Liefde hoeft niet perfect te zijn

Liefde hoeft niet perfect te zijn. Liefde moet veel dingen zijn, maar perfectie is niet één ervan, want wie heeft in zijn leven nog nooit een foute keuze gemaakt. Niets, niemand is perfect, jij of ik niet, maar ‘echt’ zijn dat is wat telt. Ik heb nooit een perfecte relatie gewild. Ik wil gewoon dat die andere net zo hard probeert als ik om er en wij-verhaal van te maken. Liefde moet gewoon echt zijn. Liefde is een uitdaging.

W.H. Auden – maar zo mooi

Echte liefde… dan vind je je lief, je minnaar, je beste vriend, je maatje, je glimlach, je trooster, je alles. Je ware liefde is degene die je bijstaat in goede en slechte tijden (waar heb ik dat nog gehoord 😊). Het is diegene die altijd aan jouw kant staat, en die je tranen wegveegt, of je toch minstens zijn ‘propere’ zakdoek geeft, als je verdrietig bent of je net van geluk een traantje wegpinkt.

Liefde is verbinding, het verbindt twee mensen die onvolmaakt zijn. Wanneer twee mensen met elkaar verbonden zijn, plannen ze hun leven rond elkaars leven. Ware liefde moet ook echt waar zijn. Je moet elkaars prioriteit zijn en blijven. En beiden moeten dezelfde toewijding, hetzelfde enthousiasme, dezelfde energie in een relatie brengen. De liefde moet gewoon waar genoeg zijn om fouten te overwinnen, zodat deze in mindere periodes die er zeker zijn, ook overleeft. Liefde waar je je handen, je koude voetjes, je hart en je ziel aan verwarmd. Het wij-verhaal, die blijvende betrokkenheid is zo veel meer waard dan mooie rode rozen, candle light diner en cadeautjes met Valentijn.

Ik was nooit op zoek naar  perfectie bij een partner. Ik zoek eerder iemand met wie ik een diepe en oprechte band heb. Iemand die bereid is net zoveel moeite te doen om onze relatie te laten werken als ik. En die naar mij luistert zoals ik naar hem zal luisteren. En die ook net zoveel om mij geeft als ik om hem. Ik zoek iemand in wiens armen ik ’s nachts in slaap kan vallen, veilig en wel… wetende dat hij er ook ’s ochtends zal zijn, en me met mijn haar in piekjes en wat verfrommeld nog even graag zal zien. 😊 Ik zoek een betrouwbare chauffeur die als de relatie eventjes een bumpy road kent en je even verloren rijdt, de weg durft te vragen. Ik wil gewoon echte oprechte liefde met iemand die net zoveel van mij houdt als ik van hem.

Liefde is de imperfecte perfectie

Ik ben al verliefd geweest, maar ik heb de ware liefde gekend… misschien… voor eventjes… Ik hoop dat mijn ‘allerliefste lief’ onderweg naar me is en mijn pad zal kruisen. Ergens verlang ik terug die imperfecte liefde te vinden… Zal ik deze herkennen, zal ik het weten? Misschien… als mijn leven plots voelt als de imperfecte perfectie… Liefde hoeft niet perfect te zijn.

Happy Valentine!

Xoxo Ninon

Vorig jaar schreef ik met Valentijn deze blog Romeo my Romeo, where art thou?   …

4 reacties

  1. Je hebt waarschijnlijk geen relatie op dit moment, maar ik help het je mee hopen dat die nieuwe partner onderweg is naar jou. Happy Valentine’s day!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.