Ik ben single en het is Valentijn… en dan?

Scenario 1: Je bent single en het is Valentijn. Je merkt dat in de winkelstraten alle kerstversiering is verdwenen en vervangen door tientallen rode hartjes, verliefde beertjes met ‘I ♥ (hart) you’ en rode verpakkingen vol chocolade. In januari was je er nog niet echt met bezig, je kreeg van iedereen zoenen en ‘een goed lief dit jaar’ gewenst. En je lachte het weg.. ja ja… Maar sinds deze week vind je het eerder confronterend… Ook dit jaar zal je geen bericht ontvangen met ‘Love you, miss you, my Valentine’. Die golf van romantiek maakt je eerder wat melancholisch, je voelt dat gemis nu meer dan ooit. Veel vrijgezellen ervaren die Valentijnsdag zo. En ja, dit kan je ongelukkig maken, als je het toelaat… Dit brengt me bij scenario 2, een situatie die beter voelt, gezonder en gelukkiger. Ik ben single en het is Valentijn…
Scenario 2: Valentijnsdag, we hebben gezien dat de etalages roder kleuren… Oké hopelijk komt het de verkoop ten goede. Een paar vriendinnen worden verrast met Valentijn en dat is heel attent.  Ik ben blij voor wie een partner heeft, dat ze deze graag zien en omgekeerd ook op handen worden gedragen. Maar ondertussen ben ik ook tevreden met mijn leven als single en weet dat mijn waarde niet afhangt van het hebben van een lief. Ook als single is je leven leuk ingevuld, anders misschien maar even tof… En Valentijnsdag zou geen herinnering mogen zijn aan wat we niet hebben, maar eerder wijzen op hoeveel er wel in ons leven is en hoeveel mensen ons echt wel graag zien. Voilà! Ik kies voor dit 2e scenario. Ik ben single en het is Valentijn… en dan?

Romance

Ach, romantiek. Precies wat iedereen nodig heeft…toch? Fout. Ja ik ben al eventjes vrijgezel. Niet dat ik niet in liefde geloof, doe ik. Ik zou graag een leuke partner ontmoeten, een arm om mijn schouders. Waar ik echter niet in geloof, is het forceren van relaties die niet vanzelf komen. Of het in stand houden van relaties die geforceerd voelen, om welke reden dan ook. Been there, had that, seen that.. nee bedankt. Dan blijf ik liever vrijgezellig😊.

Oei Valentijn en ik ben alleen? Prima toch, want single zijn is niet iets om je voor te schamen. Mensen hebben de beste bedoelingen als ze er mij aan herinneren hoe geweldig ik ben, hoeveel ik te bieden heb en me vertellen dat elke man geluk zou hebben met mij. Hoewel ik geloof dat dit allemaal waar is😊, als deze woorden worden gezegd in de context van ‘medelijden’, geven ze me het gevoel dat ik gebuisd ben op deze levenstest. Haal ik echt 0/10 omdat ik geen partner heb? Waarom voelt het vaak dat alleenstaand zijn als een probleem wordt gezien?

Happy holidays?

En ja het is mijn zoveelste Valentijn alleen, maar ik vertik het om te verdrinken in een kom van zelfmedelijden. Nee ik moet Valentijn niet ‘overleven’, of extra mezelf in de watten leggen die dag, alhoewel😊. Speciaal een dag eerder op stap gaan met de vriendinnen, getrouwd of niet, en op 13/2 Galantine’s day (Valentijn met de ‘gal’s’= girl friends) vieren, altijd leuk natuurlijk. (Mijn blog over Vriendentijn). Maar hebben we daar een speciale dag voor nodig of heeft het ook eerder ook commercieel geurtje?

Maar heeelllppp… dan vind ik ‘Singles Awareness Day’ op 15/2 echt wel een fout gekozen datum. De dag na Valentijn! Krijgen singles dan alle leftovers, de restjes van de dag ervoor? Worden harten dan tweedehands gebruikt? En dan het acroniem S A D… nee weiger sad, verdrietig te zijn omdat ik single ben… Waarom zou ik ook? Besluit, op Valentijnsdag mag je als single gewoon gelukkig zijn, net al op alle andere dagen.

Singles zijn de nieuwe hoeksteen

We zijn met bijna 1 miljoen singles in Vlaanderen, dus besef dat het gezin niet langer de hoeksteen van de maatschappij is. Lees even bijgaand artikel, ik neem er al 2 zinnen uit ‘Steeds meer mensen zien de liefde van hun leven in de spiegel.’ en ‘Oude vrijsters zijn nu happy singles, waardoor vrouwen durven los te ­breken uit die traditionele kaders.’

Medelijden, nee alsjeblieft niet! Maar deze single dames en heren hebben ook graag wat bevestiging om te onthouden hoe geweldig ze zijn met of zonder Valentijn en dat hun waarde niet afhangt van een relatiestatus, een doos hartvormige chocolaatjes of een rode roos. Niet dat ik die armen rondom niet af en toe mis. Jawel hoor, zo een ferme berenknuffel en iemand die mijn voetjes masseert ’s avonds voor teevee😊. Maar ondertussen leef ik mijn beste leven, en dat is ook leuk.

En wil je echt het verschil maken, wel vraag dan je single vrienden gewoon mee aan je Valentijn tafeltje 😊 😊… Moet kunnen toch 😊.

Ik ben single en het is Valentijn… en dan?

Valentijnsdag herinnert er iedereen misschien aan hoe belangrijk het is om voor een goede relatie te zorgen, deze te koesteren. Elke relatie, met een partner, met je gezin en familie, met je vrienden en allerbelangrijkst met jezelf! En heel eerlijk, misschien zou ik deze dag heel graag doorbrengen met iemand die het waard is om op te wachten. Maar ik wil mezelf niet tekortdoen door te geloven dat alleen zijn minder belangrijk is dan een relatie hebben. Ik ben niet ziek, heb geen problemen, ben niet over mijn hoogtepunt heen…. Dus wat me ook te wachten staat, ik ga vooral een gelukkig en leuk leven nastreven, met of zonder relatie. Ik ben single en het is Valentijn… Ik ben happy en single!

Toch een happy Valentijntje gewenst!

En als je in stemming wil komen… mijn forever Valentijnslied ‘My funny Valentine‘… tja en WordPress wou persé een externe link in deze blog😊.

Xoxo Ninon IIk ben single en het is Valentijn Ik ben single en het is Valentijn

Lees ook deze Valentijn blogs die ik ook schreef vorige jaren liefde-hoeft-niet-perfect-te-zijn en love-me-tender-zie-jezelf-graag

Ik ben single en het is Valentijn… n? Ik ben single en het is Valentijn… en dan?

2 reacties

  1. Ik begrijp je helemaal. In een vorige relatie werd Valentijn altijd ‘gevierd’, en de dag erna vierde hij het nog eens bij het ‘overwerken’ met een minnares… Met mijn huidige partner is Valentijn een dag als een andere, want ook hij heeft niet de beste herinneringen… Maar ik vind het super als hij onverwacht een boeketje van 10€ meebrengt, een schotel sushi is gaan halen, of mijn auto ongevraagd wast… Dat is liefde… Grtj

    1. Liefste Nina, ik begrijp je helemaal. Ik heb ook partners gehad die ’s ochtends in mijn oor fluisterden, I love you ik kan niet zonder jou. En tijdens de dag of ’s avonds afspraken met andere dames… Blij te lezen dat je nu geniet van je relatie. Houden zo. Dus toch een happy Valentine én een gelukkige Vriendentijn ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.