Fifty-licious in Marrakesh: wat moet er in die koffer?

Loungen onder de bougainville, van op een dakterras de wereld bekijken, muntthee drinken uit een elegant glas geëtst met bladgoud – de magie van Marrakesh blijft boeien.  Binnenkort gaan 2 Fifty-licious madammen er op city trip, een welverdiende break. Na wat googlen heb ik toch wat inpakstress. Wat dragen we best tijdens ons bezoeken aan de stad, in de medina, tijdens het rondwandelen de souks,…  Iets bedekken? En dan lees ik: “draag wat je wil”, maar heb respect.  Oef… en  toch…

Ik ben een Marokko fan (5e keer) en het zal mijn 4e bezoek zijn Marrakesh (foto is van 2014), zalige stad.  Voor zussie Krista zal het een ontdekking zijn. Altijd even aanpassen, een beetje een cultuur shock  zeker de oude stad… de hussle en bussle van de souks, de geuren, de kleuren, de medina, de dynamische drukte op het Djem Al Fna  plein, maar anderzijds ook de extreme flirty (toch wel opdringerige) mannen… Harmless verkopers dikwijls maar toch, we zijn dat niet gewoon.

Marrakesh is een wereldtoeristenstad, er zijn al veel shortjes, topjes gepasseerd waarschijnlijk. Maar zelf vind ik dat het getuigd van respect voor de lokale islamitische cultuur als je wat moeite doet om in de souks en de medina wat meer bedekt rond te lopen.  Het zal je wat commentaren van mannen schelen. Er is een andere dress code aan je zwembad van je Westerse hotel, of als je zoals wij verblijft in een riad. (Riad Tahili)

Mijn inpaktips voor Marrekesh:

  • Hoed: onmiddellijk ziet je outfit er 100x modieuzer uit wel, en natuurlijk bescherming van je hoofd en gezicht (en bij mij vooral mijn neusje) tegen de zon (en nu nog op de foto durven 😊)
  • Zonnebril: natuurlijk om te zien in de felle zon, maar ook om oogcontact met opdringerige verkopers en artiesten,… wat te vermijden zo kan je even rustig rondkijken
  • Sjaal: Altijd mee hebben! Ideale coverup om je schouders te bedekken of tegen te veel zon, of bij bezoek aan religieuze sites of misschien nodig tegen ‘de brandende blikken’ 😊 Maar vooral om bij bezoek aan de leerlooierijen, met wat parfum besprenkeld, voor je neus te houden want de stank is echt niet te harden, en een munttakje… tja toch wat te weinig.
  • Maxi-jurken of rokken: knietjes bedekt is een plus, en echt wel casual chic, wat wil je nog meer…
  • Broek: zalig zijn die wijde broeken, die pallazo’s,  die momenteel in de mode zijn, lekker licht en luchtig… want een jeans is echt wel warm…
  • Tunieken en blouses: een flowy linnen of katoenen blouse is ideaal bij de warme temperaturen, casual, hip en trendy met kant, of in prachtige kleuren.
  • Katoenen shirts: ga voor breezy en oversized, en best geen strakke met decolleté… (I’ve told you so!)
  • Topjes: om onder je linnen bloes te doen als deze wat te doorzichtig is of als je jurk een beetje veel decolleté heeft… tja…
  • Schoenen: Beste tip ever! Draag best platte gesloten schoenen (sneakers, espadrilles, ballerina’s). In de oude binnenstad zijn de straatjes nogal onregelmatig, vooral als je van zonnig licht in donkere schaduw stapt is een struikeling gauw gebeurd. Er kan soms ezelsmurrie liggen in de medina, of afval van vlees of groente, dus dat wil je echt niet tussen je  blote tenen krijgen… bbbrrrr
  • Tassen: neem een cross body bag (nee geen rugzak!) mee die kan dicht geritst worden. Draag deze aan de voorkant, en hou er te allen tijde je hand op.  In Marrakesh wemelt het van de zakkenrollers.

Mijn voorlopige selectie voor in mijn koffer…

Maxi jurk van H&M, makkelijke schoenen Bent, zonnehoed en lange ketting uit eigen collectie
Maxi rok Lola&Liza, top Amélie Amélie, sjaal Xandres
Palazzo broek Bel & Bo, linnen blouse Marc O’polo, sjaal Bent, zonnebril, statement collier, hoed uit eigen kleerkast 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over het algemeen zijn de mannen in Marrakesh onschadelijk. Als je vrouw moet je opmerkingen best negeren, ‘non merci’ te zeggen, of misschien wel een welgemeende ‘casse-toi’ of ‘va te faire foutre’… (of zie ook mijn andere blog artikel met een paar Marokkaanse scheldwoorden (sorry))

Maar wandel en flaneer met zelfvertrouwen, wees assertief en onderga en ervaar Marrakesh, en voel je gewoon Fifty-licious!

Xoxo Ninon

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.