Photo by Brigitte Tohm from free Pexels

Hoe word je een sterke(re) vrouw van 50+

Vind je jezelf sterk? Ik bedoel niet fysiek sterk maar mentaal, emotioneel, intellectueel sterk. De laatste tijd hoor je regelmatig die term ‘sterke vrouwen’, alsof het eerder een zeldzaamheid is. En nee dit is geen Dolle Mina of Suffragettes blog… Maar wat is een sterke vrouw te zijn? En zeker, hoe word je een sterke(re) vrouw van 50+?

Voor mij is een sterke vrouw iemand die kan liefhebben, groeien, evolueren en geniet van haar leven. Op haar eigen manier, aan haar eigen tempo. Ze laat anderen haar ‘zijn’ niet bepalen, noch haar ‘doen’. Een sterke vrouw is een bruggenbouwer, en zal anderen of zichzelf nooit afbreken. Ze laat ook haar waarde en zelfbeeld niet per se afhangen van wat ‘de gemeenschap’ denkt over haar of over 50-plussers. Ze kent haar eigen weg en hoopt dat anderen met haar mee lopen. En anders wandelt ze alleen, dat is ook OK.

Hoe word je een sterke(re) vrouw van 50+, en wat doen die dames niet

Ze heeft weinig zelfmedelijden

Een sterke vrouw weet dat ze gebreken heeft, dat ze fouten maakt. Dat dingen niet altijd lopen hoe ze het wil. Maar zelfmedelijden is verloren energie. In plaats van je af te vragen van waarom ik, is het beter na te denken over hoe het kan worden opgelost, hoe het los te laten en hoe gewoon verder te gaan met je leven, met jezelf.

Ze probeert niet iedereen te plezieren

Sterke vrouwen van 50+ weten wat ze ergens willen, welke kant ze uitgaan en hoe ze er ongeveer willen komen. Ze wil vooral goed staan met zichzelf, maar niet ten koste van alles en iedereen. Ze vindt wat anderen over haar denken verwaarloosbaar, vind je mij niet leuk of interessant genoeg… tja…. jouw probleem…

Ze kan zaken los laten

Een sterke vrouw beseft dat ze iets niet alles kan veranderen en accepteert dit. En als het een obstakel wordt, vindt ze gewoon een weg er omheen of ze laat het gewoon los. Niet te lang tijd en aandacht verspillen aan zaken die er niet toe doen of die je toch niet kan veranderen.

Ze heeft een eigen mening

Sterke 50+ vrouwen hebben een stem en weten dit. Ze heeft haar eigen gedachten, ideeën en meningen en is niet bang om ze te zeggen wat ze voelt, om te delen wat ze weet.

Ze haalt anderen niet neer

Een sterke vrouw hoeft anderen niet af te breken om zichzelf op te bouwen. Meer nog, als ze anderen opbouwt voelt ze zich een betere versie van zichzelf. Ze laat iedereen in zijn waarde om wie ze zijn. Ze is een goede back-up.

Ze durft al eens een risico nemen

Een sterke vrouw durft al eens iets. Ze is niet bang om te proberen en misschien te falen (lelijk woord). Een nieuwe uitdaging, een carrièrewending, ze staat open voor een nieuwe uitdaging. Haar persoonlijkheid zie je ook in haar looks, haar hobby’s, enz. Een sterke vrouw van 50+ wordt niet beperkt door de ‘zou je dat wel doen’ grenzen van hoe de huidige maatschappij over ‘oudere’ vrouwen denkt.

Ze probeert niet alles alleen te doen

Een sterke vrouw realiseert zich haar zwakheden en beperkingen en is niet bang om hulp te vragen. Soms is er even moed nodig om toe te geven dat je het niet allemaal alleen kan. Vragen je te helpen is geen teken van zwakte. Deze ‘zwakte’ is de kracht van iemand anders.

Ook jij bent een sterke vrouw dus wees er één!

Hoe word je een sterke(re) vrouw van 50+? Elke vrouw kan een sterke(re) vrouw worden. Soms durven we niet, omdat we denken dat we te geëmancipeerd of niet vrouwelijk genoeg zullen lijken. Waarom zou je het niet kunnen combineren. Emotioneel sterk zijn en toch vrouwelijk, en nog steeds zacht, en vriendelijk, en sexy, en gul en geweldig. Vind die innerlijke kracht en laat ze groeien. Misschien voelt het in het begin wat raar…maar ik beloof je dat je van die vrouw zal houden zodra je haar ontmoet!

Ook ik moet nog werken aan mijn innerlijke sterke vrouw, want soms straal je het wel uit… maar het vraagt wat ballen om het ook te zijn…

Xoxo Ninon

4 reacties

  1. Weeral een toffe nadenker. Mannen mogen niet bang zijn van sterke madammen die hun eigen boontje doppen of moeten doppen. Toch opmerking: Suffragettes is met een hoofdletter 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.