Ik heb geen spijt dat ik van je heb gehouden

Ik heb geen spijt dat ik van je heb gehouden, ik heb alleen spijt dat ik te weinig van mezelf hield. Ik zal niet ontkennen dat ik verliefd op je werd, want ik was het. Ik ga niet loochenen dat je mijn hart beroerde, wat dat deed je. Ik ga niet zeggen dat ik niet halsoverkop was, want ik was het echt. Je betoverde me gewoon met je charme, en ik werd bijna meteen smoor. Je was zo overweldigend leuk in mijn ogen, en ik was overdonderd van jou. Je vinkte veel van mijn vakjes, dat ik belangrijke dingen niet zag of wou zien. Had ik maar geweten dat ik door jou ook veel over verdriet en teleurstelling leerde…

IK

Ik hield van je met elk stukje van mijn ziel. Ik vergaf je voortdurend voor je fouten. Ik hield je hand stevig vast als het moeilijk ging. Misschien hield ik zelfs meer van je in die dips dan toen je op je best was. Ik zat erin voor de lange termijn. Door het gelach en de tranen, hield ik van je. Ik heb er geen spijt van want ik heb geleerd om volledig en onzelfzuchtig lief te hebben. Mijn geloften waren voor altijd, ik meen nog steeds elk woord. En dat is oké.

SPIJT

Ik heb geen spijt van mijn relatie met jou. Ik heb geen spijt dat ik verliefd op je werd. Ik heb geen spijt van ons huwelijk. Maar er is absoluut één ding waarvan ik wou dat ik het kon veranderen. Ik wou dat ik meer van mezelf had gehouden. Ik wou dat ik mezelf niet had toegelaten zoveel liefde te geven dat er te weinig voor mezelf over bleef. Ik wou dat ik mijn wereld niet zo rond jou gecentreerd had, dat mijn wereld op drijfzand stond. Ik wou dat ik niet zo veranderd was om aan verwachtingen te voldoen. Ik heb spijt dat ik mezelf verloor, mezelf niet genoeg koesterde… En niet de liefde kreeg die ik verdiende, die ik verwachtte… Tja, niet oké dus.

IK

Ergens heb ik onbewust altijd het onvermijdelijke geweten. Toen je koos om weg te gaan, verbrijzelde je mijn hart. En toch waren je zovele woorden ‘ik hou van jou’ voor echt en waar gezegd. Het enige consistente in de liefde, is het hartzeer wanneer iemand er niet meer is. Hoewel je op een andere manier van mij hield dan ik van jou, bouwde ik een leven op rond deze liefde. Ik heb geen spijt omdat ik kon voelen waar velen een leven lang naar op zoek zijn, zelfs al was het niet voor altijd. Maar dat is oké.

IK

Toeval bestaat niet, en als alles gebeurt om een reden dan had het universum een plan. We moesten elkaar tegenkomen, en daarom beschouw ik je niet als een vergissing. Toen ik geloofde dat jij degene was met wie ik de rest van mijn leven wou doorbrengen, vertrouwde mijn gevoel. En toch wantrouw ik mijn instinct nu iets meer…

Al voel ik af en toe een steek als ik glimlach door gedeelde herinneringen. Hoe het ook afliep, er zijn altijd ook gelukkige momenten. Ik heb geleerd om tijd te nemen om na te denken over wat ik nodig heb in het leven. Dus het is oké.

Deze mijmeringen

Ik vind het gevoel wat deze foto uitstraalt nog steeds prachtig. Ik alleen in een relatiedromenland…
Zoals elk jaar doe ik even mijn jurk aan. Ze past nog, al zit ze niet echt comfortabel… De corona-kilo’s of neem ik afstand?
Het was 6 jaar geleden, het was 34 jaar geleden…

Als een leuke man met soft narcistische trekjes je liefdespad kruist… opgedragen aan eenieder die weet waarover ik praat.

Ik heb geen spijt dat ik van je heb gehouden, maar ik weet dat ik terug verliefd zal worden op iemand…

Xoxo Ninon

(foto genomen door Anneke Kestelijn)

24 reacties

 1. Sprakeloos… En ook vanuit mijn mannelijke ‘point of view’ bekeken, vind ik er veel herkenbare zaken in terug. Die ga ik nog eens lezen vooraleer ik ga slapen

 2. Dikke knuffel meid, al is het een virtuele. Mooie herinneringen blijven, de mindere vervagen… Je aanvaarding ‘het is oké’. Mooi hoe jij er mee om gaat. Relatie met ‘foute’ mannen of vrouwen… iedereen herkent wel iets…

  1. Dank je. Ik hoop nooit te blijven vast hangen in het negatieve… Mijn leven gaat verder, het is een cliché maar gelukkig maar is het zo.

 3. Zo herkenbaar…. dat het pijn doet 😢
  Je weet het allemaal, je voelt het allemaal, je wil het “anders” … maar door je “opvoeding” was ook veel “not done” … gewoon ondergaan.
  Je moest sterk zijn, onderdanig zijn, …. maw jezelf verliezen. Ik was diep vanbinnen een bang wezeltje geworden. Erover praten kon niet, want dan werd je voor gek uitgescholden.
  En dan maak je fouten, omdat je geen andere uitweg ziet dan sterk te rebelleren, alsof een andere “ik” het van je overneemt.
  Hierdoor heb ik ook mensen, onbewust, gekwetst en zwaar gekwetst.
  Kon ik de klok maar terugdraaien met wat ik nu wel weet.
  Je mag nooit jezelf verliezen, in géén enkele relatie…
  We leren een leven lang, en we moeten van onszelf houden, een leven lang, mét de fouten die we hebben gemaakt. Met mijn stille verdriet, om wat mij werd aangedaan.
  Het gaat niet zozeer om de relatie met foute mannen of vrouwen, maar om hoe we op dat moment met de situatie zijn omgegaan.
  Dan kijk ik opnieuw naar binnen. Ik heb geleerd én ook ingezien, dat ik, door dit alles, nooit meer de spontane meid van vroeger zal worden.
  De liefde, die blijft…
  Het is oké…. jij bent oké…. iedereen is oké.
  Ook al gaan we nu anders met de dingen om.

  “Life is like a river….”

  Blijf je zelf, je bent mooi, je bent oké én je blog is zalig om te lezen ❤️
  Liefs – X –

  1. Je ontroert me met je woorden. Inderdaad sommige dingen doen we omdat we niet weten hoe we die anders moeten doen. En ja relaties doen rare dingen met een mens… Dank je voor je reactie. Het is goed, je bent oké. Knuffel

 4. Heel herkenbaar en gevoelig geschreven. Voor mij was het 24/7 zevenentwintig jaar
  En inderdaad soms is liefde niet genoeg.

  1. Ik hoop voor jou dat je leerde voor jezelf te kiezen. Je grenzen aangeven is niet gemakkelijk. Dikke knuffel en dank voor je reactie

 5. Mooi verwoord! Je legt uw ziel bloot en ik waardeer je om wie je bent. Ik ben ervan overtuigd dat je de liefde terug zal tegenkomen. hartelijke en warme groet

   1. Prachtig Ninon
    Wat je schrijft, ik herken veel van mezelf in wat je schrijft en vooral zo eerlijk praten over je gevoelens. Ik hou van mensen die oprecht zijn en durven uitkomen voor wat hen is overkomen in het leven, het is nooit te laat om open te staan voor de liefde en dat wens ik jou van ganser harte, je bent een prachtvrouw,,je bent een gelukkig kind van het universum xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.