles aangevinkt wordt op je ‘lijstje’ dat dit betekent dat je settled for less. Misschien vind je zijn werk niet leuk, misschien vind je de manier waarop hij zich kleedt niet leuk, misschien vind je zijn hobby’s of de muziek die hij graag hoort je ding niet. Maar zijn deze belangrijk in een relatie? Misschien is hij wel een leuke, vriendelijke, zorgzame persoon en de beste partner.

Oplossing

Maak een top 3, 3 eigenschappen die je nodig hebt in een man, en 3 die echt niet kunnen. Dit biedt je misschien perspectief van wat je echt belangrijk vindt. En denk verder dan alleen looks, werk, hobby’s… Als je dan met een man date en niet onmiddellijk die ‘vonk’ voelt, geef hem toch een eerlijk een kans. Misschien begin je na een paar ppppffff-dates toch plots die kriebel te voelen omdat je iets verder leert kijken dan alleen ‘wat je wou’. Het type man dat je denkt te willen is misschien niet wie echt past bij jou. Sta open voor anders, en misschien zal je aangenaam verrast worden.

Mijn overpeinzing

Mijn lijstje 3/3: ik wil graag dat een man groter is dan mijn 174 + hakje… (oppervlakkig? tja). Ik hou ook wel van een zeker intellect zonder hij daarom Einstein moet zijn😊. En hij moet zijn zaken op orde hebben en is klaar voor iemand in zijn leven. Hij hoeft niet van onder mijn kerktoren te zijn, maar ook niet van té ver. En geen jonge kinderen meer want ja ook 50+ mannen hebben die soms uit een 2e relatie, en geen ‘bompa’ hij moet nog leuk en actief bezig zijn met dingen😊. Het zou leuk zijn dat hij geïnteresseerd is in cultuur en city trips, en ja anders blijf ik dit doen met mijn vriendinnen 😊. En hij moet me in op handen dragen (figuurlijk dan)😊.

3. Heb je aan jezelf gewerkt?

Euuuhhh misschien…

In relaties ga je dikwijls aantrekken wat je zelf bent of denkt te zijn. Als je jezelf niet waardeert, ga je voor iemand die je niet goed behandelt, en je zal er oké mee zijn omdat hij alleen maar bevestigt hoe je over jezelf denkt. Wanneer je emotioneel niet beschikbaar bent, trek je een man aan die emotioneel niet beschikbaar is. Misschien ben je bang om gekwetst te worden, dan zal je onbewust muren optrekken om jezelf te beschermen.

Je moet er eerst voor zorgen dat je emotioneel zelf op de juiste plek bent. Dat je om de juiste redenen een relatie wilt. Je moet weten wie je bent en geleerd hebben dat je ook gelukkig kan zijn zonder een relatie. Je moet je pijn uit het verleden loslaten. Niet twijfelen aan jezelf, een goed gevoel van eigenwaarde trekt aan, als jij van jezelf houdt dan zal een andere ook weten waarom hij van jou moet houden.

Oplossing

Een vriendin vraagt zich elke dag af ‘Zou ik vandaag met mij willen daten?’ Als je een emotioneel gezonde, zelfverzekerde, stabiele man wilt, dan moet je ervoor zorgen dat je die kwaliteiten op hetzelfde niveau spiegelt. Misschien staan de mannen niet onmiddellijk in rijen van 3 aan je voordeur 😊 maar ongemerkt zal je makkelijker en andere contacten leggen… En misschien…

Mijn overpeinzing

Geen gemakkelijk iets, mijn verleden drukte zijn stempel. Zou ik vandaag met mezelf willen daten? Volmondig ja, want ik ben een toffe madam. Zou ik tegen mijn eigen ‘voorzichtig, niet te vlug, betrouw ik het wel’-muren aanlopen ja dat ook… Eventuele potentiële partners gaan ‘wat’ (misschien zelfs een understatement) moeite moeten doen… 😊

4. Je wilt mannen die jou niet willen, tja

Soms moet je op je tenen staan ien soms voelen ze als een ongemakkelijk paar schoenen…

Sommige mannen zijn als een paar supersexy schoenen, ze zijn  geweldig en je moet ze hebben. Maar als je ze draagt, heb je pijn. Doe je ze uit dan ervaar je een bijna euforische opluchting,… Het is hetzelfde gevoel als je date met een niet-beschikbare man. Misschien moeten we op zoek gaan naar een comfortabel paar schoenen die je de steun geven waar nodig en een constant gevoel van gemak. Dat is veel beter dat als je telkens weer die pijnlijk schoenen uit moet trekken…

Charmant, zelfverzekerd, grappig, babbelaar,… Mannen die je intrigeren maar altijd een beetje buiten je bereik blijven. Of hij lijkt te zijn wat je wilt, maar het is niet wederzijds. Of het is een ‘bad boy’ die eigenlijk bindingsangst heeft. Je wil een man ‘vangen’ die niet gevangen lijkt te willen worden… tenminste niet door jou. Soms tonen ze interesse, maar zijn ze ook goed voor jou? Blijf je hangen in oude gewoontes, dan wordt het een never ending story met hoge verwachtingen en een reeks teleurstellingen.

Oplossing

Kijk naar zijn daden, luister niet naar zijn woorden (zei mijn oma zaliger). Wees eerlijk vooral zonder excuses te zoeken. Wat haal je uit deze relatie? Waarom voel je je vooral tot hem aangetrokken, al weet je dat hij geen goede partner op lange termijn zou zijn? Krijg je hetzelfde uit deze relatie als wat je er zelf instopt? Je focussen op onbereikbare mannen is een verspilling van tijd en energie. Jij verdient beter, jij verdient een man die zijn leven rond jou wil opbouwen. Of meer nog jij verdient gewoon gelukkig te zijn met jezelf.

Mijn overpeinzing

Helemaal waar… een opsteker!

5. Filter je op een foute manier?

It’s a match! Hoop ik toch…

Hij vertelt je tal van positieve zaken, maar achteraf onthoud je 1 minder puntje waar je hem op afrekent. Misschien focus je je op een ‘foute’ manier. Filters in je hoofd die grotendeels gevormd werden door je ervaringen, door je interesses, verlangens en angsten. Honderd mensen kunnen je vertellen hoe leuk en tof je bent, maar het zal niet tot je doordringen. Het enige wat blijft hangen, is dat die ene persoon ooit niet in je geïnteresseerd leek te zijn. Het zij zo, jij bent ook in veel personen niet geïnteresseerd toch… Je realiteit wordt voor een groot deel gecreëerd door je misschien wat defect filtersysteem.

Selffulfilling prophecy, we willen precies altijd ons eigenlijk gelijk zoeken, zelfs als dit niet positief is. Zijn onze subjectieve filters dan wel juist? De werkelijkheid is niet objectief, deze wordt gevormd door zowel wat ons overkomt als hoe we de dingen die ons overkomen interpreteren. Ja toch?

Oplossing

Leer je te focussen op de leuke dingen die je overkomen, de positieve zaken in die potentiële partner, in je eventuele relatie, of van je toffe jij! Saboteer jezelf niet door je angsten, door je verleden. In relaties, in je leven, het maakt alles ook gewoon aangenamer. Onze gedachten hebben invloed op hoe we ons voelen, en aangezien we kunnen bepalen wat we denken,… leer omdenken…

Mijn overpeinzing

Hoe graag ik het ook anders laat uitschijnen, ik ben nog steeds dat onzekere meisje binnenin als het aankomt op relaties. ‘Wil hij me wel’? in plaats van te denken ‘Wil ik hem?’’, maar het is aan het beteren 😊

6. De X-factor

De grote onbekende waarom het niet lukt met een man, in een relatie. Soms moet je het gewoon aanvaarden, die blijvende klik komt niet. Gevoelens zijn niet altijd feiten. Probeer objectief naar een situatie te kijken. Enkele van je oude misschien ‘foutieve’ overtuigingen uit te dagen en te vervangen door nieuwere, gelukkiger waarheden. En op een dag klikkerdeklik klik klik😊…

En soms heb je een leuke date, en blijkt het toch geen blijver…

Oplossing

 • Werd je vertrouwen geschonden, toch zal je terug vertrouwen moeten je hebben.
 • Veroorzaken ogenschijnlijk kleine onschuldige dingen je angsten en onzekerheden, reflecteer even met jezelf waarom dit gebeurt… is het het eigenlijk waard dat je vasthoudt aan die angsten.
 • Ben je een overdenker dan analyseer je misschien te veel, elke komma elk punt in het gesprek. En zet je vraagtekens en uitroeptekens waar hij/zij deze nooit bedoelde.
 • Misschien moet je niet altijd verlangen dat de ander die zich moet aanpassen.
 • Zorg dat blijft voelen, dat je open blijft staan voor misschien terug iets leuks.

Mijn overpeinzing

Mijn leven en relaties zijn een leerschool en gaven me  inzichten die ik ervoor misschien niet had (en ook genoeg stof om over te bloggen😊).

Liefde zoeken… Love me Tinder…

De tijd maakt de herinneringen verder weg, en littekens worden vager. Maar na een pijnlijke breuk moet je voor jezelf zorgen dat je heelt en dat je niet verbitterd wordt. Ooit moet je je hart weer openstellen… Het leven is verandering, aanpassen aan nieuwe omstandigheden en dat moet je aanvaarden… ook voor later… Liefde zoeken… Love me Tinder… Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is het zo waard.

Xoxo Ninon

PS: En heb ik liefde al gevonden op Tinder… nee nog niet… ik ben er niet van overtuigd dat dit dé manier is… maar ja zoals eerder… Ja een mens moet iets doen nietwaar😊. Liefde zoeken… Love me Tinder… Liefde zoeken… Love me Tinder…Liefde zoeken… Love me Tinder… Liefde zoeken… Love me Tinder…

Lees ook deze blogs over daten eens 50+  speeddaten-ik-zoek-een-kobe. en Ik ben 50+ en ik date: zwemlessen

2 reacties

 1. Een bepaald wensdenken laat effectief vele opportunities in de kiem smoren.
  Ikzelf heb 6 jaar geleden mijn huidige vriend leren kennen via Tinder. Met een tussentijdse off situatie is het nu sedert een groot jaar terug ok.
  Zolang de partner een toegevoegde waarde is aan onze levenskwaliteit, moet men ervoor gaan.
  Realistisch blijven en geen prins op het witte paard verwachten… Sprookjes blijven sprookjes !

  1. Helemaal waar… die perfecte prins dat moet ook maar saai zijn, en dat wit paard is ook rap wat vuil… Dank voor je reactie, en koester elkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.