Fiftylicious online dating

50+ en ik date… Zomerliefde…

Ik had gehoopt op een romantische zomer… Maar dé zomerliefde did not happen.  Onbekend mannelijke gezelschap aan mijn tafeltje op een zomers terrasje, dat wel. Leuke babbels, andere gesprekken…  want ik had me op een dating site gezet. Was ik er klaar voor? Gezocht: ‘interessante man, nieuwe man met oude waarden (je weet wel één die strijkt, maar ook de deur open houdt 😊), a real gentleman dus’.  Maar het plaatsje aan mijn zij is nog vrij.  Wie weet wordt het een herfst met vallende bladeren en vlinders. Zomerliefde… en online dating  

Een zomerliefde… ergens had ik er misschien op gehoopt… Terug een toffe man ontmoeten, een meerwaarde in je leven, samen leuke dingen ondernemen.  Maar lag het aan mij, of heb ik niet de juiste heren  ontmoet… Het was in elke geval een zomer van variatie.  Online mensen leren kennen doe ik al lang, het is altijd een manier geweest om verder dan je kerktoren te gaan… nieuwe ontmoetingen, je horizonten te verruimen, je sociale leven invullen.  Ik heb zo reeds vrienden voor het leven ontmoet, ook ééndagsvliegen, maar je hebt op zijn minst eens een andere babbel.

Mijn dating ‘avonturen’ begonnen zo rond mijn 40e. Na een moeilijke echtscheiding was de mannelijk aandacht op een date site een boost voor mijn zelfvertrouwen. Kiezen en keuren. Je begint te chatten met een man, leuke foto, een op papier interessant profiel en een goede babbel…. Die ‘mij’ had gekozen uit al die vrouwen, wat voelt alsof je gescoord hebt, in elk geval tot tegendeel bewezen wordt. Urenlang schrijven en lezen… Het is raar, maar door dit veelvuldig chatten komt er een soort van ‘fake’ vertrouwen, een ‘fake’ goed gevoel.  En nochtans leuk schrijven is daarom niet leuk zijn, sympathiek ogen is niet altijd sympathiek zijn… Door de jaren leerde ik hoe om te gaan met online dating en het niet zo erg te vinden als het niets werd. Ik leerde ook om het in het juiste perspectief te zien, het is gewoon een andere manier om mensen te leren kennen, om sociaal te zijn.

Daarom wil ik graag wat ervaringen delen over online dating, want ondertussen 10 jaar verder ben ik een pro 😊 …

Fiftylicious online dating kiss a frogTip 1: zoek niet naar die prins op dat wit paard, maar ga voor zijn schildknecht op die manke pony
Waarom is hij IRL (=in real live = in werkelijkheid) niet de man zoals je dacht dat hij was… Alles is subjectief, alles is relatief…  Toen je zijn foto zag, zijn profiel las, chatte en zeker na die gezellige telefoon call… Je maakt een beeld in je hoofd van iemand… Je schrijft zijn verhaal met jouw verlangens en jouw verwachtingen in de hoofdrol. En als die ook maar een beetje matchen met wat hij zegt en vertelt. Bingo!  Wees voorzichtig daarmee.  Ontmoet mekaar gewoon…, met open vizier,  zonder al te hoge verwachtingen te creëren… Wees realistisch. Zijn wij wel zo een cadeau?  Ben jij wel een prinses?
Date uit vriendschap en ontmoet gewoon een nieuwe en misschien interessante man.   Als het meer wordt is het een bonus!  Maar geef de ander een faire kans.  Geen lijstjes (OK een paar vinkjes mag je wel zetten), geen grootse verwachtingen in je hoofd. Als je geen instant vlinders hebt, dat is niet erg.  Spreek nog een paar keer af, misschien moet je muurtje eerst wat afbrokkelen. Love on first sight kan maar is een zeldzaamheid… En is eerder ‘instant goesting’ een goede basis voor  een relatie? Maar pas op voor praatjesmakers, die jou overladen met complimenten, je het ‘vrouw-van-hun-leven’-gevoel geven. Rustig aan. Laat hem wat jagen, wat moeite doen. Want we zijn het waard!

“Ik heb 6 dates gehad met een toffe man, maar de ultieme klik was er niet… Toch interessante babbels gehad… Let’s move on”

Tip 2: lepeltje zout
Bij het daten en  op datingsites moet je alles wat relativeren. Alles niet met een korreltje zout te nemen, maar eerder met een grote lepel 😊. Mijn vriendin van Aalst zegt ‘we gaan allemaal met ons schoonste broek te vrijen’😊 Is zo!  Sommige mannenprofielen zijn naar waarheid, maar andere echt too good to be true.  Het is vooral leren tussen de lijnen te lezen, en ongemerkt wat facts checking te doen.  Iemand kan ‘gescheiden’ zijn op zijn profiel, maar ondertussen al wel een relatie hebben.  Een profiel met aantrekkelijke foto is tof. Maar is het een recente?  Is hij het wel ?  Maar wie bedrieg je dan met een niet realistische foto… ik denk vooral jezelf. Toen ik nog ronde vormen had, liet ik dat ook weten in mijn profiel… Wie een ranke den wil, please move on. Bij een ontmoeting komt het toch uit.  En dan ben je beter eerlijk.

“Vrijdagmarkt 20:10 u: Ik loop hem knal voorbij, hij lijkt niets op de man van de foto. Nu kalend, een buikje en gekrompen… Tja”

Fiftylicious kikker bellen online datingTip 3: wie heb ik aan de lijn hallo hallo
Ik ben nogal auditief, een stem moet een mooi timbre hebben. Als ik met iemand chat waar ik belangstelling voor heb, is de volgende stap altijd bellen. Een stem zegt meer dan 1000 geschreven woorden.  Hoe iemand praat, reageert,… Wat vind je leuk, waar ga je graag naartoe, wat heb je gedaan op je werk vandaag… Van de antwoorden leer je veel bij.  Heeft hij humor, neemt hij zichzelf niet te au serieux, is hij positief, zou het kunnen klikken…  Heb je daarna nog steeds een goed gevoel, zeg dan ja tegen een ontmoeting. Heb je twijfels, zeg dat dan ook eerder dat jullie waarschijnlijk iets anders nastreven. En ook, wil hij wel met je bellen op normale uren bvb om 20 u, of komen er excuses… Kan het enkel maar overdag, tja die heeft een relatie!

“We hadden al 2 keer gedate, zelfs op zondag.  Maar hij nam nooit zijn telefoon op en belde me na enkele minuten steeds terug. Inderdaad in een relatie (detail vergeten te vermelden)”

Tip 4: kopje koffie of dinner
A first date met een onbekende… spreek ik af in café of koffiehuis of zo… Ergens in de namiddag of vroege avond, alhoewel ik ook al ontbijt dates gehad heb. Kies voor een openbare plaats, thuis afspreken is voor sommige mannen  een teken dat ze ‘meer’ kunnen verwachten (foei!).  Gewoon een vrijblijvende ontmoeting, een eerste babbel, samen iets te drinken… Als het goed gaat kan je er nog een lange avond aanbreien. Heb je twijfels of is het je ding niet…. Neem gewoon beleefd afscheid en go.  Of zorg dat je na een uurtje afgesproken hebt met een vriendin, dan heb je een goed excuus…

“De date was niet zoals verwacht, hij hield monologen, stelde geen enkele vraag… en hij wou ook nog dessert. (help) Toen heb ik beleefd afscheid genomen”

Tip 5: 2nd date…
Neem het nooit persoonlijk als een man geen 2e date voorstelt of niet ingaat op je uitnodiging voor een 2e date.  Je past niet in zijn plaatje… Hij denkt dat hij Brad Pitt is en recht heeft op zijn Angelina. In zijn hoofd heeft hij gewoon een ander beeld van wie denkt dat hij wil of kan krijgen. Eerlijk, wij durven dit ook wel doen toch, als ze niet matchen met wat we in feite zouden willen zeggen we ook NEE.
Maar!!!  Na het obligate ‘ik vond het een leuke date, ik kijk al uit naar de volgende’, WACHT! Als hij zei dat hij je zal bellen, maar je hoort niet van hem… Spijtig voor hem! Schrijf niet, sms niet of bel niet, stalk hem niet. Je niet in het zand aan zijn voeten werpen!  Ga gewoon weer online opzoek naar ene andere interessante man om te leren kennen.

“Soms moet je een paar kikkers zoenen om bij je prins te komen. En ik weet het uit ondervinding, sommige prinsen veranderen ook terug in kikkers, zelfs als je ze zoent.”

Tip 6: 7 seconden regel
Je moet deze eens testen… als iemand nieuw je pad kruist (collega, bij het winkelen, op straat) dan weet je binnen de 7 seconden ‘met deze persoon zou ik willen zoenen’.  Dat is het buikgevoel, die instant fysieke aantrekkingskracht die je onbewust voelt. Of het er ooit van komt hangt af van andere regels. Als je hem beter leert kennen blijkt een een saaie zageman te zijn… dus wordt niks.  Of misschien toch blikseminslag bij beiden… Zorg dat dat zoenen zeker telkens 7 seconden duurt ook…maakt endorfines vrij… feeling happy en knuffelig…

“Ik geloof in die 7 seconden regel, maar daarom ben ik nog geen onverbiddelijke zoener…”

En nu nog wachten op die nieuwe man met oude waardes, misschien geen zomerlief maar een om deze winter mijn voetjes aan te warmen…

Xoxo Ninon

Lees ook mijn andere blogs over daten:Ik ben 50 en ik date… ben ik een WHIP? en ook Ik ben 50 en ik date… ZIJN in plaats van DOEN…

19 reacties

 1. Leuk geschreven. Zalige leesvoer jouw blog 😊. Ik wens je na een geslaagde date toch de ‘man’ voor jou aan je zijde. Knuffel

 2. Leuke blog. Je beschrijft mooi hoe het is. Ik heb ook nog op een dating site gestaan en gedate maar momenteel heb ik er een ander gedacht over en denk ooit de ware tegen te komen in het echte leven.

  1. Ik begrijp je volkomen.. ik kijk ook op vrijdagavond en de winkelkarretjes van single mannen in de supermarkt… maar veel succes heb ik nog niet gehad 🙂

 3. Ook eens datingsite geprobeerd en nooit aan daten toegekomen. Heb mezelf dan maar wijsgemaakt dat ik te knap , te goed , te intelligent ben … 😎
  Misschien koos ik de foute site gekozen ? Tips voor datingsites ?

  1. Hihihi zijn we dat niet allemaal, té :-)… ik had me ingeschreven op Rendez-vous omdat het een goede site was 6 jaar geleden, maar nu veel minder, Twoo en Badoo zijn gratis maar ja wat zit er dan ook op hee… (bahalve ikke 🙂 🙂 )… en veel van de andere site direct serieus inschrijvingsgeld maar daarom geen garantie…

  1. Dank je dat is echt wel een compliment… maar een ganse boek volschrijven is misschien wat te hoog gegrepen… liever korte artikels over wat me intersseert

  1. dank je voor het compliment, maar een boek dat is te té hoor :-)… liever korte leuke artikels over van alles wat me bezig houdt 🙂

 4. Ja, ik heb even contact gehad met jou op RDV. Tot een afspraakje is het nooit gekomen. Een galante ridder ben ik niet. Ook al heeft mijn wit paard maar 3 benen (of is het een ezel ook zeer schattige diertjes). Het doet er niet meer toe. Ik heb iemand anders leren kennen. Geen prinses op een wit paard. Maar zeker een lieve vrouw. En we genieten volop van mekaar
  . Een gouden raad voor de professionele daters. Leg de lat niet te hoog. Enjoy ! Veel succes nog in jullie z oektocht naar het geluk !

  1. Een professionele dater klinkt niet mooi… En mijn zoektocht naar geluk was niet gemakkelijk. 6 jaar geleden mijn laatste partner ontmoet via Twoo… Hij is helaas in maart 2017 overleden. Dus ja dan helpt een date site de avonden doorbreken, met muizenstapjes probeer je vooruit te geraken… te zwemmen… in plaats van te verdrinken… En terug contact leggen met een man op een date site is een stap voorwaarts… je heelt… en nee dat moet allemaal nog niet zo vlug gaan. De klik moet er zijn … Ja klopt, ik herinner mij jouw foto. Eventjes een babbel gehad, ik denk zelfs niet dat we van ontmoeten gesproken hebben. Of ik was er nog niet klaar voor. Leuk dat je een toffe madam hebt leren kennen, wens je alle geluk toe.

 5. De datingwereld ken ik zo niet, maar heel grappig en to the point geschreven… Vooral die kikkers… je zou ze toch allemaal willen kussen niet… Grtz

  1. Leuk geschreven en heel herkenbaar, wanneer je naar iets op zoek bent, is het meestal ver weg, en ondertussen raakt de voorraad glazen muiltjes niet verkocht 😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.