‘Ik heb niets om aan te trekken’, je kleerkast matchen met veranderingen

PART 1 : Veranderingen zijn onvermijdelijk. Veranderingen… in onze loopbaan, gewicht, leeftijd, geldbeugel, het gezin en zelfs persoonlijke voorkeuren. Omstandigheden veranderen, tijd staat niet stil. En soms maken deze verandering je onzeker want wat was, is plots niet meer en dat geldt ook voor je garderobe. “Ik heb niet om aan te trekken”….

Je staat vol twijfel voor je kleerkast.  Je past, en past en probeert… en nee niets lijkt je OK… stressy momenten… Maar het is een uitdaging om je kledij te matchen met veranderende omstandigheden. Je kleerkast zou een beetje moeten lijken op de gereedschapskist van je man, vriend, vader… met materiaal voor alle akkefietjes/elke gelegenheid. Dus, onze keuzekast moet een gevarieerd bevoorrade toolkit worden, die ons in alle veranderende omstandigheden van pas komt.

Garderobe-veranderende-uitdagingen:

Gewichtsuitdaging: of je dieet lukt fantastisch of een winterkilootje er bij (op de verkeerde plaats meestal) en ja plots een kleerkast vol, en niets om aan te trekken (als ultieme jojoër al dikwijls meegemaakt). Gooi weg wat niet meer past, geef het aan een goed doel, maak plaats.

Financiële uitdaging: plots wordt je geldbeugel ingeperkt door veranderende omstandigheden (kinderen op kot, huis of nieuwe auto op afbetaling, job kwijt…) en ook dan is het belangrijk je goed te voelen.  Ergens put je emotionele kracht uit je looks (ik toch). Dus dan best uitkijken naar passe-partout outfits, zo goed als tijdloze stukken die je nog jaren zal kunnen combineren. Laat de hippe trends van het seizoen maar aan je voorbij gaan…

Job-uitdaging: misschien verander je van job of een promotie, van een informele dresscode naar net echt wel zakelijk geklede collega’s… Of omgekeerd.  Ik ben nogal een fleurige jurkjes madam, maar ja you want to fit in… ‘assorti’ met je collegae zijn… en nee, die zijn echt niet ‘hip en trendy’… eerder een variatie op blauw en grijs met hier en daar een klein uitschietertje… Bij een eventuele aankoop is mijn eerste idee nogal dikwijls ‘kan ik er mee gaan werken’… niet té fleurig, niet té kleurig, niet té bloot, niet té hip (maar OK ik heb ook een ripped jeans in mijn kleerkast en some off shoulder bloesjes, not for work maar oh so FIFTY-LICIOUS sexy)

Gezinsdynamiek uitdaging: je kinderen zijn het huis uit, en je krijgt plots me-time… tijd om te sporten, tijd om meer op straat te lopen, een woonst aan zee of aanschaf van een mobilhome, cursussen te volgen, een huisdier hond of ook paard, of toe te treden tot een serviceclub of andere vereniging en een voorbeeldfunctie krijgen, enz.  For every purpose een outfit.

Wat bijvoorbeeld een verandering voor mij was: ik heb vorig jaar een hond ‘geërfd’ (den Boris) dagelijkse wandelingen inbegrepen… Maar ik had geen ‘honden-wandel-outfits’, geen ‘mag er op kwijlen en vieze pootjes op zetten’ kleding,… Wat ik vroeger nooit deed, en nu meestal wel is me omkleden als ik thuis kom.  En nee geen stapeltje slonzig ‘wel genoeg voor thuis’ kleding, want je weet nooit wie er aan de voordeur belt.

Dus de uitdaging om kleerkast aan te passen aan de veranderde manier van leven… want wandelen was tot nog toe eerder flaneren in shoppingsstraten en niet zoals nu in het bos of in de ‘koestrontboerenstraatjes’ in de buurt… Eerste aanschaf waren makkelijke stapschoenen sneakers in de zomer en ondertussen ook sneeuwbottines om warme voetjes te hebben op mijn wandelingen.  Jeans waar hondenharen geen probleem voor zijn, dat was nu niet zo moeilijk… Maar met een toffe trui of blouse erbij en een warme jas (met kap, want gaan wandleen met de paraplu en de hond, not a good idea) .  En hondje blij, vrouwke blij, of is het omgekeerd. Maar vrouwke wou toch wat stylish wandelen 😊.

Omstandigheden uitdaging: deze kennen we allemaal, wat doe je aan naar een after-work party, op een afspraakje met vriendinnen, op een eerste date, als je gaat shoppen in de solden, naar een begrafenis, naar zee, op reis… Allemaal verschillende omstandigheden die misschien wel een andere outfit vragen… Of  zoek een passe partout outfit… zoals ik met mijn grijze broekpak van Xandress… (vorig seizoen weliswaar) een match voor vele gelegenheden (al zeg ik het zelf 😊 ) en ook een LBD (a little black dress) is zo een match made in heaven… maar daarover in een volgende blog eens iets meer.

Dus blijf even bewust stilstaan bij je kleerkast.  Ga even na bij jezelf wat er voor jou veranderd is of wat er zal veranderen.  Anticipeer! Match je kleerkast met deze omstandigheden. Het leven is een uitdaging, blijf niet hangen in oude routines kies bewust voor nieuwe zaken.  En een goeie voorbereiding is het halve werk… Geef weg wat niet meer hoeft (je oude fitness of tennis tenue, en je hebt echt maar 1 oude broek nodig  om in de tuin te werken hoor!)
Maak een lijstje met wat je nog ontbreekt… En bij een volgende shopping day of solden of outlet-bezoekje dan weet je waar je al zeker moet naar uitkijken… En check!

Het leven zit vol veranderingen.  Je outfits moeten erbij passen.  Geen ‘ik heb niet om aan t e trekken meer’ ! En hulp nodig of iemand om je te vergezellen op je shopping… Just give me a call 😊
Zo blijven we Fifty-licious!

XoXo Ninon

Eén reactie

  1. Toffe blog. Leuk artikel. Heel herkenbaar. Ik heb ook dikwijls niets om aan te trekken 🙂 en toch een kleerkast vol. Tja willen indruk maken zeker, of ook wat onzeker over mezelf nu ik door medicatie 10 kg ben aangekomen. Misschien contacteer ik je wel, en mag je me adviseren wat shoppen. Groetjes Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.