Kledinggewoontes voor verbetering vatbaar!

Ik was zo aan het nadenken, waar zondig ik het meest tegen om er trendy en FIFTY-LICIOUS uit te zien.  Want je krijgt zo van die routines, je blijft soms hangen in vroeger. De manier waarop je je haar draagt (eindelijk eens een carrétje gedurfd), hoe je make-up gebruikt (ik draag al jaren grijze oogschaduw). En van die kleerkastgewoontes,… We kleden ons jaaaaaaren lang in dezelfde stijl. Soms is een kritische blik naar jezelf nodig. Dus Fifty-licious ladies, tijd voor een zelf-evaluatie.  Wat is voor verbetering vatbaar? Hoe je stijl en flair accentueren?

 1. Gepersonaliseerde folder van ZEB

  Altijd dezelfde stijl dragen
  Je kleerkast heeft af en toe wat input van nieuwe trends en items nodig.  Jij blijft niet dezelfde, je lichaam niet, je leeftijd niet, maar ook de mode niet. Dus stap uit je comfortzone, en durf! Ik ben van een office look iets meer naar boho chic gegaan, gebloemde broeken met een top (mijn Marrakesh outfits ook deze zomer verder dragen) en ja leuke reacties al gehad “Dat is anders, maar het staat jou echt goed!” “Je ziet er jonger uit” (Ja dat moeten we hebben…) 😊 Probeer eens iets anders.  En ja misschien is die eerste gebloemde broek niet te opvallend blauw/wit.  Of je eerste lange rok wat onwennig… maar iets nieuws in je kleerkast en ik ben zeker dat je toffe reacties zal krijgen met je new look.

 1. het was voor een verkleed party hoor 🙂

  Looking 1999 wanneer het 2018 is
  Sommigen van ons zijn nog niets veranderd 😊.  In ons kleerkast vinden we nog steeds dezelfde zaken terug als van toen we 18 waren.  De jeans-meid? De calleçon-madam? De bloemetjes jurkjes-dame (ik, me, moi)? De Converse-girl (van 50)? De bling-van-ver lady?  Het is zo gemakkelijk om zo vertrouwd te raken met je look dat je vergeet dat mode verandert. Dat jij verandert. Een stylist noemt dit je blinde vlek en een reden waardoor dames hun ‘mojo’ verliezen. Je looks wat aanpassen naar wat je in de boekjes ziet, mag. Koop moderne sneakers en draag deze onder een jurk voor extra pit. Ga voor die meisjesachtige romantische gebloemde lange jurk. Mode evolueert en dat  jij moet dat ook.

 2. Altijd alles in 1 kleur
  ‘I love any color as long as it is black’… of blauw, of grijs of beige… Welk kleur valt het meest op als je je kleerkast opent.  Alles éénkleurig is makkelijk, alles past op alles of toch zo ongeveer. Ik ben ook een ton sur ton fan.  Maar dan ga je best voor een uitgesproken snit zoals bij COS of SARAH PACINI, daar is soberheid en eenheid van de outfits net een must. Anders best opletten want je krijgt er geen verfrissende look door en laat je vlug ouder lijken. Breng wat pit in je outfit met wat kleurrijke accessoires, een toffe sjaal of een opvallende ketting, of denk aan een expressieve schoen in een knalkleur, of een panterprint. Leg een accent.
 3. Niet de juiste stijl of kleuren dragen
  Stijl en kleuradvies is soms nuttig, ik ben 35 kg afgevallen 5 jaar terug en plots stond ik voor mijn kleerkast en ik wist niet meer hoe me te kleden… Maar een modieuze vriendin of een style coach kan je natuurlijk altijd advies geven.  Ik heb een kleuranalyse laten doen, ik ben een ‘winter type’… Niet dat je er altijd strikt moet aan houden, maar dikwijls staan die kleuren je gewoon beter, en voorkom je miskopen. En ik zag onlangs iets staan over een Feng Shui Stijl analyse ik had er nog nooit van gehoord maar leek me wel interessant.
 1. van E5 mode naar mijn kleerkast

  Te veel speciale gelegenheid outfits
  Soms vind  je een feestelijke jurk echt wel mooi (en niet echt goedkoop).  Of zie je een paar vavavoom schoenen met hoge hakken, ja die wil je hebben.  Maar wanneer ga je die items dragen?  Ze ‘bewaren’ voor speciale gelegenheden? Een kast vol mooie spullen voor de rode loper… als je die al moet afwandelen. Match aankopen met je levensstijl.  Zoek zaken die je misschien niet altijd dagdagelijks, maar dan toch een  ietwat gedowndressed, kan aantrekken door te combineren met een jeans jasje of een sneaker bijvoorbeeld.

 2. Wissel eens van winkels
  Verrassende items vind je soms op verrassende plaatsen. Verleg letterlijk je grenzen eens, stap eens binnen in boetiekjes of leuke zaken waar je anders nooit komt. Of stap er binnen ‘budgetsgewijs’ tijdens de solden-periode. Of gaan shoppen in een stad die je niet kent… in Nederland bijvoorbeeld. Wedden dat je er de koop van de eeuw vindt.
 3. Draag niet altijd plat…
  I know, plat is gemakkelijk.  Veel stoepen en winkelstraten zijn een uitdaging voor hakjes-dragende-dames. Ook ik heb een variatie van sneakers en comfi shoes.  Maar ik heb ook instant-sexy-gevoel hakken in mijn kast staan.  Voor af en toe. Je voelt je onmiddellijk ongelooflijk sexy, ook voor je spiegel. Ook elegant en gemakkelijk om mee te stappen zijn pumps of sandalen met een sledehak. En als je echt geen hakken kunt/durft dragen, zorg dan dat je een ongelooflijk hip en trendy paar draag. And feel good about it.
 4. ik wil krullen

  Te lang wachten tussen kapsels
  Dames van 50, verzorg je haar… het is je kroon. Er is niets verleidelijks of sexy aan het hebben van een vormeloos kapsel of een grijze uitgroei. Ga langs bij je kapper, kleur op tijd je roots bij als je nog niet klar bent voor je grijze haren.  En verander ook eens af en toe eens van coupe… daarom niet drastisch, maar van een korte bob naar een lange en omgekeerd, of van rood bruin naar bruin bruin…

   

  Verander je kleerkastgewoontes, feel your mojo, be vavavoom, of gewoon fifty-licious.

  Xoxo Ninon

4 reacties

 1. Dat zijn zo van die dingen waar ik ook soms tegen zondig… te veel feestjurkjes, gelukkig draag ik graag casual chic 🙂 Bedankt voor de tips.

 2. Ja we zouden ons eens wat meer moeten mogen ‘opkleden’…. misschien een ideetje voor een blog… in plaats van casual Friday… dress up Thursday introduceren… Velen lopen er constant casual bij, niet enkel meer op vrijdag 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.