Ik ben 50+ en ik date… mijn fouten

Achteruitkijkend blikken naar de toekomst,… Ik wil terug beginnen met daten, ontmoeten,…  En ik wil jullie ook meenemen in deze ervaring…  Daten na je 50… een nieuwe topic en ik vermoed dat er een (1) (2) enz zal van komen 😊 And I have a past… Ik date al heel lang, maar ik ben er blijkbaar niet goed in… Eigenlijk, ik heb al jaren geen idee van hoe je liefde moet vinden, en misschien nu nog niet… Na je 50e begin je aan daten met e

en rugzak vol bagage… Ook voor mij het is een cliché maar het leven gaat verder… gelukkig maar… we zien wel waar het ons brengt… Ben ik er klaar voor?… Let’s find out and see….

Ik ben geen bleutje als het op daten aan komt, eerder een ervaringsdeskundige.  Ik date al sinds for ever…de advertenties op de laatste bladzijde van Het Nieuwsblad, ‘M zkt V’ die andere ‘V zkt M’ zochten… De eerste keer was ik niet direct op zoek naar een partner, net gescheiden, wou ik eerder nieuwe vrienden leren kennen.  “Toffe meid Oudenaarde zkt singles M/V om leuke dingen met te doen, uitstapjes, cultuur,…”  En met de 3 dames die toen reageerden heb ik nog steeds contact, één werd een heel goede vriendin,… de heren dat was minder soeps 😊. Ik schrijf 1995-1996…

In het verleden heb ik gedate om mijn sociale leven in te vullen, om naar tentoonstellingen te gaan of naar een film.  Ik datete uit vriendschap, en heb je die extra klik dan is dat een bonus, een surplus…  Maar je ontmoet nieuwe mensen van verder dan je kerktoren, je ontdekt steden, je heb leuke babbels (soms ook langdradige monologen)…  Ik heb er vrienden gemaakt, of tijdelijke vrienden want alles evolueert… Ik heb ook relaties gehad,… (waarom doet dit me nu denken aan ‘je veux l’amour’ van Raymond)…

Maar heb ik er ‘die prins’ die ‘man van mijn leven’ aan overgehouden, wie mijn parkoers kent… nope… niet echt… Of misschien eventjes tot die roze bril afviel 😊. Ik ben gestruikeld over steeds een beetje dezelfde fouten. Dus ga ik binnenkort naar een workshop ‘Hoe trek ik de juiste partner aan?’ van Perla Van Belle Coaching & Speaking, een inspirerende dame van de facebook groep Awesome Singles en Awesome Single Plussers.  Tja en baat het niet het zal ook niet schaden, en wie weet steek ik er iets van op.

Ik heb een paar datingfouten gemaakt,  fouten die andere ook maken,… zeker 50+ lotgenoten… want we vertrekken allemaal met een rugzakje…

Fout # 1: looking for Mr. Perfect
Tja ik heb ook altijd gedacht ik wacht op die ‘prins met dat wit paard’… maar verleden leert dat die prins regelmatig van dat paard tuimelde.  Ik dacht ook mijn Mr. Big gevonden te hebben… maar ook die is van zijn piëdestal, waar je hem tegen beter weten in op zet, gevallen…  Uit mekaar gaan, of een relatie die eindigt… het doet pijn, soms  tot in je ziel (soms ook iets minder diep). Gefaald? (oei oei wat een lelijk woord)… Waar is de relatie fout gelopen… Om jezelf te beschermen, begin je onbewust op zoek te gaan naar de ‘Perfecte Man’. Die lijst met kwaliteiten wordt langer en als hij zelfs maar één ‘must-have-kwaliteit’ mist, maakt hij geen enkele kans meer. Hij houdt van foute muziek, hij gaat enkel naar Spanje op reis,… Gelezen dat op zoek  gaan naar Mr. Perfect betekent dat je veilig speelt. Je waakt over je hart, zodat je niet opnieuw gewond raakt. Tja… je kan maar ervaren wat gelukkig zijn is als je ook weet hoe ongelukkig voelt. Dus vanaf nu proberen met open vizier (om in prinsentaal te spreken) te daten… niet de perfecte man… lijstje beperken…dus gewoon een leuke interessante vent ontmoeten… .

Fout # 2: Verliefd worden op het potentieel van een man
Tja wij madammen zijn erg, me too.  Je ontmoet een toffe man, maar het eerste wat je wil doen is hem een make over geven 😊 Of zijn living herinrichten, zijn huis herschikken…. De man die ‘ideaal’ zou zijn mits jouw aanpassingen.  Het zou klikken als hij…. Je wil hem eerst veranderen voor je je verder engageert… Ja ik weet het, soms is die kleerkast een beetje aanpassen wel nodig… maar toch… Vrouwen proberen van een man een betere versie van zichzelf te maken, als een extra bij hun eigen uitstraling. Niet doen.  Wat bijschaven OK.  Beiden! Dus om ‘de liefde’ tegen te komen ga ik proberen te vallen voor ‘de man’ en niet op ‘wat ik van hem zou willen maken’… (en ik koop hem een nieuwe outfit voor zijn verjaardag 😊 😊 😊 ) I know….

Fout # 3 (en waarschijnlijk mijn grootste!): zoeken naar onmiddellijk  chemie
Ik heb in mijn verleden ook mannen ontmoet, waaaaaw wat een chemie, instant verlust (daarom niet verliefd), DIE KLIK… Ergens de verkeerde basis, je belandt misschien te snel in de slaapkamer en knijpt een oogje dicht voor de ‘fouten’ van de man. Een knalroze bril op je neus… waar is die realiteitszin… Past hij bij mij, passen onze levensstijlen, hebben we dezelfde waardes, is hij vrij, wil ook hij 100% kiezen voor deze relatie. Dikwijls opgebrand voor het is opgebloeid. De valkuil is dat je valt voor een ‘foute man’ als je zoekt naar die vonk. Geef het tijd… geef iemand tijd, geef jullie tijd als je gewoon een goed gevoel hebt bij je date en je ergens wel een ‘goesting’ voelt in hem.  Evalueer na nog eens daten met dezelfde en nog eens. Tja misschien waren we in onze jeugd slimmer dan we dachten. We waren niet op zoek naar onmiddellijke chemie. We hadden gewoon plezier samen, lachen, spelen en elkaar leren kennen. Tussen handje vasthouden, die eerste kus, of toch verder gaan…  Dus vanaf nu gaan voor een goede basis… zodanig dat die hete vonk, een smeulende vuurtje wordt…

Fout # 4: de rebount date… verwerkingsdate…
Ik heb soms te vlug gedate nadat een relatie was geëindigd, of omdat ik afgewezen werd, om je zelfvertrouwen te boosten, of om bevestiging te krijgen. Een rebound date, net zoals je ook een rebound relation hebt, een verwerkingsrelatie. Een date om je af te leiden, om je je ergens beter te laten voelen. Dan kus je té veel kikkers, dan kus je om de verkeerde redenen.  Je moet eerst nog je wonden likken, leren terugvallen op jezelf, alleen leren zijn.  Treuren om wat geweest is of om wat niet geweest is, eventjes toch… je niet wentelen. Op stap met vrienden/vriendinnen, nieuw restaurantjes  proberen of een leuke cursus of workshop doen, en nee niet zitten wachten op… Godot… Het is leven is meer… en misschien kruisen ergens jullie wegen…

Daarom, ik stel me ook terug open voor die positieve vibe…, achteruitkijkend blikken naar de toekomst, en we zien wel… ik ben fifty-licious en ik begin terug met daten…. Jullie lezen het nog wel.

Xoxo Ninon

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.