Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht

Wanneer heb je voor het laatst ‘iets liefs’ tegen jezelf gefluisterd? Hoe vaak ben je trots op jezelf? Hoe dikwijls omarm je die innerlijke en uiterlijke schoonheid van jezelf? Of zeg je dat je tevreden bent met je leeftijd, ik ben al 58 geworden… eeuuuhh in mijn hoofd ben ik leeftijdsloos, in mijn spiegel niet… In hoeverre is die innerlijke dialoog, de woorden die je tegen jezelf spreekt liefdevol, ondersteunend, bemoedigend, medelevend en opbeurend? Woorden vormen ons, modelleren ons. Zowel de woorden waar we dagdagelijkse naar luisteren of die we lezen, maar ook de woorden die we zelf in ons leven gebruiken. Daarom gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht.

Woorden beïnvloeden je leven

Woorden hebben een onmetelijk kracht. Meer nog, ze kunnen ons leven en dat van de mensen om ons heen transformeren. Praat over wat je wenst te doen met je leven. De woorden die je gebruikt, creëren een doel, een enthousiasme die je lichaam aanzet tot een fysieke reactie. Dit is zeker zo waar als het gaat om ouder worden. Want woorden hebben ook de kracht om je pijn te doen, met je woorden kan je ook jezelf in de grond te boren als je ze maar genoeg hoort, je bent oud, te oud, ouderdom… Nee!! Waarom? We doen er best alles aan om ouder te worden op een positieve, levendige en gezonde manier. Beter gebruik je woorden om jezelf te prijzen, aan te moedigen en te inspireren om bergen te verzetten.

Woorden zijn als architecten

Woorden zijn de vormgevers en architecten van ons leven. Elk woord roept een beeld op in onze geest en elk beeld roept een gevoelsreactie op in ons lichaam. Nee? Voorbeeldje, wat heb je liefst op je bord: gerookte zalm gemarineerd in dille en honing of dode vis? 😊 Het is hetzelfde, alleen wat vind je het lekkerst? Dat is ook zo met de woorden die je gebruikt om je leven, lichaam, gezondheid en kansen te beschrijven. Het zijn belangrijke factoren als het gaat om positief, gelukkig ouder worden. Wees positief over je eigen authentieke zelf.

Verander je woorden – verander je leven!

Moest je nu eens meer woorden gebruiken die liefde, harmonie, schoonheid, vreugde en passie in je leven inspireren? In plaats van je buik te bekritiseren omdat deze te dik, te wiebelig en te rimpelig is… wat als je gewoon je handen op je buik zou laten rusten en zou waarderen dat deze is zoals deze nu is? En die rimpeltjes in je gezicht eerder te koesteren, elke glimlach, elk verdriet. Elke lichaamscel is in staat om te luisteren naar je woorden, dus probeer dat negatieve te beperken en vooral positieve zaken toe te laten. ‘Lichaam ik zie je graag’.. ja het is even aanpassen in mijn hoofd…

Wees pro-ouder worden in plaats van anti-ouder worden

Helaas zijn de meeste woorden die we horen over ouder worden nogal beperkend, negatief of gewoon afwijzend. Anti-aging is het afwijzen dat we allemaal ouder worden. Anti-aging cosmetica, anti-aging dieet, anti-aging behandelingen, anti-aging boeken… anti-aging verkoopt. Alsof je er de illusie mee wil handhaven dat je kunt vechten tegen de tijd. Nochtans om gelukkig te verouderen, moet je … aanvaarden dat je veroudert. Daarom kies ervoor om positieve pro-aging woorden te gebruiken, ‘slow age’ ‘age perfect’… Meer nog onze leeftijd bepaalt ons leven niet meer en leuk ouder worden is een voorrecht, geen handicap. Het is een krachtig, natuurlijk en mooi onderdeel van onze reis door dit leven. Veel mensen zullen nooit het geschenk van ouderdom ervaren, omdat hun levensreis misschien te vroeg is geëindigd. Dus wees dankbaar voor elke verjaardag die je mag vieren. Wees pro-aging!

Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht

Kies voor positieve, ‘pro ouder worden’-woorden in je vocabulaire. Het zal misschien wat aanpassen zijn aan die nieuwe mindset. Wat oefenen om je denken te veranderen, maar de resultaten zullen verrijkend zijn.

Anti-aging taal Pro-aging, love mijn leeftijd, taal
Oud persoon Ouder wordend iemand
Anti-aging, wat was Pro-aging, kijk vooruit naar nog meer prachtige jaren
Rimpels Tijdloze wijsheid en ervaring
Kleed je passend bij je leeftijd Kleed je zoals je je goed voelt, weesauthentiek
Ik ben te oud om Ik ben veel meer dan mijn leeftijd
In de herfst van je leven Nu!
Blijf jong Blijf fantastisch groeien
Het is moeilijk Het kost wat tijd
Ik zou Ik kan
Zie er jonger uit Hou ervan zoals je bent, rimpels komen alleen waar een glimlach was
Ik kan niet Ik kies ervoor om het niet te doen
Als alleen… Volgende keer
Het is een probleem Het is een kans

Gebruik je woorden bewust

Word bewust van de woorden die je gewoonlijk gebruikt om je ouder wordende lichaam of je leven te beschrijven. Stap af van een eerder machteloos passief gevoel van ‘ik ben oud’, naar een krachtig en actief ‘ik word ouder’. Eens met pensioen zeggen mensen soms ‘we zitten in de herfst van ons leven of in onze laatste levensfase’… Nochtans is elke fase in ons leven het begin van een nieuw verhaal. Je laat ergens los wat was en begint met het creëren van iets nieuws. Mijn pensioen is nog een 5 à 7 tal jaar, en ik weet misschien niet wat dit nieuwe hoofdstuk zal brengen, maar ik weet dat ik de pen vasthoud om voortdurend meer van mijn levensverhaal te schrijven. En dit nieuwe verhaal wordt op elk moment opnieuw geboren.

Gebruik woorden die je laten stralen

Daarom mijn oproep! Gebruik vanaf nu alleen nog woorden die je ogen openen voor mogelijkheden en verwondering. Maak ze rijk aan inhoud en creatief. Selecteer woorden die uitgebreid, onbeperkt, vreugdevol zijn. En maak ze oprecht. Als je echt wil van je ouder wordende lichaam leren houden, spreek dan woorden van liefde tot je lichaam. Love you, love you, love you my body 😊. Als het je wens is om gelukkig, gezond en vol vitaliteit te zijn, kies dan de woorden die dit bevestigen. Zo vaak wordt wat we verlangen weggelaten uit alles waar we over spreken. In plaats daarvan praten we over wat we niet willen of wat er mis is met ons leven, ons lichaam of wie we zijn.
Dus, de volgende keer dat iemand je vraagt hoe het met je gaat, zeg dan in plaats van ‘dat gaat’ of ‘niet al te slecht’ dat je je gewoon fantastisch voelt en je ouder worden en je leven omarmt.

Vanaf nu vier je elke verjaardag, beloofd?!

PS: ik zal ‘mijn lied voor mijn begrafenis’ ook moeten aanpassen dan… of niet… luister hier naar Forever Young gezongen door Paul Michiels /Soulsister, ja ik ben van de generatie van Team Spirit (film)

Welke woorden inspireren en motiveren jou? Heb jij al nagedacht over dat nieuwe hoofdstuk van 60+ of 70+ voor anderen?

Xoxo Ninon

PS: lees ook deze blogs over ouder worden when-im-sixty-four-zal-je-mij-nog-nodig-hebben-als-ik-60-ben en soms-mis-ik-mijn-gezicht Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht Gebruik pro-aging woorden, want ouder worden is een voorrecht

6 reacties

    1. 🙂 🙂 Ik denk dat er nog meer is hoor… je moet alleen goed kijken…. hoe je met dingen omgaat bijvoorbeeld, of de foto’s die je maakte, looks fade but inner beauty shines through…

  1. Ja,, als hobbyfotograaf kan ik nog iets doen. Qua relaties loopt alles in het honderd door mijn MS.
    Maar..:we doen voort.

    1. Ja ik kan me voorstellen dat deze ziekte een groot impact heeft op je leven, maar het is wat het is… je moet er het beste van maken, de vriendschappen koesteren die er denk ik wel zijn. Gelukkig zijn hangt niet af van het al of niet hebben van een relatie weet ik uit ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.