Fiftylicous flirt mojio

Ik ben mijn flirt-mojo kwijt

 

Ik ben mijn flirt-mojo kwijt, voor zover ik dit al ooit had… Voor mij primeert eerder een leuk gesprek, een gevat antwoord, vleugje humor… maar ja daarmee beland je al vlug in de friends-zone. Dus dringend mijn flirt-mojo wat aanzwengelen. Zodat je als een ‘deskundige’ flirter, zonder blozen en struikelen over woorden, kan praten met het ‘andere’ geslacht…  Meer nog hen durft aanspreken en hen een heel klein beetje om dat vingertje windt … 😊

Want echt… zo verleidelijke kijken als in deze app van facebook als Bollywood diva doe ik zelden. Fladderen met mijn wimpers, frullen aan mijn haar en giechelen om zijn antwoorden (clichés 😊), ik zou niet weten hoe dat moet.  Het voelt zowat ongemakkelijk. Zo van, ik ‘verlaag’ me niet tot zo een gedrag, ze moeten mij maar nemen zoals ik ben.  En toch… ben ik nu goed bezig?  Toont een man belangstelling?  Heb ik leuke gesprekken met nobele onbekenden? Word ik vrijblijvend getrakteerd van de andere kant van de bar door een ‘knapperd’… Nope… nada…  dus in augustus volg ik een workshop van Perla Van Belle (dating coach) ‘Hoe leer ik flirten…’ but in the meantime (maar ondertussen)….

Mijn mojo, dat is mijn innerlijke kracht, mijn zelfzekerheid, mijn sparkle (sprankeling).  Het komt van MOtivation en JOy.  Wanneer je gemotiveerd bent en je geniet van wat je doet, dan straal je positieve energie uit.  Dat is je mojo! En dat zoek ik dus 😊 mijn flirt-zelfzekerheid… mijn flirt-mojo…

De misvatting over flirten

Als je flirten googelt lees je dat het je gedragen is alsof je je aangetrokken voelt tot iemand zonder een serieuze intentie… Oei dat klinkt niet zo ladylike… dames zijn een beetje erfelijk bepaald met excuses ‘Ik wil hem geen verkeerde indruk geven.’ ‘Ik ben er niet goed in.’ Zonder intentie … zonder uitkomst of resultaat…  Dat klinkt in ons hoofd als ‘just sex’ als ‘ik wil in bed belanden met jou’.  Maar in feite is dat niet waar flirten voor staat. Flirten is vrijblijvend contact leggen met de andere sekse. Belangstelling tonen voor de persoon op zich. Flirten is hofmakerij, een misschien een beetje een speelse menselijke paringsdans. Maar het paren an sich is niet de uitkomst, het is het spel, het spelen dat telt. Flirten creëert een magnetisme, een speelsheid die mensen naar je toe trekt. En is dat niet wat we zoeken?  Flirt met het leven. En, flirt met mannen (of vrouwen). Flirt, hoe het eindigt is niet belangrijk. Zie het als een leuke babbel. En wie weet… als je deze persoon een volgende keer ontmoet…

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=n4LbCogT&id=5D7D2974B9980CAFA5C20F513C5B3EDDE11EAB90&thid=OIP.s7qw2FT-Sxscddv8UOb2sQHaKZ&mediaurl=https%3a%2f%2flapromenadecult.files.wordpress.com%2f2012%2f04%2fmarylin-monroe.jpg%3fw%3d595&exph=674&expw=480&q=marilyn+monroe+sexy&simid=608005142056207706&selectedIndex=51&qft=+filterui%3alicense-L2_L3_L4&ajaxhist=0Ik zou liever wat trekjes van het ultieme flirt icoon Marilyn Monroe willen hebben.  Die zwoele blik, die verleidelijk attitude, dat giechellachje…  Met zwoele stem fluisteren ‘Hello mister president’…  Zou dat echt werken bij mannen? Zijn er dan geen ‘uitzonderingen’ bij wie die über-flirt attitudes niet werken?  Die eerder een voorkeur geven aan nuchtere, grappige, zelfverzekerde vrouwen? Of moet ik toch mijn flirt-mojo wat proberen aan te zwengelen?

Ik zocht online wat makkelijke tips, zo eerder ‘flirten voor dummies’…  Dingen om te doen, en die mij en jou niet al te héél erg uit onze comfortzone laten gaan om toch die interessante man te durven aanspreken… Want ja het is vooral durven…

  1. Complimenteer hem.
Leuke bril, leuke glimlach… Wat vind jij van…

Totally true, ik zeg wel tegen een vreemde dame ‘prachtige schoenen aan’ ‘of waar kocht jij dat jurkje?’ ‘mooie halsketting’… Door complimentjes te geven maken we wel contact met andere vrouwen.  Het kan toch niet zo moeilijk zijn dat ook te doen bij een man.  Ja, mannen hebben dat ook nodig want sinds de vrouwen-emancipatie zijn ze een beetje wezenloos als het op flirten aankomt, zeker de goeie.  Hun ego heeft een boostje nodig. Ze worden ook graag bevestigd, en vooral in hun doen. ‘Amai jij bent handig’ ‘Je bent grappig’ ‘Jij hebt toch ook voor alles een oplossing’… Je kan natuurlijk ook zeggen dat hij mooie blauwe (bruine) ogen heeft (of misschien toch beter over dat brilmontuur beginnen, en dat het hem zo een interessante look geeft). Hij zal dat leuk vinden, maar mannen appreciëren  ook meer inhoudelijke complimenten.  Vraag hem (een leuke mannelijke collega, of die toffe heer aan de bar) meer uitleg over iets wat hij net vertelde (het WK, de Ronde, een film, zijn bedrijf, een app op je gsm…).  Vraag  hem ‘Wat vind jij?’, betrek hem in een gesprek. Of vraag of hij je een restaurant/verfwinkel/elektrozaak (nee geen kledingwinkel 😊) kan aanbevelen in de buurt. Hoor je hem over een film/voorstelling/zijn bedrijf praten, gebruik het en vertel hem dat je meer wilt weten over iets waarin hij geïnteresseerd is. En dan zet je het gesprek verder… ‘ Ben je uit de buurt?’  ‘Kom je hier veel?’ of ‘Ik heb je hier nog niet opgemerkt’ ‘Drink je iets van mij?’… Een nee heb je, een ja kan je misschien krijgen. Mannen krijgen niet zo vlug een complimentje of aandacht van een onbekende vrouw.  Vrouwen wachten altijd af…  Dus als jij het doet zal het opvallen….

  1. Gebruik lichaamstaal
Flirten met lichaamstaal

Met lichaamstaal kan je heel subtiel maar duidelijk flirten. Kijk naar hem en probeer zijn blik te vangen.  Glimlach dan naar hem. Als hij aan de bar staat, ga naast hem staan om iets te bestellen.  Raak subtiel met jouw elleboog de zijn ‘oeps sorry…’  Bij een gesprek, sta recht voor hem, voeten parallel aan de zijne, en maak oogcontact. Wees speels. Leg heel even je hand om zijn arm of schouder tijdens het gesprek, deze aanraking past in het gesprek is niet ongewoon maar toont dat je geïnteresseerd bent. En ja speel met je haar, frul aan een krul (een zeer vrouwelijk gebaar), strijk je haar achter je oor bijvoorbeeld (lukt ook met kort haar).  Gebruik open handgebaren (sta niet met je armen gekruist). Spiegel hem, als hij zijn drankje neemt doe het ook… drink als hij drinkt. Mannen reageren eerder instinctief op zo een vrouwelijke lichaamstaal. Hij zal niet eens beseffen what is happening, maar hij zal je wel leuk vinden… Oeps… eens proberen dus…

  1. Laat duidelijke interesse zien (zeker als het op een date is en je een 2e wil)

WEES DUIDELIJK.  Mannen lezen heel moeilijk tussen de lijntjes. Een simpele: “ja het was leuk” of ‘ja we hadden een goede babbel’ is niet genoeg. Iedereen zegt dat, en het zal waarschijnlijk worden gearchiveerd onder de categorie “misschien is ze gewoon beleefd” en ‘ja ze is niet geïnteresseerd’. Bevestig je interesse, zeg: ‘Ik vond het heel leuk om met je te praten. Het zou leuk zijn om het opnieuw te doen.’ Een duidelijke boodschap… Maar STOP STOP…  laat de rest over aan zijn mannelijke energie… aan zijn DOEN… Als hij geïnteresseerd is zal hij je positief bevestigen, misschien wel afspreken. Maar wees niet ontmoedigd als hij het niet vraagt, hij heeft misschien iemand, of is toch nog een twijfelaar,…  He is only a man he is doing the best he can 😊.

Maar dikke duim voor jou! Je hebt het gedurfd.  Plus punten voor het durven flirten en hem dat ​​goed gevoel te geven, dat ego-boostje. Oefening baart kunst, dus zwengel je flirt-mojo aan om een volgende keer te flirten met de man die mogelijk wel je match is.

Xoxo Ninon

6 reacties

  1. Bedankt voor de tips, Ninon. Een beetje flirten is altijd plezant en wie weet, valt toch nog eens dat dekseltje…
    PS : leuk om lezen, je blog.

  2. Vroeger lukte dat veel beter… eens zwieren met ons lange haar, en een verleidelijke blik… en hups… daar was een nieuw drankje… Nu ga ik toch wat meer moeten oefenen als 50+ :-)… ik zou te lang op mijn dorst zitten… we kunnen nog aan ons haar frunniken maar die mannen durven niet meer trakteren :-)… Herkenbaar. Groetjes

  3. Mannen moeten meer durven… meer gentleman like zijn misschien… en wij madammen wij moeten met een glimlach leren accepteren en ook niet altijd het ergste denken… Vroeger was dit toch eenvoudiger 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.