Healthy fee Pexels

Hou van je lichaam zoals het is maar verander het…

Februari. Tournée Minérale (lees hier de blog van vorige week). Dus we gaan voor een gezonde maand, vol met goede januari-voornemens. Jouw lichaam, van binnen en van buiten! Je lichaam accepteren vind ik belangrijk. Je leest zaken over body image, en dat je moet houden van je lichaam zoals het is, ongeacht de vorm of je gewicht. Maar ergens wordt dit door iedereen op een eigen manier geïnterpreteerd. ‘Hou van je lichaam zoals het is’, moet je dan denken ‘Je lichaam willen veranderen is niet nodig’ of ‘Niets is zo belangrijk als zelfacceptatie, inclusief je gezondheid.’ Hou van je lichaam zoals het is maar verander het…

We zijn gezond, we willen gezond zijn, of we voelen ons gezond, maar zijn we het wel? Gezondheid en gezond doen is echt iets persoonlijk, maar iedereen is er wel ergens met bezig. En de magazines en blogs vullen hun bladzijden met tips en diëten. Gezondheid is zo complex en zo verschillend voor ieder van ons. Zou het niet kunnen dat je gezond kan zijn met een variatie aan gewicht of wat je maat ook is? Hou van je lichaam zoals het is maar verander het… en maak het misschien ietwat gezonder.

Gezondheid primeert, daarom zijn kleine veranderingen in onze dagdagelijks manier van leven die onze gezondheid ten goede komen en ons lichaam veranderen ook belangrijk.

 • Nee aan strenge diëten:

  Ik heb vroeger nog crashdiëten gedaan, maar dikwijls werken ze averechts en achteraf komen al je kilo’s er terug bij, en meer..
  Als je dieet, eet je wel gezonder dan anders. Misschien kan je een paar van die gezonde eetgewoontes gewoon doen. Meer water, liever een appel dan een Bounty (nee een Bounty is geen fruit ook al zit er kokos in) 😊. Enkel op vrijdag paprika chips (een klein zakje aub!)

 • Nee aan overdreven sporten:

  De dames (en heren) die het volhouden chapeau! Mijn 6 maand fitness abonnement, de eerste 2 maanden super gemotiveerd 3 keer per week, en de laatste maand… eeuuh het was zomer en er was altijd iets leukers te doen 😊
  Probeer gewoon alle dagen meer te bewegen. Parkeer je auto wat verder en ga te voet. Doe een Boris walk: 100 m wandelen 50 m lopen (Boris vindt dit zalig maar vrouwtje moet nog wat oefenen).

 • Nee aan te veel stilzitten:

  Alle dagen achter mijn computer, in de auto, ’s avonds dan nog werken aan een blog of zo, dan nog wat zetelen en TV… te veel stilzitten.
  Alle dagen een doggy walk dat wel. Maar ik probeer ook eventjes te ‘planken’ tijdens het Nieuws… (Lukt niet altijd want hondje denkt dat dit om te spelen is 😊).
  Straks is het lente, dus misschien wat meer de fiets nemen (Voordeel: dat 3e roseetje mag dan 😊)
  En wie me mee vraagt om 1 keer per week te zwemmen of te fitnessen, altijd kandidaat…  

 • En van Tournée Minérale onthou ik

  Bewuster bezig zijn met alcohol is goed. Door de BOB acties van die ‘stoute’ politie is het 2 wijntjes max op een ganse avond, maar toch.  Misschien moet ik me thuis geen glas wijn uit te schenken, maar een non-alcohol drankje nemen vanaf nu, net omdat ik het verdiend heb.

 

Houden van je lichaam en van jezelf is een must om gelukkig te zijn. Maar het willen veranderen van je lichaam om je gelukkiger te voelen is nooit een goede motivatie. Het is niet omdat je fitter of strakker bent, of een paar pondjes kwijt dat je jezelf plots veel liever gaat zien… Mijn ervaring, het is niet altijd gemakkelijk anders te denken, ik focus ook op mijn menopauze buikje, en een rimpeltje hier of daar. ‘Hou van je lichaam zoals het is maar verander het…’, dan wil dit eigenlijk zeggen… hou ervan maar als je het kan verbeteren… why not?

Het is jouw lichaam en het is de enige die je ooit zult hebben. Jij mag zelf beslissen hoe je ervoor wilt zorgen, hoe het eruit ziet, en hoe je het kunt veranderen als je die behoefte hebt.
Hou van je lichaam zoals het is maar verander het… En dan hoop ik ten stelligste dat je het doet voor jezelf, omdat je houdt van jezelf en jezelf ook accepteert.

Geef toe met al die goede voornemens zijn we al goed bezig toch?
En het doel is niet afslanken of afvallen, al is het natuurlijk mooi meegenomen, maar gewoon gezonder bezig zijn.
Jezelf motiveren om kleine lichaamsveranderingen te doen, voor jezelf gewoon.

Xoxo Ninon

2 reacties

 1. Ik zeg dat ook altijd, chocolade is een groente… suikerbiet, cacaobonen, soja, kokosolie, vanillepeul 🙂 Veel succes met de goede voornemens… mijn 1e weekend zonder alcohol al goed verlopen, bij jou ook? Groetjes

  1. Voila en M&M’s en Bounty’s dat is fruit 🙂 ik begrijp je volkomen. Ja mijn 1e weekend ook non-alcoholic geweest, dus de start was al goed. Nog veel succes de rest van de maand. Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.