Feeling Forward met Rika Ponnet: Relaties anno 2018

Relaties anno 2018, dat was het onderwerp van deze Feeling Forward met relatiedeskundige Rika Ponnet. De valkuilen in een relatie, bij het zoeken naar een relatie, en het bouwen aan een relatie. Feeling (het vrouwenmagazine) organiseert deze interessante sessies  ‘Feeling Forward’ met steeds een boeiende dame in de picture, over een inspirerend onderwerp en dit op een leuke locatie.

Je ontmoet er gelijkgestemden, je leert iets bij. Ik was er ook bij een eerdere event met Lene Kemps (modejournaliste) over ‘Wat is stijl?’ vorig jaar in september in de Bourla in Antwerpen, ook leerrijk.

En omdat we over relaties meer willen weten en omdat ik Rika graag eens life meemaakte, snorde ‘corbiaartje’ (nick name van mijn Mini Clubman 🙂 en geef toe die lijkt er wel wat op) vorige dinsdag (20/2) naar Wilrijk, naar Salons van Edel. Het was voornamelijke vrouwelijk publiek (uitgezonderd een 4-tal verloren gelopen heerschappen) :-), Feeling is ook wel een damesblad, al zouden ook mannen zich best wat laten bijscholen over relaties denk ik. Na een korte drink met cava en hapjes, heette An Brouckmans (National Content Manager & Verantwoordelijk Uitgever) ons welkom op dit event en dan was het aan Rika en spitsten we de oren…

 

Welkom door An Brouckmans
Napraatje

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat hebben we geleerd… er zijn nog nooit zo veel singles geweest in België, 1 op 7 zou single zijn dit is 1.5 miljoen wooooww… en toch is het moeilijk dat potje of dat dekselse dekseltje te vinden.

Volgens Rika zijn we te rationeel met relaties bezig, in plaats van het emotioneel gewoon toe te laten. Ook al onze lijstjes moeten afgeschaft worden, en we moeten leren eerder bewust te gaan voor het gevoel dat iemand je geeft. Dus niet kijken naar de lengte, leeftijd, looks, diploma, intelligentie, job, afstand, hobby’s, muziekkeuze, graag op reis gaan of niet, enz (=af-vink-lijstje)… De perfecte partner bestaat niet! Tja ik weet niet of het zo makkelijk is, mijn bomma zaliger zei altijd ‘Ge moet goan veur ui ’s gelijkte, e musse pakt uk gene meerle’, in Nederlands je moet iemand kiezen die bij je past. Maar dat niet alle punten moeten afgevinkt worden is maar evident, en dat je lijstje je niet mag blokkeren en dat je ook moeten openstaan om iemand te leren kennen met heel weinig vinkjes… tja daar moet ik haar wel gelijk geven.

Het was een inspirerende voorstelling en een paar interessante woorden geleerd… liefdesnomaden (blijvend op zoek naar ander en beter), Primark-daten (snel inwisselen van contacten), homogamie (we willen in feite onszelf als partner, zelfde klasse, religie, opleiding), herpartneren (opnieuw zoeken naar een partner), en down dating is trending… (ook vrouwen kiezen voor een partner met lager diploma, of loon of functie) Je moet openstaan om te connecteren, dat contact te voeden en uit te bouwen, ontvankelijk zijn. Ontvankelijkheid helpt bij het volledig/gedeeltelijk anders invullen van de relatiebehoeftes.  Romantische denkbeelden zitten de liefde ook in de weg.

Rika zei ook dat we er niet mogen van uit gaan dat een relatie voor levenslang is, maar eerder dat wel levenslang relaties gaan hebben. Seriële monogamie daar geloof ik ook in want we veranderen zo veel gedurende ons leven… Op je 35e ben je niet meer dezelfde persoon als op je 21e, of op je 50e… alhoewel ik vind wel hoe ouder je wordt hoe stabieler je persoonlijkheid is.  Je weet meer en meer wat je wil, hoe je in het leven staat, wat je zoekt.

Een relatie is als een startende onderneming, wil je dat het goed gaat dat je vooruit gaat… dan blijf je investeren in elkaar in je relatie, blijven focussen op elkaar, zorg dat die relatiecurves elkaar blijven kruisen en aanraken…  It is a work in progress.

En als je ook nieuwsgierig bent naar het verslag in Feeling van journaliste Goele Tielens, klik op onderstaande  link:
5 DINGEN DIE WIJ LEERDEN UIT DE FEELING FORWARD SESSIE VAN RIKA PONNET
Maar no matter what…word verliefd en ga er voor (cfr. Rika Ponnet) 😊 dan wordt het FIFTY-LICIOUS!

XoXo Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.