HAPPY NEW geen goede voornemens YEAR !

‘Gelukkig Nieuw Jaar, en dat je goede voornemens mogen waarheid worden’, ik heb dit al dikwijls aan vrienden gewenst… Hoeft dit, moet dat? Moet 2019 echt zo veel anders en beter worden dan 2018? Ik hou van new beginnings, van nieuwe starts, van nadenken over blog ideetjes, city-trips invullen… Plannen is echt wel mijn ding… Maar je leven inplannen vol ‘musts & to do’s’… Nope!  Dus mijn New Year’s resolutie voor 2019 is een HAPPY NEW geen goede voornemens YEAR !  

In 2019 geen goede voornemens, geen grootse plannen, geen specifieke doelen, we zien wel wat ons overkomt…  Misschien is het beter kleine veranderingen aan te brengen, nieuwe gewoonten te starten. Kleine dingen met grote intentie. Maar als het geen blijvers worden… ook happy… Zoals iedereen wil ik graag een leven met minder stress, meer succes, meer geluk, meer liefde en meer gemak. 2018 was niet slecht, 2019 kan best beter… Maar het beter ‘moeten’, nee dat streef ik niet na. Ik hou van de dynamiek van veranderingen, maar het deel van mijn leven dat een beetje op ‘automatische piloot’ reilt en zeilt is ook niet slecht. En ja ik kijk uit naar nieuwe dingen en ideeën, maar ze zijn dit jaar niet opgelijst in een ‘moeten’ agenda… we zien wel waar we komen. Blijf gewoon vooruitgaan, evolueren, en wees onderweg aardig voor jezelf.

Oud en Nieuw hebben we gewoon uitgefeest, ge-3x-zoend, wensen gewenst,… Ervaren dat het is wat het is… Oudjaar zal nooit meer dezelfde zijn. Ook leuk ook tof, en omringd door warme vriendschappen, door nieuwe liefdes misschien… En toch, toen ik deze ochtend huiswaarts reed… ‘Wish you were here van Pink Floyd‘… op de radio. Er zal altijd een plekje blijven in je hart met een gemis van wat voorbij is. …we’re just 2 lost souls swimmin’ in a fish bowl… year after year…

Een HAPPY NEW geen goede voornemens YEAR ! aan jullie allen. Omdat we die niet nodig hebben: Ga op dieet! Stop met roken! Doe 3 keer per week aan sport!  … Echt? Laat alsjeblieft ruimte voor spontaniteit en plezier. We zijn allemaal perfect met al onze onvolkomenheden. En die 1 januari mag je niet laten twijfelen… Accepteer jezelf zoals je bent en denk aan je welzijn, feeling happy en heb plezier in je leven… Dat zijn doelstellingen voor 2019.

Goede voornemens die ik niet ga maken:

  1. Ik ga niet voor ‘meer slaap’, ik dacht 6 uurtjes slaap dat is veel te weinig. Nee dus, geleerd dat dit ‘ook’ normaal is. Ik ben blijkbaar een overdag/avondmens… dus als ik niet vroeg onder de wol kruip dan is dat maar zo… ik krijg nu eenmaal een energiepiek rond 23 u met of zin om te stofzuigen ☹ of goeie blog-inspiratie 😊 en als ik dan begin te schrijven…  En in de weekends als het alarm af gaat om 8.30 u, of we nog eens draaien of toch maar voor de koffie gaan… dat zien we dan wel toch…
  1. Ik ga niet voor ‘meer sporten’, dan ben ik maar iets minder strak en wat wobbly. Uiteindelijk sinds 2 jaar sport ik al meer dan ooit door de dagelijkse wandeling met mijn furry friend Boris (wie is Boris klik hier).  En zo lang window shoppen niet als Olympische sport gezien wordt 😊 tja, daar haal ik met gemak die 10.000 obligate stappen en soms nog met wat extra gewicht in je shoppingtassen 🙂
  1. Ik ga ook niet ‘meer diëten’. Al hou ik van wokschotels met veel groenten, gezond en light. Maar soms kan ik voor tv een paprikachips kreuntje hebben, of een bolletje-ijs-goestingetje, of sweet salty pop corn… mmmmm  Moet kunnen toch. En met al die dagelijkse snoepworteltjes voel me nu soms al een konijn 😊. En ja je culinair laten verwennen is me-time… so why not…
  1. Ik ga ook niet zoeken achter liefde. Ik denk altijd als de ‘ware’ (als die al bestaat) mijn pad kruist, zal ik het wel weten zeker. En ondertussen wil ik nieuwe vriendschappen ontdekken,  nieuwe mensen leren kennen, mijn sociale leven invullen, happy single zijn… En word ik in 2019 flabbergasted (ondersteboven) van iemand en swept off my feet by his being (hoofd op hol door z’n zijn) à la bonheur… en laat hij nog even op zich wachten… ook goed.  Gelukkig zijn hangt uiteindelijk niet af van het al of niet hebben van een partner.
  1. Ik maak dus het goede voornemen HAPPY NEW geen goede voornemens YEAR! Want goede voornemens geven je een negatieve vibe, een minder gevoel over jezelf. Dus waarom het jaar afsluiten met het idee ‘ik was niet goed bezig’… Waarom starten met iets waar je zo al van weet… Komt nooit goed… een gans jaar…. Come what may… que sera sera…

Ik wens aan jullie mijn volgers en lezers een voorspoedig, inspirerend, vredevol en gezond nieuw jaar, vol van leuke ontmoetingen, grappige voorvallen en nieuw te maken herinneringen.  En willen jullie je toch iets goed voornemen voor 2019… OK dat mag best.   Ik wil er wel geen maken maar ja, een nieuwe start,  een intenties… Lees je nog over in volgende blogs.  En after all,… goede voornemens zijn er om te breken toch 😊 😊… HAPPY NEW geen goede voornemens YEAR !

Xoxo Ninon

5 reacties

  1. Rond de jaarwisseling is het traditie dat men aan zijn medemens zijn ( al dan niet ” gemeende ” )wensen overmaakt. Wat mij betreft: ik wens ze voornamelijk ” GOEDE GEZONDHEID ” en dan volgt de rest vanzelf ! Dat het ook met jou, Ninon, goed moge gaan, niet alleen in 2019 , maar nog 1000 jaar erna ! ! ! xxxx

    1. Dank je wel, ook aan jou & Lisette de allerbeste wensen voor 2019, dat het een voorspoedig en gezond jaar mag worden. Ik heb gehoord het was in elk geval een tof feestje :-). Kus kus kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.