Leeftijd is meer dan een getal

Mijn dagelijkse kijk, de manier waarop ik mijn leven leid, mijn filosofie die me op ‘quick ass’ houdt, is weten dat mijn leeftijd slechts een getal is. Dat die 50plus, of  49+ de volgende 10 jaar zoals ik zelf zeg, meer is dan dat rekensommetje met het jaartal op mijn identiteit.  Dit is zeker een vergissing. Must be! Sommigen van ons omarmen hun leeftijd, happy en gelukkig dat ze deze haalden zonder enig probleem.  Maar ik ken er ook, mijn lotgenoten, die eerder 49+ willen zijn en blijven. Forever young! (cfr. Paul PePe Michiels!)

Maar whatever dat getal is, laat deze leeftijd je niet tegenhouden om toffe dingen te doen. Je leuk te kleden (natuurlijk kan die ‘perfecto’), nieuwe uitdagingen te zoeken (waarom zou je niet op salsa  les gaan), het leven te verkennen, te exploreren. Want geeft toe ‘it is only a number’, niet een gevoel. Wees trots, wordt trots op alles wat je doet, op alle prestaties, op elk verleggen van grenzen, hoe klein ook.  Loop head up high, schouders achteruit als een toffe ‘wijze’ (in beide betekenissen) dame.   Voel gewoon dat je leeft!

Wij, ‘meiden’ van 49+,  zijn cum laude afgestudeerd aan de universiteit van het leven, met zijn grappen en grollen maar ook het verdriet en de pijn.   Maar wij middle aged?? No way!  Gelezen de persoon die ooit zal sterven op 135-jarige leeftijd loopt nu reeds rond.  Dus FIFTY-LICIOUS ladies van 49+ voel je jong!

Tja ‘men’ (lees = werkgevers, media) wil vrouwen van 49+ nog steeds graag ‘afschrijven, buiten spel zetten.  Maar gelukkig is deze trend toch aan het keren.  Je er zijn meer en meer  vrouwelijke 50-plus managers in bedrijven, fotomodellen van 50+ maken terug furore en zie je ook meer en meer  in  publiciteitscampagnes.

Bepaalt je leeftijd wie je bent, of is het eerder je levensstijl die je ‘jouw’ definieert?  Misschien is je leeftijd wel afhankelijk van wat er op je pad komt, en kan je je variërend van 30 tot 50 tot wel 100 voelen. Denk maar aan puberse verliefdheidskriebels, of anderzijds the day after, na een avondje van te veel wijntjes met de girl friends. Tja dat kroegtijgeren is er toch zo niet meer bij… 🙂

Onlangs was ik in sleep sleep modus.  Buiten donker en koud, wat vitamientjes te kort, de hormonen,… de ijskast was leeg (tot daar) maar ook geen kattenbrokken meer (veel erger). Daarom moest ik mezelf tot aan de supermarkt te slepen. Parkeerde, trok een stug winkelkarretje uit de rij, ging shoppen, en het voelde als 150 jaar oud. Tot…  een ‘jonge meid’ van ergens mid 30 me aanspreekt van ‘Sorry mevrouw ik wil mijn nieuwe vriend verrassen met een etentje. Wat geef ik best bij asperges? En ja ik hoop dat het blijft duren, want zo en zo…’  en op het einde zei ze plots ‘and I love your haircut! ‘ (ik met trendy voor 2018 baby fringe (korte froufrou)) En plots huppelde ik achter mijn winkelwagentje door het gangpad, ik dacht een ‘leeftijdgenote’ met zelfde dating issues en indruk willen maken op ‘dé man’… en plots voelde ik me ook 30 jaar jong…

Soms leef ik mijn leeftijd, maar soms ook een beetje rebellerend er tegen. Een tattoo, als single op city trip, bij Essentiel gaan shoppen, staan dansen op een festival (en nee niet Rimpelrock), binnenkort als een puber terug beginnen daten,… Leef een beetje out of the box en het wordt een leuk verslavend gevoel. Want je hebt er slecht één, dus geniet nu want je weet maar nooit…  Zo dat niemand moet zeggen ‘ze had nog zoveel plannen’.

Dus voor 2018 enkel maar positieve FIFTY-LICIOUS zaken. Evalueer je leven en je levensstijl. Hou van jezelf. Geef jezelf een schouderklopje en zeg: ‘ leeftijd jij bent enkel een cijfer, en ik ben zoveel meer!’ and feel FIFTY-LICIOUS!

XoXo Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.