Ik ben 50 en ik date…. Ben ik een whip? Een cougar?

Sinds 1 maand heb ik een profiel op zo een dating site. Man, man, man wat je allemaal tegenkomt…  Ook jongemannen die je foto aanklikken en je een complimentje geven… Maar ik weet het niet… Wil ik daten met een jongere man?  Zou ik een relatie willen met iemand die meer dan 10 jaar jonger is? Ben ik een WHIP? “Woman, Hot, Intelligent and in their Prime”… een sexy, intelligente dame genietend van je topjaren… In theorie klinkt dit wel goed maar… in real life… Een nadenkertje…

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=A%2b9ZLyPe&id=4871F792F888BA9144F60C8779209EA5BD0834A4&thid=OIP.A-9ZLyPe3qzFatDMiQwBCQAAAA&mediaurl=http%3a%2f%2f3.bp.blogspot.com%2f_QRxpY7Cga5s%2fScjrc7FBcWI%2fAAAAAAAAA_E%2fQEA6O_2XM0M%2fs400%2fthe_graduate_386x470.jpg&exph=400&expw=329&q=the+graduate&simid=608054937786714039&selectedIndex=14&qft=+filterui%3alicense-L2_L3_L4&ajaxhist=0…And here’s the new Mrs. Robinson… woow woow woow’ van Simon & Garfunkle uit de film The Graduate, speelt door mijn hoofd als ik sommige reacties zie op mijn profiel op een dating site.  Heren van 28 tot 45 (ja dan zijn ze ook nog jong) die schrijven ‘knappe dame’ ‘leuke uitstraling’, ‘mooie bril’ ‘Lady I like to… ☹’ ) Ja als ego-boost kan het wel tellen… Mrs. Robinson was een whip avant la lettre, een cougar. Ik reed ooit met een Cougar (van Ford), maar heb ik cougartrekjes? Ik weet het niet zo. Toen ik die fameuze 50 naderde klonk dat zooooo oud… en als tegenreactie  datete ik soms met ‘jongere’ mannen, geen piepkuikens, maar mannen die zo maximum 10 jaar jonger waren… Maar nog jonger, nee nooit gedaan. Achteraf bleek dat mannen ouder dan 50 daarom ook geen opa’s op sloffen aan de haard zijn.  Weg schrik, het viel best mee 😊!

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=v%2bZN1AKn&id=98C32A40A20AD82628C04C032312F7F32D7CA15E&thid=OIP.v-ZN1AKncoYtZY57t8rJkwHaE6&mediaurl=https%3a%2f%2fupload.wikimedia.org%2fwikipedia%2fcommons%2fthumb%2ff%2ffa%2fDemi_Moore_and_Ashton_Kutcher_TechCrunch50.jpg%2f270px-Demi_Moore_and_Ashton_Kutcher_TechCrunch50.jpg&exph=179&expw=270&q=demi+ashton&simid=608035520274038858&selectedIndex=2&qft=+filterui%3alicense-L2_L3_L4&ajaxhist=0Maar waarom wordt er eerder denigrerend gepraat over vrouwen die vallen op jonge mannen? Vrouwen met een jonge, avontuurlijke en sexy ziel in een ouder wordend lichaam.  Waarom hokjes denken, waarom zou het niet kunnen. De boekjes vertellen:  Demi Moore (55) was gehuwd met Ashton Kutcher (40) en had iets met Tobey Maguire (42). Bij Madonna (59) stond/staat een reeks jongere mannen in de rij. Mariah Carey (48) heeft/had een on/off romance één van haar dansers van 34. Joan Collins (85) had een reeks jongere mannen en is nu gehuwd met Percy Gibson (53). Waarom krijgen deze sexy power vrouwen op ‘leeftijd’ nogal vlug de stempel van ‘milf’ (klinkt als mother I like to f..ck) of ‘cougar’ (roofzuchtige oudere dame die op hulpeloze jonge man-snoepjes springt) of nu ‘whip’… older, hot, intelligent & sexy.  Zijn deze mannen echt ‘toy-boys’? Accessoire-heren?  Hebben deze niet zelf gekozen om een relatie te hebben met deze dames?  Misschien zijn we eerder toch een beetje jaloers op die vrijheid, gewoon omdat ze doen wat ze doen. Of is het meer een gevolg van de emancipatie, van de keuze hebben en ook kiezen.

De maatschappij verplicht vrouwen bijna eeuwig jong te zijn. Er eeuwig jong uit te zien, weg die grijze haren, die rimpeltjes, die oma jurk… Misschien moeten onze looks ook matchen met onze partner 😊? Misschien hebben we meer gemeen met jongere mannen dan met sommige mannen van onze eigen leeftijd. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mannen van mijn leeftijd en ouder – maar er lijkt een verschil te zijn tussen alleenstaande mannen en vrouwen van in de vijftig. Heren = TV, zetel, voetbal, pantoffels. Dames = cava (of rosé), sandaaltjes of hakjes, cultuur, toog of terrasje met vriendinnen….

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=BIwrnUC6&id=5F2B2E534890C5F51B149DB4BA1385F026221BD4&thid=OIP.BIwrnUC6UnCn2UCXK7ZQdAAAAA&mediaurl=http%3a%2f%2fwww.gossip-tv.gr%2fmedia%2fcom_news%2fstory%2f2017%2f01%2f25%2f469216%2fsnapshot%2famal-clooney-george-clooney.jpg&exph=168&expw=280&q=clooney+amal+&simid=608006245770333050&selectedIndex=27&qft=+filterui%3alicense-L2_L3_L4&ajaxhist=0Heren met een jongedame aan de arm no problem, maar een 50+ dame met een zichtbare jongere partner?  Ho maar! Voelt het ongemakkelijk? Is het nog steeds tegen deuren van h(g)eilige huisjes schoppen, tegen de schenen van een eerder conservatieve maatschappij? ? Een maatschappij met dubbele standaarden want van mannen à la George Clooney (57) met Amal (40) , of Johnny Depp (55) met fotomodel Gisèle Buntchen (37) ondertussen al ex,… vinden we het normaal, die hebben meer dan een streepje voor op dames die net hetzelfde doen.

http://cdn.bvoltaire.fr/media/2017/02/emmanuel-macron-et-brigitte-trogneux-une-autre-forme-damour-en-politique-photo-12.jpgNu nog een love story. Brigitte Macron (65), misschien momenteel de meest vooraanstaande WHIP ter wereld, heeft een mooi liefdesverhaal.  Hij was 15 en zij de lerares toen ze mekaar ontmoeten (En het werd zomer…) Er werd misschien gegniffeld en gespot  met huidige First Lady van Frankrijk omdat er 25 jaar leeftijdsverschil is tussen haar en de 40-jarige president Emmanuel Macron.  Maar Emmanuel stond 100% achter haar, meer nog ik vond het zalig te zien dat president Macron op de meest toegewijde manier de spotters van repliek diende “Ik hou van haar. Als ik 20 jaar ouder was geweest dan mijn vrouw, had niemand ooit gedacht dat wij geen normaal echtpaar konden zijn. Het zegt veel over hoe men in Frankrijk de vrouw in de maatschappij ziet “.  Gewoon super-fifty-licious!

Ik weet het niet of ik het ga doen, daten met een ‘jongeman’… Ik ga meestal voor 5 jaar ouder, 5 jaar jonger.  Want zoeken heren van -45 hetzelfde in het leven? Zitten we op eenzelfde golflengte?  Of is het hen enkel om een no strings attached relatie te doen? Zou ik er trots op zijn hand-in-hand te lopen met een thirthysomething? Of zou ik me eerder oud voelen bij zijn vrienden? En als ik 65 ben, heeft hij zijn midlife crisis 😊…  Ik ben er nog niet uit… Het maakt me ook ergens onzeker.  Can this be real? Misschien, moest er 40licious man echt en oprecht zijn belangstelling tonen wie weet… but untill then…

Leeftijd is slechts een cijfer. Zoek iemand van wie je houdt – en adem de adem in.

Xoxo Ninon

 

2 reacties

  1. Daten moet ik al eventjes niet meer doen, Maar ik weet nog hoe het 10 jaar geleden was. En gelukkig door monsieur et madamme Macron wordt het meer bespreekbaar dat je een partner hebt die een paar jaar scheelt. In ben 4.5 jaar ouder 🙂 (maar niemand die het opmerkt) ik toch wel een beetje een whip dan. Leuk! Grtz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.