Fiftylicious Pariissiene

Haast in de ochtend, kleed je als een Parisienne…

Riiinggg… riinnggg (OK dat is old school) nu is het meestal de GSM met een irriterende ‘opstaan’ tune of de wekkerradio… Maar haast in de ochtend, de ochtendstress…  klinkt bekend waarschijnlijk.  Ik las onlangs een artikel om toch een beetje de ‘wat moet ik aandoen’-stress te minderen ’s ochtends.  Er werd gezegd om te gaan voor sobere maar kwalitatieve basics… ‘like the women in Paris’. Dus haast in de ochtend, tip: kleed je als een Parisienne…

Dressed als een Parisienne, dat is nonchalant maar in stijl.  Franse dames kleden zich met een effortless ‘je ne sais quoi’ flair.  Je kan je echt niet voorstellen dat zij, zoals ik soms doe, in de ochtend rush paniekerig voor de kleerkast over en weer rennen,  alles van de kapstokken rukken, over het hoofd gooien, op een hoop smijten… met een nee… ook niet passend.. iets anders… De tragische komedie: ‘Ik heb niet om aan te trekken’…

Dus hier zijn een paar tips om je tijdig en zonder ‘ik heb niets om aan te trekken’-stress de deur uit te krijgen.

  • Ready made outfits

Hang een paar outfits klaar.  Zodat je, met je ogen nog slaapdicht, deze  gewoon maar moet nemen en klaar!  A la Parisienne bleu et blanc… combineer een donkerblauwe broek met een ‘marinière’, de gekende witte pull of T-shirt (met lange mouwen) met blauwe horizontale strepen ook Breton shirt genoemd.  Met een paar witte sneakers onder. Cent pour cent French 😊. Of een klassieke jeans of kies eens voor een jeansrok met een crisp wit hemd op en een paar makkelijke sobere hakken.  Een andere mogelijkheid is een beige  chino broek of rechte rok met erop een wat wijdere linnen bloese of hemd in marineblauw,  zwart of donkerbruin waar je een matching topje onder draagt.  Platte stappers er onder en een zonnig juweel.  Je decolleté in the picture.  Paris!

  • Monochroom plus

Kies voor één enkele kleur! Monochroom is the word! Nee, dit hoeft niet persé zwart te zijn.  ‘I love any colour as long at it is black’, kan maar is niet voor iedereen mooi of passend.   Denk ook aan wit of beige of een outfit volledig in marine blauw. Volledige à la Française… Kies voor een pull of blouse en broek, jeans of rok in allemaal in éénzelfde kleur. Combineer verschillende texturen, verschillend stoffen met elkaar. Kijk dan nog voor een mooi al of niet contrasterend jasje on top. Als je je bijzonder geïnspireerd voelt, voeg dan nog een sjaal toe. That is it!

  • Variaties op een thema: zwart en wit plus

Eenkleurig of matching als hierboven zwart & wit, enkel opletten dat je er niet  gaat uitzien als een kelner 😊 Maar zwart/wit is een ideale combinatie als je niet veel wil nadenken ’s ochtends en er toch piekfijn wil uitzien.  Koop in de zomersolden een bloeze of trui in zwart/wit een bloemenprint, of iets grafischer, of wit met zwarte accenten (of omgekeerd). En dan hang je die klaar met je zwarte of witte rok of broek, of donkergrijze/zwarte jeans kan ook. Of duik nog even in je accessoirekast en combineer je witte of zwarte outfit met een fel gekleurde sjaal of ander groot accessoire. Smashing!

  • Variaties op een thema: Kleurenblok

Sinds vorig seizoen in en nog steeds in en trending: colour blocking. Combineer kledingstukken die verschillende van kleur zijn. Maar pas op, wordt geen papagaai of andere tropisch gekleurde vogel 😊.  Het vergt wat oefening.  Je kan gaan voor de über Franse stijl in rood, wit en marine, maar  makkelijk is het te kiezen voor neutrale kleuren. Zwart / wit / grijs of grijs / wit / camel; drie tinten grijs van antraciet via houtskool tot bleek kan heel goed werken. Of als je durft, iets gewaagder, zou je kunnen gaan voor zwart / wit / kanariegeel of appelsienoranje of granny smith groen. Of ook zachtere combinaties van houtskool / wit / zacht saumon of een andere pastel tint. Misschien wil je dit een eerste keer van tevoren uitproberen als je een onbekend kleurengebied betreedt, dus best de avond er voor even voor de spiegel staan.

  • Vereenvoudig je schoenenkast

Gouden tip voor je anti-ochtend-stress Parisienne look: vereenvoudig je schoencollectie.  Reduceer deze tot enkel  zwarte, bruine én witte schoenen en sneakers.  Ja, voor de zomer is een gekleurd sandaaltje of espadrille wel leuk, voor eventjes.  Maar ga voor neutrale schoenen die werken met je garderobe. Kies voor lederen of suède pumps, flats, hakken, laarzen, instappers, sneakers – allemaal zwart of bruin en de obligate witte sneaker die past op bijna alles. Veel minder keuze stress.

Dus tip: haast in de ochtend, kleed je als een Parisienne… zonder naar de ‘juiste’ kleur te hoeven zoeken… en je ziet er in een wip fifty-licious uit…

Xoxo Ninon

2 reacties

  1. Leuke praktische tips Ninon, Die van die outfits klaar hangen zodat je ’s ochtends niet hoeft na te denken ga ik zeker toepassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.