Ik zoek eerder een goede man

Spannend… Ik heb me ingeschreven en kreeg onlangs een telefoontje van het productieteam van First Dates… je weet wel dat datingprogramma op tv. Ik ben geselecteerd en zal een date hebben in het First Dates restaurant… als ze natuurlijk een match voor me vinden. Opnames begin september, op TV in het najaar denk ik. Maar welke profiel zoek je? Een moeilijke. Want zijn hobby’s, muzieksmaak en zelfs looks maken het daarom geen blijvertje.  Ik zoek eerder een goede man.

Ik zoek eerder een goede man, maar misschien zijn de kwaliteiten die hem definiëren voor iedereen wat verschillend. Een nadenkertje, zeker na een paar omzwervingen in mijn verleden… Overal vind je advies, maar het gaat meer over wat je allemaal moet doen, eerder dan over wie je moet zijn. Dus eigenlijk, wat je ook zegt of doet, liefste meneer, het gaat erom hoe je je gedraagt. Res, non verba (geen woorden maar daden).

Gentleman

Veel vrouwen van 50+ zijn opgegroeid met ‘oude waarden’, misschien dat we daarom een gentleman verkiezen. Liefst een nieuwe man met oude waarden. Een beetje een old school ‘heer’, liefdevol met respect zoals mijn vader met mijn mama omgaat. Het voorbeeld van een gentlemen waarmee ik opgegroeid ben.  Een man die beleefd is, en attent, en respectvol en aandachtig voor de behoeften van een vrouw, heeft een streepje voor. Een man waar ik trots naast loop.

Positief

Ik zoek eerder een goede man die positief in het leven staat. Iemand die happy is met wie hij is, wat hij doet en met de wereld rond hem. Iemand die de goede dingen ziet in mensen. En al komt er eens een wolk voor de zon, een man die er echt in gelooft dat die daarna terug zal schijnen. Iemand die je back up is in je leven.

Trouw

Trouw is misschien een van de belangrijkste kenmerken voor een ‘goede’ man. OK, je bent het nooit zeker en dat is aan beide kanten… maar ik denk (op een uitzondering na) eens een cheater altijd een valsspeler… vos en streken weet je wel… Maar zorg ervoor dat jullie niet eerder vrienden of room mates worden in een relatie in plaats van lovers en minnaars… Intimiteit, zoenen, seks blijft belangrijk ook ver na je 50e verjaardag… met iemand die 100 % kiest voor jou.

Integer

Integriteit is ook een kenmerk van een goede man. Hij doet, zoals hij het zegt. Zijn acties onderstrepen zijn woorden, en omgekeerd. Je kan hem betrouwen en vertrouwen, een goede man is er voor je. Iemand waarmee je dezelfde waarden kan delen, iemand die ook zijn meeleven toont.

Eerlijk

Er zijn die leugentjes om best wil (lees hier mijn blog erover), maar over deze gaat het hier niet. ‘Is mijn gat niet te dik voor deze rok’ Hij :“nee schatje je ziet er super uit, maar ik zie je liever in een jurkje 😊”. Wil je een goede fundering voor je relatie, dan moet je elkaar alles kunnen vertellen.  Geen uitvluchten of rond de pot draaien, of het was mijn fout niet maar… Brutale eerlijkheid is soms confronterend, maar liever gekwetst door de waarheid dan bedrogen door een leugen. Ja toch.

Volwassen

Mannen blijven altijd een beetje kind, speelse jongetjes… En toch, met leeftijd komt verantwoordelijkheid, volwassenheid. Een man moet zijn leven in handen nemen, net zoals ik met het mijne doe. Voor zichzelf kunnen zorgen, geen mama’s kindje please.  Maar een volwassen man weet dat het tijd is om op te groeien en volwassen te worden en verantwoordelijk te zijn voor jezelf, je daden, je relatie.

Of ik zo een man zal ontmoeten bij First Dates of eerder of later of ooit, time wil tell. Of het gemakkelijk is een goede man te zijn, waarschijnlijk wel… Ik moet soms maar even rond mij te kijken en ik zie mooie voorbeelden. Dat geeft me hoop. Ja, ik zoek eerder een goede man… een man die ik wil zoenen.

Xoxo Ninon

5 reacties

  1. Prachtig zo’n man wil ik ook wel….
    Succes !!
    Mag ik even wijzen op een d-t foutje in je tekst zonder hierbij pret.ntieus over te komen????

  2. Wooowww tof, laat je weten wanneer het op tV komt dan zien we je eens in het echt 🙂 Spannend zeker :-). En wat ga je aandoen, want ik ben zeker dat je daar al over nagedacht hebt. 🙂 Mooie tekst ook… een goede man, dat verdient elke vrouw. En mannen zouden het moeten nastreven er zo een te zijn, Mijn partner heeft menig van die eigenschappen, ze zijn er niet allemaal altijd even sterk aanwezig.. maar toch. ik ben gezegend. nu duimen voor je dinner match. Grtj

    1. Ik ben ook fan, en je weet maar nooit dat zij beter selecteren dan ikzelf 🙂 . Dus hopelijk blijkt het een goede man hee. Bedankt voor je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.