Ik ben 50+ ik blog dus ik ben?

Met dat gestadig afglijden naar die 55 (in november ☹) begin ik me toch officieel oud(er) te voelen, een ‘medior’… Naam voor de midlife generatie die nog niet als ‘senior’ aangeduid wil worden. De generatie die de computer leerde gebruiken en die ook de volgende 30 jaar deel zal (moeten) uitmaken van die virtuele wereld.  En toch vraag ik me af of wij, 50-plussers, nog iets te betekenen hebben online? Ik ben 50+ ik blog dus ik ben?

Vind je gemakkelijk volgers?

Fiftylicious - 50+ en ik blog
Nog met korte coupe 🙂

Een tijdje geleden, op een cursus over bloggen, werd ik serieus geconfronteerd met mijn leeftijd van 50-plusser. Ik zat daar als ‘wijze bomma’ tussen een jongere generatie (17-35) ‘Amai dat jij blogt, zo leuk!!’ Geen idee of dit nu een compliment was, of eerder meewarig. Toen moesten we onze doelgroep definiëren, voor wie we willen schrijven. ‘Mijn doelgroep zijn Fifty-licious dames, die nog tof en leuk in het leven staan en houden van wat ik hou!’ Zegt de lesgeefster: ’50-plus dames? Moeilijke groep, die zijn niet echt vertrouwd met de cultuur van bloggen, Instagram, Twitter, online lezen, online kopen,… Vind je gemakkelijk volgers?
Bàààààm ergens wel nagels met koppen,… Alhoewel?  Madammen van 50+ zijn toch geen computer-foobs (fobie). Jullie volgen ook blogs over eten, reizen, mode, lifestyle… Internet houdt jullie toch op de hoogte van wat hip en trendy en nieuw is in de wereld, leuke adresjes, leuke dingen om te doen, de nieuwe looks, waar shoppen? Blogs zijn toch de nieuwe Rijk der Vrouws, Libelles, zelfs Flairs in deze meer en meer virtuele wereld…

Leer deze digitale wereld kennen

Holidating stel je open voor ontmoetingen
Eventjes reageren…

Voor 50-plussers is deze digitale wereld soms de té ver van hun bed show. Velen gaan nog steeds liever naar een reisbureau, dan zelf vluchten of hotels of reizen online te boeken, of met een overschrijving naar de bank in plaats van home-banking. Ook doktersafspraken maken, theatervoorstellingen boeken, filmzitjes.. alles gebeurt online tegenwoordig. Ook online shoppen doen deze medioren veel minder, ik ook niet hoor… ik ga graag kijken, voelen, ruiken en passen (en terug hangen) voor mij is shoppen een beleving  En nochtans  online shoppen moet je zowat vergelijken met de 3Suisses catalogus  van vroeger, daar kocht je ook zonder het te passen, was het een feest als het pakje toe kwam, een teleurstelling soms als je het aan deed, en dan ook retour😊.

Waarom zijn 50-plussers zo onwennig? Wij zijn ooit gestart op een typmachine met carbonpapier en zo een geel en roze blaadje (pelure) ertussen. We herinneren ons de telex en fax, maar we hebben ook de opkomst van de computer gekend. Windows, Apple, Outlook, emailen, Word, Excel, Messenger, Skype, WhatsApp, bloggen, twitteren, facetimen, skypen, Instagram, Pinterest, swipen, scrollen,… mogen geen ongekende woorden blijven. Wij zijn kunnen meegroeien in deze virtuele wereld, ja toch? Mijn ouders zijn 80-tigers, mijn vader zit dagelijks op zijn computer… basis maar toch… mailtje beantwoorden, grapje doorsturen, beursberichten afdrukken. Maar voor andere zaken online wordt de assistentie van zijn dochters en kleindochters gevraagd.  Ik voorspel dat een digitale service geven aan medioren en senioren een beroep met toekomst is. Wij 50-plusser mogen geen schrik hebben van deze veranderingen.  Wat gaan we doen 10 jaar van hier, 20 jaar… de digitale wereld evolueert nog sneller dan welke andere ook.    Proberen en durven! 50 is the new 40… dus ja wij willen mee zijn met de sociale media…

Ik ben 50+, ik blog dus ik ben?

Dus bloggen voor de 50+ groep is niet evident (zei de lerares). Niet zozeer qua inhoud, mijn inspiratie blijft mijn leefwereld. Het leven start bij 50, of eerder opnieuw gaan leven, anders gaan leven, als je kinderen het huis uit zijn, of je partner,… Maar heb ik lezers?  Een startende 20+blogger of Instagrammer, heeft binnen de kortste keren 1000-den volgers… Fifty-licious kende een piek van 190 volgers, en bij een laatste check had ik 160 fans (dank jullie wel).   Ook 50-plussers zijn nodig in de blogosfeer… In de media zie je langzaam maar zeker de 50+ dames naar voren treden. Van het succes van een site als WIFTY kan ik alleen dromen… maar ook Fifty-licious wil een plaatsje hebben in deze creatieve wereld, want

MET LEEFTIJD KOMT WIJSHEID: niet dat ik ze in pacht heb, eerder levenslessen waar we samen kunnen over nadenken,  leuke ervaringen die ik graag deel, en some shopping natuurlijk…
#ME TOO: ik tel ook nog mee, wij 50+ tellen mee.  Ik wil me geïnspireerd voelen door de dynamische 50+ omgeving, wie zijn we, wat we doen,… Want wij zijn belangrijk!
INSPIRATIE: ik wil geen jeugdige 20-plusser die me gezichtscrème aansmeert, of een mooie jurk aanprijst. Ik geloof het gewoon niet. Met mijn blog wil ik mijn steentje bijdragen om een groot vergeten marketing potentieel opnieuw helpen op de kaart zetten. 50 rocks! En 50+ madammen shoppen (biiiggg)!!
ZOEK FOLLOWERS (sisters & brothers): vrienden, kennissen, onbekenden die in je geloven, begrijpen wat je doet, en je aanmoedigen verder te doen, je inspireren, je dat schouderklopje geven. van ‘leuk geschreven’ ‘goed bezig’ ’toffe foto’s’ ‘je deed me glimlachen’ ‘je deed me nadenken’….
BACK TO MY ROOTS : waarom bloggen, gewoon omdat ik graag deel en schrijven leuk vind (opstellen en verhandelingen in mijn jeugd 😊)
FOCUS: op mijn trouwe en nieuwe lezers die mijn schrijfsels, inzichten, aanbevelingen en algemene onzin 😊 weten te waarderen

Dus liefste lezers als je nog geen volger bent.
Please vul je email-adres hier rechts in (of onderaan bij je smartphone), klik gratis abonneren, en bevestig daarna de link die je krijgt per mail.
Yippie weer eentje erbij! Me happy!

Xoxo Ninon, ik ben 50+ik blog dus ik ben

 

10 reacties

 1. Weerom nagels met koppen. Ik ben nu door mijn job tamelijk gewoon van achter mijn computer te zitten, maar mijn mama bijvoorbeeld die gaat naar de bank om hen betalingen te laten doen, of onlangs had ze nieuwe identiteit nodig, maar ze moest online een afspraak maken… Alle info staat gewoon online, maar mijn ma heeft geen computer…. Dit is toch discriminerend voor die generatie, ze geraken ergens hun zelfstandigheid kwijt en moeten het aan hun kinderen vragen… Ik probeer mee te zijn, en geen schrik te hebben van mijn computer. Vandaar ik jou ook volg. Toppie. Een fan 🙂

  1. Ja ik begrijp je reactie. Er is een gans pak mensen die in de toekomst misschien in de problemen zal komen omdat ze nooit geleerd hebben of er inderdaad te oud voor worden om gans die digitale wereld te begrijpen.

 2. Mijn werkgever zet sinds een paar jaar enorm in op ‘radicaal digitaal’. Niet evident voor veel werkzoekenden, dat ondervinden wij als bemiddelaars dagdagelijks. Er vanuit gaan dat de jongere generaties, zeker de zwakkeren, met alles mee zijn blijkt een misvatting. Dus, ik zou het al dan niet mee zijn met technologie niet altijd koppelen aan leeftijd of generaties. Het heeft ook heel veel te maken met kansen, mogelijkheden en interesses.

  1. Ook helemaal gelijk, niet iedereen heeft of had de kansen om zich digitaal bij te scholen. Maar de wereld is zo digitaal aan het worden dan we allemaal een tandje gaan moeten bijsteken… anders gaan we uit de boot vallen of moeten beroep doen op anderen. Bedankt voor je reactie

 3. Ik ben 57 en heb ook zin om een blog te starten. Was wat op zoek naar andere 50+- bloggers, maar vind er weinig… Gewoon ook omdat ik wel graag schrijf en foto’s maak en deel in stories enz.
  Helemaal eens met jouw blog hier. 50+ ers hebben nog wel heel wat te vertellen en zijn op zoek naar herkenbaarheid bij anderen. Dus misschien doe ik het wel, wie weet….eerst nog wat research…😉
  Ik ga alleszins jouw blogposts eens bekijken voor inspiratie.
  Op Instagram: magda.damag

  1. Superleuk idee. Bij mij is het ook zo begonnen… als een nieuwe hobby… en ik doe het vooral voor mezelf… Je leert ervan, je kijkt anders naar dingen… En alle beetjes helpen op 50+ ondertussen 55+ op de kaart te zetten… Ik blog over alles wat ik doe, of me bezig houdt, ik ervaar, of wil delen met anderen… Je kan een blog starten, deze hier kost toch een 300€ per jaar in WOrdpress… of je kan ook via je Facebook een pagina maken waar je verhalen op deelt maar minder creatieve mogelijkheden of via Instragram.. Ben al helemaal nieuwsgierig. Wens je alle succes… Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.