Keep it cool - Fiftylicious

Keep it cool! Hoe hou je het koel in deze hitte?

Hot hot hot… Gisteren om 14.30 u al 27°C graden binnen, nochtans met alle rolluiken naar beneden en de gordijnen dicht. Warme, tropische dag naar Belgische normen toch. En het voelt ook zo. Hot zweterig loom en puffen… Zelfs buiten onder de grote parasol is te heet, er is geen zuchtje wind.  Dus de ventilator binnen op stand 3…  geeft een lekker briesje. Keep it cool! Hoe hou je het koel in deze hitte? En hoe zorg je dat je er toch niet al te zweterig en verfrommeld uit ziet?

Charlie-poes heeft het koelste plaatsje gevonden, rond de middag is ze in de kelder gaan liggen. Lekker fris.  Boris ligt plat op zijn buik op de koude vloer en als die opgewarmd is verlegd hij zich een meter… slim gezien. Tja we zijn die tropische temperaturen niet gewoon in België.  En het is nu al enige weken.  Enerzijds vakantie-gevoel… anderzijds het mag toch al eens regenen.
Hoe dan ook, hier een blog hoe je best koel blijft in de hitte! Wie weet wordt België wel de nieuwe Costa Belgica 😊.
Wat draag je het beste als de temperaturen stijgen naar hot hot hot… OK niets (hoor ik je denken), prima binnenshuis, als je gaat slapen, in je afgesloten tuin dan 😊.  Maar als je op stap wil gaan naar de Gentse Feesten, apéro pop up bar, zomerse BBQ,… Hier een paar suggesties to keep it cool. Hoe hou je het koel in deze hitte?

 1. Keep it cool - fiftylicious
  Katoen, wit, structuur, luchtig

  Katoen en linnen zijn ideale stoffen om te dragen. Natuurlijke materialen voelen lekker aan bij hitte. Je voelt je minder zweterig omdat dit wordt opgeslorpt door het materiaal, dus best niet voor polyester shirts kiezen.

 2. Loszittende kleding! Hoe losser, hoe beter. Een losse wijde top of bloes over een wijde broek bijvoorbeeld. Hoe minder stof je lichaam raakt, hoe comfortabeler en lekker licht en luchtig je je gaat voelen.
 3. Kies voor een outfit volledig in wit, ivoor of licht beige tinten. We leerden toch in school: wit kaatst de warmte terug 😊.
 4. Luchtig, structuur, en bedekt voor de hete zon in Marrakesh

  Dunne flowy stoffen zijn ideaal bij warm weer. Maar kies dingen in lichte stoffen met naden of borduursels zodat deze structuur hebben en ze niet aan je lichaam beginnen plakken bij het minste transpireren.

 5. Vermijd het dragen van lichtblauw. Wist je dat deze kleur meer zweet vertoont dan elke andere kleur? Dus zeg het ook tegen je partner, best geen lichtblauw hemd als hij geen vijverpoelen en zweetvlekken wil vertonen. Als je wilt zweetvrij lijken, dan zijn zwart of wit de betere keuze. Op zwart en op wit zie veel minder vochtvlekken.
 6. Me & and my hat, ik niet echt een hoedenhoofd 🙂

  Draag een hoed. Je ziet ze meer en meer in het straatbeeld en het staat echt wel hip en trendy. Een hoed beschermd tegen de stralingswarmte op je hoofd.  En als het een hoed is met een brede rand, is ook je gezicht meer beschermd tegen het felle UV.

 7. Makkelijk schoeisel. Kies ook voor gemakkelijke sandaaltjes, espadrilles,… Met de warmte hou je meer vocht vast en zullen je voeten zachtjes zwellen en kwetsbaarder zijn voor blaren.
 8. Kleine handtas. Met dit warme weer wil je echt met geen grote handtas zeulen. En nog minder een backpack op je rug. Kies voor een handige kleinere cross body tas met enkel je basics in. Een reden handtas uit te kuisen 😊.
 9. Minimaal aan juwelen. Oorringen zijn OK. Maar pas op met ringen als je makkelijk wat opgezette handen hebt bij deze warmte. Ook je huid geraakt makkelijker geïrriteerd door het zweten als je halskettingen draagt.  En pas op metaal wordt warm in de zon.
 10. Neem een waaier mee, jezelf koelte toewuiven met een waaier (je weet wel zoals de Spaanse señora’s, al heeft Karl Lagerfeld er ook altijd een bij) is vrouwelijk en elegant.

Maar vergeet niet te hydrateren.Van binnen en van buiten! Zorg dat je meer water drinkt dan anders. Door de hitte merk je niet altijd dat je zweet want het verdampt direct. Doe een flesje water mee in de auto, voor als je file hebt of wat te lang in de felle zon moet wandelen. En jij en je huid drogen uit. Dus ook smeren, smeren smeren… Een dagcrème met sunblock, body milk, zonnecrème met factor 30 (minstens) en aftersun balsem voor je lichaam ’s avonds. Zorg  dat je huid voldoende gehydrateerd blijft. En bescherm je met een hoge zonnefactor.  Goed tegen rimpels en ouderdomsvlekken.  Je huid beschermen is van vitaal belang tijdens deze hete zomermaanden!   Zorg dat je niet verbrandt.  Oh, en vergeet niet steek een roller deodorant in je handtas, kan je altijd even gebruiken om je op te frissen en terug lekker te ruiken 😊.

Doet me denken aan een zomerhit van laaaaaang geleden… feeling hot hot hot… Hot hot soca dance…
Ik hoop dat je een superleuke en zonnige dag hebt!

Xoxo Ninon

2 reacties

 1. Het was gloeiend warm in midden Spanje, dus ik heb je tips kunnen gebruiken… en me alvast ook een strooien hoed aangeschaft. Hip en praktisch. Adios Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.