Happy moments

2021 was voor iedereen een uitdaging. En hoewel de dagen soms somber kunnen lijken, hebben we elke dag en in elke situatie een keuze. Hoe ga jij er mee om? Je kan ervoor kiezen om je op het negatieve te concentreren, en alleen de koude, donkere dagen te zien. Of je kan misschien de lente al ruiken, nu de dagen beduidend langer worden… Haal je levensvreugde uit happy moments, hoe klein deze ook lijken ze hebben een groot impact op je gemoed. Laat 2022 het jaar zijn waar je kiest om je leven te vullen met geluksmomenten, vreugde en dankbaarheid. Ik dacht aan deze:

Geniet van sneeuw

Ooh ik hoop er zo op…Wat me onmiddellijk gelukkig maakt zijn vallende sneeuwvlokjes. Of wandelen in de sneeuw met een vrieszonnetje. Of een sneeuwman zien in een tuin staan. Als ik sneeuw zie denk ik nooit aan de bruine, glibberige smurrie in de straten.

Blijf dankbaar

Afgelopen 2 jaar was voor niemand gemakkelijk. En toch, wees dankbaar voor de dingen die je wel hebt. Een vriendin die een dankbaarheidsdagboek bijhoudt, noteert elke dag 3 dingen waarvoor ze dankbaar was die dag. Het kan je blik op het leven veranderen!

Je bent je eigen prioriteit

Besteed je tijd aan zaken die je leuk vindt, dat geeft je voldoening. Nu kinderen het huis uit zijn en relaties misschien veranderden, is dit het moment om te kijken naar wat voor jou belangrijk is. Je maakte de afgelopen jaren vooral van anderen je prioriteit, nu ben jij aan de beurt!

Wees egoïstisch!

Is het egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen? Neen! Neem dat bubbelbad, laat eens een pedicure doe, of doe eens een me-dagje. Het beoefenen van goede zelfzorg is helemaal niet egoïstisch.

Lach minstens één keer per dag

Lachen maakt endorfine (antistresshormoon) vrij in het lichaam en brengt instant vreugde in je leven. Heb je iets nodig om te lachen? Kijk naar een oude sitcom, zoek tiktok filmpjes online, of je favoriete stand up comedy op youtube, of koop een ouderwetse moppenboek of grappenkalender.

Glimlach naar anderen

Maak van glimlachen een prioriteit, want iemand zien glimlachen is aanstekelijk. Andere mensen voelen zich aangetrokken tot je positiviteit. Vriendelijkheid mag gedeeld worden.

Geef eens een compliment

Geef anderen een goed gevoel door hen te zeggen dat ze goed bezig zijn met wat ze doen. Zorg ervoor dat anderen weten dat je hun inspanningen waardeert. Je zal er zelf een goed gevoel door krijgen.

Wees een coach

Nee geen betweter, maar deel je kennis met anderen waar men dit nodig heeft. Of stel voor het gewoon even samen te doen. Je leert een partner koken, een collega jouw deel van het vakgebied, je kleinkind een nieuw spel,.. Sta er ook voor open om zelf bij te leren.

Creatief met je handen

Wat vind je leuk? Doe eens een cursus bloemschikken, of haal gewoon een wat bloemen en steekschuim in huis en maak je eigen bloemstuk. Misschien wil je eens weten hoe klei tussen de vingers voelt, of hoe je sierraden maakt. Gewoon proberen geeft zoveel voldoening, en misschien wordt het wel een hobby.

Houd je geest actief

Een actieve geest vermijdt verveling. Wat zijn de dingen waar je altijd al nieuwsgierig naar was, maar nooit genoeg tijd voor had? Er is zoveel aanbod er zit zeker iets tussen voor jou.

Kijk naar de natuur

Ik herken een herderstasjes of weegbree, ken het verschil  tussen een tamme en wilde kastanje, met dank aan meester Georges. Gelukkig is zijn er tegenwoordig gratis app als Pl@ntnet  of Dierenzoeker. Ga met je gsm de natuur in en spot insecten, kruiden, bladeren… Wat is het? Kijken naar de natuur geeft een nieuwe dimensie aan je wandelingen.

Steek de handen uit de mouwen om te helpen

Help zomaar eens . Als vrijwilliger in een lokale organisatie. Of bij de buren, of bij oudere familieleden, of een onbekende dame die die 5×20 kg kiezels in haar koffer moet krijgen (ik dus). Uit ervaring weet ik dat het voldoening geeft als je anderen helpt.

Spreek af met vrienden, maak nieuwe

Probeer minstens één keer per week iemand van je vrienden te zien Of neem de gewoonte van virtueel koffiekletsen weer op. Ga samen wandelen, dat zijn happy moments die je deelt. Ook nieuwe vriendschappen voegen vreugde toe aan je leven.

Corona heeft ons lui gemaakt qua vriendschap, dus wordt actiever zeg eens wat meer ja als je wordt uitgenodigd voor iets.

Zoek terug contact met familie

Soms ben je elkaar wat uit het oog verloren. Misschien was er een akkefietje, maar is het nog wel echt de moeite? Denk aan de leuke tijden die jullie hadden. Spreek gewoon af, en begin terug vanaf daar… Ik beloof happy moments & herinneringen.

Blijf aanwezig in het moment

Je kan vreugde vinden in kleine dingen door te genieten van elk moment van de dag. Draait je geest rond, denkend aan wat er voor je ligt of piekerend aan wat er achter zit? Probeer het te oefenen, gewoon door bewust bezig zijn met iets. Kijk aanwezig naar buiten bewust van de kleuren, de vormen, de beweging,… Luister naar muziek, zonder iets anders te doen. Live in the moment.

Kies nieuwe doelen

Nieuwe doelen zoeken in je leven brengen instant happy moments. Niet alleen daagt dit je uit, maar je vindt voldoening in het behalen van resultaat. En ook de weg er naartoe is leerrijk. Sportieve prestaties, of een bepaalde stad bezoeken, of renovatieplannen aan je huis (ik)… De wereld is jouw oester! Al klinkt dat beter in het Engels.

Durf gewoon dingen

Durf gewoon…

Zijn er dingen waar je bang voor bent, of waar je een gebrek aan zelfvertrouwen voelt? Raad eens? Iemand die een vol leven heeft geleefd, durft gewoon. Je hebt niets te bewijzen aan anderen en niets te verliezen. Durf gewoon dingen!

Happy moments

Happy moments liggen voor het grijpen. Kies voor kleine dingen, zaken waarin je gelooft. Vertel anderen wat je voor hen voelt. Ga op ontdekking en doe reizen, wanneer het veilig is om dat te doen. (klein) Risico’s nemen om gewaagde(re) dingen te doen, kan leiden tot een voller, leuker leven!

Vergeet de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Probeer in het nieuwe jaar vooral gelukkige momenten na te streven. Koester die happy moments. Geniet vooral van 2022.

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs …ik-wens-je-voor-2021 en  happy-new-geen-goede-voornemens-year

6 reacties

  1. Awel … jij krijgt van mij een groot compliment met toch weer deze inspiratierijke blog.
    ik maak mijn werk eerstdaags om eens de vrienden van Gent te bellen…. véél te lang geleden nog gehoord!
    Had moedige vogel ook niet gezien of zou zwijntje gewoon taxichauffeur spelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.